Day: August 12, 2022

Wow! Facebook Pixel? Ini cara pasang Facebook Pixel Dalam Website dengan mudah

Pernah tak iklan dari website tu akan mengejar anda setiap masa? Ia dari Facebook Pixel yang ditanam dalam web. ini caranya pasang Facebook pixel dengan mudah. Apa itu Facebook Pixel? Pixel adalah potongan kod HTML yang dimuatkan apabila pengguna melawat tapak web atau membuka e-mel. Ia berguna untuk menjejaki tingkah laku dan penukaran pengguna. Dengan …

Wow! Facebook Pixel? Ini cara pasang Facebook Pixel Dalam Website dengan mudah Read More »

6 Langkah Optimize Sale Conversion di Website

Semua orang impikan sale conversion yang automate. Kalau boleh automate beli direct melalui website. Tau-tau sales dah masuk, bunyi kcing kcing kat apps woocommerce menandakan order bertalu-talu masuk. Nak tahu cara buat website eccomerce, klik sini User boleh beli terus, bayar guna payment gateway, optional boleh pilih online banking atau kad kredit. Lihat graf jualan …

6 Langkah Optimize Sale Conversion di Website Read More »

Run Ads untuk Brand Awareness penting untuk long term sales kita?

Kita run ads ni berbayar. Kalau berbayar ni, kita nak convert kepada jualan.. Tapi, tak ramai yang buat konten ads.. 1. Stage of Conversion Sebenarnya nak run ads & conversion tinggi tu ada stage nya.. Ada prosesnya.. Ini proses mudah…Fasa 1: Konten ads – Ads untuk bina brand, populate audiens, convert to warm market dari …

Run Ads untuk Brand Awareness penting untuk long term sales kita? Read More »

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook

Nak iklankan jawatan kosong kat Facebook?.Di Facebook pun ada option untuk kita post position kerja, memang so far kalau post, ramai juga yang apply…Cara nya macam ni:.1. Kena ada page sendiri, sebab nak offer kerja kena melalui page, bukan personal 2. Ada polisi diskriminasi race, gender, family status, age, or dll. dimana kita tak boleh …

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook Read More »

9 Perkara Penting Untuk Website Ecommerce Yang Bagus

Nak buat website ecommerce? Ada banyak platform, ada yang berbayar, ada percuma dgn fungsi terhad, ada yang free terus.. tapi kena pasang kat hosting sendiri.. Boleh survey, ..bigcartel..shopify..easystore..bigcommerce..shoppegram Cuma, Shopeegram ni, dibangunkan oleh developer anak muda tempatan, berpengalaman dalam coding, tak tak payah pening pening nak pasai sistem apa, nak install apa, sebab sistem ecommerce …

9 Perkara Penting Untuk Website Ecommerce Yang Bagus Read More »

7 Plugin Terbaik Untuk Website WooCommerce

1. RafflePress RafflePress adalah plugin pemberian terbaik yang digunakan untuk menjalankan pemberian virus. Menjalankan pertandingan dalam talian adalah cara terbaik untuk memacu lebih banyak trafik ke gedung e-dagang anda, mengembangkan senarai e-mel anda, mendapatkan lebih banyak pengikut media sosial, dan juga menjana jualan.  Dengan RafflePress drag and drop giveaway builder, anda boleh dengan mudah membuat kempen …

7 Plugin Terbaik Untuk Website WooCommerce Read More »

Kepentingan SEO Website, 3 Tools Utama Dan Content Website

Awal bulan 9 haritu, saya migrate web ke Lernify.com. Sejak dari tu, web lama ubaidullahjaafar.com dah tak pakai.. Semua urusan membership, online course dah tukar ke lernify..Tapi, sayang pulak nak padam web lama, sebab organic traffic dah mula masuk..Konten konten lama dalam website, bila search di google dah ada beberapa artikel kat 1st page Dan dah ada traffic …

Kepentingan SEO Website, 3 Tools Utama Dan Content Website Read More »

Cara Tukar ‘Stranger’ menjadi ‘Client’

Pengalaman saya, dapat 8 klien serentak, gara-gara teknik XXX yang nak di kongsikan ni shj. Kesemuanya, high paid..Bagi saya.. Apa jua Ini adalah rezeki.. Allah nak bagi…Cuma bila diselidiki dan difahami, kenapa ia berlaku.. Silakan baca.. Semoga bermanfaat!. 1. From Strangers to High paid clients Nak Tukar daripada ‘orang tak kenal’ kepada pelanggan yang bayar …

