Teknik Ads Bagi Hartanah & Medical Insurans

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bagi agen hartanah, perunding medical insurans, dealer penapis air dan seumpamanya. Boleh cuba run ads jenis ini untuk dapatkan lead:

  •  Leads Generation Ads
  • Traffic ke squeeze page di Website
  • Leads ke messenger Ads

1. Run Ads

Run leads generation ads, messenger, atau traffic untuk kumpul leads.. Ada beberapa keadaan leads:

  • Leads siap dengan maklumat prospek yang asas (nama, no.phone, email).
  • Leads siap dengan maklumat lengkap (nama, no.phone, email, lokasi, background, anggaran bajet, or soalan relevan

2. Hubungi Leads

Leads yang dah dah dapat tadi, kita kena call cepat cepat. Jangan whatsapp saje ya. Nak close ribu ribu punya price ni tak mudah dengan guna whatsapp je.. Sebaiknya call. Call pun Endingnya kita nak atur appointment. Disini juga boleh dikatakan fasa filter, yang betul betul berminat, akan jump.. Nak call ni pun ada strateginya:

Nak belanja minum la, nak bagi freegift la, nak demo percuma la, or paling simple. kita jumpa untuk lawatan tapak. Masa ni bila dah dapat convince, kita kena set betul-betul. Bila boleh jumpa, dll.

Bila dah jumpa ni, biasanya conversion rate nak sign up ni lebih tinggi.. Pastikan masa jumpa ni, kita dah siap bagi product knowledge, dan jika mereka berminat, dah boleh mintak kata putus,
Pastikan sentiasa bersedia dengan borang di tangan, isi dan lebih baik siap dengan deposit. Sebab bila kita tak bagi borang, selepas mereka balik, mereka boleh ubah fikiran.

4. Follow up

Follow up untuk step seterusnya, baru guna whastapp.. seperti penyerahan dokumen, dll.

Kata kunci untuk tingkatkan conversion rate untuk niche mcm diatas
Call –> Jumpa –> Urgency (Borang + Deposit) –> Close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Unnamed
Tips Menarik

Ad Fatigue: Bahaya Iklan Sama Dan Lama.

Sebagai pemasar online, anda pernah tak terfikir wujud satu situasi dimana prospek melihat iklan anda banyak kali sehingga mereka dah lali atau pun benci. Situasi ini dipanggil Ad Fatigue. Fenomena

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top