Website Menggunakan WordPress

Website menggunakan wordpress

1. Pilihan reka bentuk yang menarik

– WordPress dilengkapi dengan ribuan tema khusus, kebanyakannya percuma, yang membolehkan anda menyesuaikan dan memperibadikan ciptaan anda mengikut kehendak anda. Anda boleh memilih sekitar 22,000+ plugin dan beribu-ribu tema untuk memberi penampilan baru kepada laman web anda atau menyesuaikannya dengan trend media dalam talian yang sentiasa berubah. Contohnya, Search Engine Optimization (SEO. Atau, mungkin pemasaran semula di Facebook adalah sesuatu yang anda mahukan, PixelYourSite mungkin menjadi plugin untuk anda. Dengan pemasangan alat khas CMS lain seperti ini boleh menjadi sangat rumit. Dengan WordPress, terdapat perpustakaan plugin dengan pelbagai tujuan yang dapat dipasang hanya dalam beberapa minit. Pastikan anda membaca ulasan dan pastikan ia dikemas kini secara berkala sebelum memasangnya ke laman web anda.

2. Mudah dan senang digunakan

– Kualiti ini membantu WordPress mengatasi pesaing seperti Drupal atau Joomla dan menjadi pilihan kegemaran pembangun web di mana sahaja, menghilangkan keperluan untuk menguasai HTML, CSS, PHP dan teknologi rumit lain. Anda tidak perlu menguasai sebarang pengekodan jika anda tidak mahu. Anda boleh memilih dari templat untuk laman web WordPress atau bekerja dengan pembangun web profesional jika anda mencari reka bentuk web yang lebih khusus dan unik atau memerlukan ciri tertentu. Ini membolehkan anda menghilangkan masa yang anda habiskan untuk mempelajari reka bentuk laman web dan mungkin memberi anda masa untuk meluangkan masa untuk mengembangkan bidang perniagaan anda yang lain.

Ingin pelajari setup website wordpress sendiri menggunakan kaedah drag-and-drop? Kami menyediakan sistem pembelajaran online step-by-step. Klik button dibawah untuk mendaftar!

pakej website advance pro

3. Stabil dan inovatif

– Sama seperti telefon anda, WordPress tetap terkini dengan teknologi, trend dan keperluan pengguna terkini. Fungsi dan tujuan laman web dapat berubah dari masa ke masa, dan syukurlah, WordPress dapat melaksanakannya. Kemas kini berkala bermaksud CMS tetap relevan, masalah diselesaikan, dan ciri baru yang berguna dan menarik ditambahkan secara berkala.

4. Search Engine Optimization (SEO)

– WordPress menjadikan SEO sebagai aspek penting, memudahkan penggunaan tag H1, H2 dan H3, penggunaan kata kunci dalam URL laman web anda, dan menyokong plugin seperti SEO Ultimate, All-In- One-SEO-Pack, Platinum SEO Pack, Yoast WordPress SEO, dll. Dan, jika anda akan menghabiskan masa untuk membina laman web untuk pelanggan anda, anda ingin memastikan mereka dapat mencarinya, bukan? Salah satu ciri yang menjadikan WordPress SEO siap adalah strukturnya. Laman web struktur bersih dimuat lebih cepat, dan laman web memuat cepat menarik perhatian pengunjung. Kemudian, WordPress membenarkan pembuatan peta laman XML, memberitahu bot Google di mana halaman laman web anda dan yang patut dirangkak. Ini akan menjimatkan banyak wang dari perkhidmatan SEO reka bentuk web.

5. Kemampuan berkongsi

– Berkongsi lebih mudah daripada sebelumnya di komuniti WordPress yang besar. Anda mempunyai widget untuk media sosial, plugin, API dan semua yang anda perlukan untuk menghubungkan akaun media sosial anda dengan laman web anda dan berkongsi kandungan anda di pelbagai platform.

6. Sumber terbuka

– Perisian sumber terbuka adalah perisian yang kod sumbernya tersedia untuk pengubahsuaian atau peningkatan oleh sesiapa sahaja. Sebagai perisian sumber terbuka, WordPress diperbaiki setiap hari oleh ribuan pemaju di seluruh dunia. Ini telah menarik minat pemaju untuk menyumbangkan ciri baru ke platform. Pembangun ini telah membuat aliran plugin baru yang menjadikan WordPress lebih mudah dan berguna setiap hari. Sekiranya terdapat fungsi yang anda perlukan untuk laman web anda, kemungkinan ada plugin di direktori WordPress yang dapat melakukannya. Pembangun juga bekerjasama dengan seniman grafik untuk membuat tema yang menarik, dan banyak tema ini percuma atau berharga secara kompetitif. Kerana komuniti pemaju inovatif yang kuat, laman web WordPress boleh menjadi unik seperti syarikat yang menggunakannya.

7. Fungsi

– Walaupun kebanyakan pembangun laman web HTML hanya merangkumi fungsi asas, WordPress membawa konsep ke tahap yang baru, menawarkan tema dan plugin yang memudahkan untuk menyesuaikan laman web anda dan meningkatkan pengalaman pengguna. Semasa anda mendaftar ke laman web WordPress, tidak ada batasan bagaimana anda boleh menggunakan pelbagai plugin dan tema. Dengan pelbagai tema moden dan kontemporari, hampir semua orang dapat membina laman web untuk semua jenis perniagaan.

8. Pengurusan kandungan yang mudah

– Menguruskan kandungan tidak pernah semudah ini, dan anda boleh mempermudah sesuatu dengan menetapkan editor, pengarang, pentadbir dan mengawal kebebasan mereka. Sekiranya anda dapat mengubah dokumen Word, anda boleh mengubah kandungan di laman web WordPress anda.

Baca artikel menarik di sini: lernify.com

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Pertanyaan & Pendapat sila komen dibawah