facebook ads

Kos Ads Mahal?

Ada je ni cost per purchase RM300… Mana ada orang run ads kalis kos rendah.. in reality, kita kena test test dan test….Tapi lesson sy dapat kat sini:..Penulisan ayat iklan & creative kita guna tu penting gila….. PRODUCT NEED.. Gunalah bapak segala targeting yang ultra targeted, tapi produk tak menyelesaikan ‘need & wand’ pelanggan pun …

Kos Ads Mahal? Read More »

Geotargeting: Sasaran Iklan Berdasarkan Lokasi

Geotargeting adalah satu istilah bagi iklan yang mensasarkan pengguna berdasarkan lokasi tertentu. Contoh anda ada kedai kek di Kuala Lumpur, sasaran anda mestilah penduduk di sekitar KL dan Selangor sahaja, adalah tak relevan jika nak sasarkan penduduk di pantai timur atau utara. Melainkan anda mampu buat penghantaran sehingga ke negeri lain. Jadi di iklan anda …

Geotargeting: Sasaran Iklan Berdasarkan Lokasi Read More »

Cara Masukkan Sarikata (Subtitle) Ke Dalam Video Di Facebook

Mungkin ramai lagi yang belum tahu bahawa Facebook beri fungsi masukkan sarikata (subtitle) kedalam video yang diupload. Disini saya ingin kongsikan cara masukkan sarikata dan ianya sangat mudah. Ada yang bertanya, “saya dah edit video untuk iklan tapi nak masukkan subtitle tu susah la nak kena edit dan trim dengan betul mengikut masa”. Ya, kalau …

Cara Masukkan Sarikata (Subtitle) Ke Dalam Video Di Facebook Read More »

Cara Buat ‘Like Marketing’ Untuk Facebook Page Anda

Masih tidak tahu bagaimana cara bina fans di page anda? Kali ini saya nak terangkan bagaimana membina iklan untuk tarik like ke fanpage anda. Lepas ini takde lagi alasan mengapa like ataupun fans di page anda sikit je! Ikuti tutorial cara buat like marketing untuk facebook page anda seperti di bawah ya..! Jom kita mulakan… Mula-mula …

Cara Buat ‘Like Marketing’ Untuk Facebook Page Anda Read More »

Compare Cost Per Purchase vs ROAS. 6 Step Split Test Audiens

Cost per purchase ni kita kena set sendiri KPI dia.. Ada yang sensitif dengan cost per purchase sebab katanya jika cost per purchase tinggi, kos ads mahal. Okay ni saya share sikit guideline macam mana nak kira Cost Per Purchase ya. Guideline Mengira Cost per Purchase 1.Berapa Harga Produk? Kalau produk kita harga RM200, biasa …

Compare Cost Per Purchase vs ROAS. 6 Step Split Test Audiens Read More »

4 Tips Untuk Cegah Akaun Facebook Ads Disapproved & Flagged

Sebagai pengguna Facebook Ads mesti iklan anda pernah kena disapproved & flagged kan? Jangan cemas, saya ada tips untuk mengurangkan risiko iklan anda mengalami perkara seperti itu! Perkara Yang Boleh Sebabkan Account Anda Disapproved & Flagged Sekiranya anda menjual produk yang sensitif di Facebook seperti ubat kurus, produk intim, produk besar kecik dan macam-macam lagi, …

4 Tips Untuk Cegah Akaun Facebook Ads Disapproved & Flagged Read More »

Cara-cara untuk setup messenger ads di Facebook

Semakin hari semakin ramai mula menceburkan diri dalam perniagaan online sama ada di Facebook, Instagram mahupun lain-lain platfom media sosial yang lain. Dalam artikel ini, saya akan ajar sedikit tentang cara-cara untuk setup messenger ads dengan cepat dan senang. 1. Create Campaign Ok, mula-mula pergi ke ‘manage ads’. Lepas tu create new campaign. 2. Pilih …

Cara-cara untuk setup messenger ads di Facebook Read More »

Apa yang kita perlu tahu tentang facebook ads (fb ads)

Kebelakangan ini, sudah ramai usahawan mahupun stokes-stokis yang telah mula melibatkan diri dalam online marketing. Salah satu dari online marketing tersebut adalah fb ads. Dalam artikel ini saya akan beri sedikit sebanyak info tentang fb ads ni. Fb page Sebelum memulakan dalam platform facebook, anda perlulah mempunyai page anda sendiri. Dan anda kena buat post-post …

Apa yang kita perlu tahu tentang facebook ads (fb ads) Read More »

Scroll to Top