ubypro999

Nak Jalankan Marketing di TikTok? Baca Ni Dulu..

TikTok merupakan salah satu aplikasi yang sangat popular yang digunakan pada masa kini. Terdapat ramai pengguna hampir diseluruh dunia menggunakan aplikasi TikTok untuk menghabiskan masa mereka yang terluang. Pada tahun 2019, pengguna tiktok di Malaysia lebih kepada remaja umur bawah 20an sahaja. Tetapi tahun ini, penggunaan tiktok lebih meluas sehingga golongan dewasa juga menggunakan platform …

Nak Jalankan Marketing di TikTok? Baca Ni Dulu.. Read More »

Follower TikTok Kurang? Content Tidak Mendapat Sambutan? Cuba Ni!

Antara aplikasi yang menarik digunakan pada masa kini adalah TikTok. TikTok mendapat perhatian ramai sejak dari hari pelancaran aplikasi tersebut. TikTok merupakan aplikasi satu aplikasi video pendek yang mempunyai feature music dan video yang membolehkan pengguna menggunakan msui sebagai suara latar dan lip-sync. TikTok juga menyediakan beberapa suara latar dan beberapa feature menaik yang boleh digunakan oleh pengguna untuk edit video untuk dikongsi dan disiarkan. TikTok juga kini menjadi …

Follower TikTok Kurang? Content Tidak Mendapat Sambutan? Cuba Ni! Read More »

Cara Verify Domain Facebook Ads Di Panel

Bagi yang ada website jualan dan jalankan Facebook Ads, semestinya pernah menerima notifikasi dari Facebook supaya verify domain jika nak pixel berfungsi sepenuhnya. Ada juga selagi tak verify, tak boleh connect pixel. Mungkin ramai dah tahu, cuma ni permulaan saya nak share video teknikal mcm ni konsisten. Cara Verify Domain Facebook guna DNS Editor di …

Cara Verify Domain Facebook Ads Di Panel Read More »

Step Mudah Bina Website Ecommerce Guna WordPress

Kini penggunaan internet sudah menyeluruh sehingga menjadi keperluan seharian dan membeli-belah secara online sudah menjadi kebiasaan bagi penduduk Malaysia. Jadi tak asing lagi proses jual beli di aplikasi dan website, di mana pengguna lebih mudah membuat pilihan dan pembayaran. Bagi tahun 2015 – 2020, kaedah jualan paling common ialah menjual di Facebook dan seterusnya dibawa …

Step Mudah Bina Website Ecommerce Guna WordPress Read More »

Cara Memilih Produk Mengikut Margin dan ROAS

Ada yang bagitahu walau besar mana Return Of Ads Spend (ROAS), tapi untung kecik tetap tak ada guna buat jualan. Cara nak tahu berbaloi atau tak, saya cadangkan set kan minima ROAS mengikut margin produk.Utk produk margin RM40 dan keatas – Boleh set ROAS minima 4..Untuk produk margin RM100 keatas. – Boleh set ROAS minima …

Cara Memilih Produk Mengikut Margin dan ROAS Read More »

Website kena attack? Kenali Punca dan Jalan Selesaikan

Bila website kena attack ni, banyak benda saya belajar. Antaranya fungsi firewall.. yang ada di Cloudflare, mahupun di Runcloud. 1. IP Address Antara yang saya set adalah: Block unnecessary IP dari negara luar; dan Block yang akses link tertentu ke wordpress. Approve IP dari MY (Malaysia) shj. Kat bawah ni, saya block IP luar negara …

Website kena attack? Kenali Punca dan Jalan Selesaikan Read More »

Funnel Dalam Pemasaran Digital (Bahagian 2)

Artikel sebelum ni kita sudah tahu salah satu funnel pemasaran iaitu Like Marketing (Baca sini). Sambungan ini ialah untuk funnel pemasaran ke-2 iaitu Video Funnel. Video Funnel Tak ramai tahu, video antara kekuatan terbesar, kerana kita boleh bahagikan melalui custom Audiens iaitu. Run iklan guna video, tapi tak structure funnel video, sayang juga. Run beberapa …

Funnel Dalam Pemasaran Digital (Bahagian 2) Read More »

Funnel Dalam Pemasaran Digital (Bahagian 1)

Ada banyak funnel pemasaran kita boleh apply. Tapi saya bagitau dulu, mana-mana iklan walau funnel berbeza, tapi flow audiens nya sama jerr. COLD –>> WARM –>> HOT –> $$ (Customer) Flow Funnel 1. Secara asasnya flow mesti bermula dari COLD. Berakhir dengan Customer. Inilah perjalan customer kita bermula dari Stranger, sampailah mereka ke customer. 2. …

Funnel Dalam Pemasaran Digital (Bahagian 1) Read More »