Cara Tukar ‘Stranger’ menjadi ‘Client’ Read More »

Strategi Bisnes Online 2020 yang Powerful

Tak lama lagi dah nak masuk tahun baru 2020. Cabaran bisnes online 2020 ni makin hebat dalam pelbagai aspek, tapi bersediakah anda untuk bina strategi bisnes online 2020? Jom set strategi jualan online (Sales Strategy) untuk tahun 2020 dari sekarang! Sales Strategy 1: Seeding Strategi bisnes online 2020 yang pertama adalah seeding. Dah tunjuk/war-warkan dahulu …

Strategi Bisnes Online 2020 yang Powerful Read More »

Sponsored Feed – Apa Yang Boleh Belajar Sebagai Marketer? 3 Cara Spy Ads.

Apa Itu Sponsored Feed? Sponsored Feed ialah post yang Boosted by Facebook dimana kontennya dibayar oleh company untuk diiklankan. Bila kita scroll fb, banyak kita lihat sponsored asyik lalu je kat wall kita. Sebagai pemasar (marketer) kita tahu itu adalah iklan berbayar, tapi pernah tak terfikir apa yang kita boleh manfaatkan dari iklan-iklan ni? Kita …

Sponsored Feed – Apa Yang Boleh Belajar Sebagai Marketer? 3 Cara Spy Ads. Read More »

Tingkatkan Follower Instagram Dengan 9 Langkah Mudah?

Tiada ads yang spesific kalau nak run ads untuk tingkatkan followers Instagram. Ia tak seperti di Page dimana ada option untuk kita buat Like marketing tingkatkan Fans secara berbayar. Namun ada cara alternatifnya, tapi nak share dulu kebaikkan run kempen ke Insta Profil ni: Kebaikan Run Kempen ke Instagram Profile Setiap visitor ke IG, dikira …

Tingkatkan Follower Instagram Dengan 9 Langkah Mudah? Read More »

KONTEN: Nak Menjual Terus Atau Populate Audiens Dulu? Fokus 3 Fasa Penting

Apa Itu Konten? Apa mesej disebalik konten ni? Mcm mana nak retarget dengan betul?Konten samada video, tulisan, artikel atau apa sahaja sharing tak menjual. Setiap konten perlu ada nilai & manfaat pada pembaca, samada dalam bentuk perkongsian, pengetahuan, atau apa sahaja yang dirasakan relevan dengan produk yang nak dijual nanti. Secara asas, ada beberapa proses …

KONTEN: Nak Menjual Terus Atau Populate Audiens Dulu? Fokus 3 Fasa Penting Read More »

Bila Conversion Ads Sesuai Nak Run?

Kebanyakan usahawan atau peniaga di Malaysia selalu menggunakan pelbagai medium seperti facebook, instagram dan website untuk menjual produk mereka. Tapi jarang sekali mereka tau bila masa yang sesuai untuk buat conversion ads kerana mereka belum sedar akan fungsi conversion ads ni. 1. Website dah pasang pixel & pixel aktif (berwarna hijau) tiada error yang biasanya …

Bila Conversion Ads Sesuai Nak Run? Read More »

Urus Rekod Kewangan Syarikat Dengan Bijak (6 Perkara Penting)

Bagaimana nak urus rekod kewangan syarikat dengan cara yang betul dan bijak? Sebelum ni saya dah kongsi apa yang perlu buat jika nak bisnes/syarikat bertahan lama, boleh baca disini. Salah satu poin yang saya tekankan ialah rekod setiap transaksi. Setiap jualan yang masuk & perbelanjaan keluar pastikan kita simpan invois & resit.Ni punca ramai usahawan …

Urus Rekod Kewangan Syarikat Dengan Bijak (6 Perkara Penting) Read More »

SEEDING – Kenali Target Pasaran Dengan Lebih Tepat

Seeding Trial atau Marketing Trial ialah salah satu kajian pemasaran terhadap pengguna tertentu. Sebelum kita launch sesuatu produk, kita nak dapatkan seberapa banyak respon dulu, nak tahu samada orang nak ke tak produk kita.. Boleh buat survey, tanya nak ke tak, freegift, tester, Demo dll. Apa kebaikan dan kegunaan seeding ni? 1. Feedback Awal Kita …

SEEDING – Kenali Target Pasaran Dengan Lebih Tepat Read More »

Scroll to Top