Search Results for: website

Uncategorized

Website Down Bila Trafik Tinggi

Sebelum kita nak lancarkan produk baru, atau run ads dengan budget yang besar. Kita kena pertimbangkan juga kesediaan hosting @ VPS untuk menampung trafik yang tinggi. Semestinya, penggunaan tinggi pada IO, CPU, RAM. dan bila dah sampai limit, selalunya web akan breakdown. Jangan pakai specs hosting or VPS rendah kalau nak main launching or spend

Read More »
Artikel

5 Tips Untuk Naikkan Ranking SEO Website Anda

Pasti di antara anda yang biasa dengan Search Engine Optimization ataupun lebih dikenali dengan pangilan SEO kan? Tapi tahukah anda SEO macam mana untuk menaikkan ranking SEO bagi sesuatu website? Jom kami share 5 tips untuk menaikkan ranking SEO website anda: 1. Hasilkan Konten Yang Relevan Untuk SEO Website Anda Artikel yang anda buat sangat

Read More »
WooCommerce
website

Step Mudah Bina Website Ecommerce Guna WordPress

Kini penggunaan internet sudah menyeluruh sehingga menjadi keperluan seharian dan membeli-belah secara online sudah menjadi kebiasaan bagi penduduk Malaysia. Jadi tak asing lagi proses jual beli di aplikasi dan website, di mana pengguna lebih mudah membuat pilihan dan pembayaran. Bagi tahun 2015 – 2020, kaedah jualan paling common ialah menjual di Facebook dan seterusnya dibawa

Read More »
Kepentingan Website Untuk Business
website

Kepentingan Website Untuk Business

Kehadiran Dalam Talian 24/7 Salah satu kelebihan utama memiliki laman web adalah bahawa ia dapat diakses oleh sesiapa sahaja, di mana sahaja, kapan saja. Walaupun pada waktu bukan perniagaan, pelanggan dapat mengakses laman web anda dan memanfaatkan perkhidmatan anda atau mendapatkan maklumat yang mereka perlukan, yang merupakan salah satu elemen penting dalam kepentingan laman web

Read More »
Website Digantung (Suspended)
website

Website Digantung (Suspended)

Website digantung kerana tidak mematuhi terma dan syarat: 1.Penyalahgunaan syarat penggunaan:  Semasa memilih perkhidmatan hosting, seseorang perlu mendaftar untuk beberapa syarat penggunaan. Pembekal perkhidmatan mengharapkan pengguna mengikuti syarat-syarat ini secara beragama. Lebih-lebih lagi, pelanggaran syarat-syarat ini biasanya mengakibatkan penamatan laman web atau anda akan mendapati laman web anda digantung. 2.Pembayaran belum selesai: Sekiranya anda menggunakan

Read More »
Kelebihan Berniaga Menggunakan Website
Artikel

Kelebihan Berniaga Menggunakan Website

Anda mungkin mempunyai pejabat atau kedai, yang mengawasi semua operasi perniagaan dan pengedaran produk anda kepada pelanggan. Namun, jika anda ingin mencari cara untuk meningkatkan penjualan dengan lebih cepat, mengurangkan kos operasi perniagaan anda dan meningkatkan margin keuntungan untuk perniagaan anda, laman web e-dagang adalah cara yang berkesan untuk anda. Internet adalah platform yang kuat

Read More »
Tips Design Website Menarik
Artikel

Tips Design Website Menarik

1. Reka bentuk untuk pengguna terlebih dahulu Semasa anda merancang website yang menarik, anda perlu fokus pada reka bentuk untuk pengguna. Mereka yang akan terlibat di website anda dan mempelajari lebih lanjut mengenai perniagaan anda. Anda mesti membina website yang sesuai untuk mereka. Semasa anda membina reka bentuk website yang hebat, fikirkan bagaimana membuat reka

Read More »
Meningkatkan Keselamatan Website Anda
Artikel

Meningkatkan Keselamatan Website Anda

1. Pilih Syarikat Hosting yang Baik Cara termudah untuk menjaga keselamatan website anda adalah dengan menggunakan penyedia hosting yang menyediakan pelbagai lapisan keselamatan. Mungkin pengguna berminat untuk pergi dengan penyedia hosting yang murah, setelah menjimatkan wang di website hosting anda bermakna anda dapat membelanjakannya di tempat lain dalam organisasi anda. Namun, jangan yakin dengan laluan

Read More »
Kelebihan Mobile Website
Artikel

Kelebihan Mobile Website

Mudah Digunakan – Keunikkan mobile website yang direka dengan baik dalam dunia mudah alih kita adalah bahawa ia dapat melibatkan diri dan membantu pelanggan dengan cepat, ketika mereka berada dalam keadaan ingin membuat keputusan. Mobile website dilengkapi dengan fungsi yang ketara dan mudah digunakan dan dibaca pada skrin keci. Reka bentuk mobile website adalah berguna

Read More »
Jenis-Jenis Website
Artikel

Jenis-Jenis Website

Setiap laman web atau website boleh disusun menjadi satu daripada empat jenis. Dengan mengetahui jenis apa yang anda mahukan sebelum membuat keputusan reka bentuk atau pemasaran, anda dapat menyelamatkan diri anda dari menggunakan wang untuk pembaziran dengan membina website tanpa hala tujuan. Adakah anda tahu jenis laman web yang anda miliki atau mahu? Sekiranya anda

Read More »
Apa Itu Website ???
Artikel

Apa Itu Website???

Laman web atau website adalah lokasi utama  laman web yang berkaitan dan diakses dengan mengunjungi laman utama laman web menggunakan penyemak imbas. Sebagai contoh, URL alamat laman web Lernify ialah https://wwwlernify.com. Dari laman utama kami, anda boleh mendapatkan akses ke salah satu laman web yang terdapat di laman web kami. Cara membuka laman web atau

Read More »
Website menggunakan wordpress
Artikel

Website Menggunakan WordPress

1. Pilihan reka bentuk yang menarik – WordPress dilengkapi dengan ribuan tema khusus, kebanyakannya percuma, yang membolehkan anda menyesuaikan dan memperibadikan ciptaan anda mengikut kehendak anda. Anda boleh memilih sekitar 22,000+ plugin dan beribu-ribu tema untuk memberi penampilan baru kepada laman web anda atau menyesuaikannya dengan trend media dalam talian yang sentiasa berubah. Contohnya, Search

Read More »
Kelebihan mempunyai website
Artikel

Kelebihan Mempunyai Website

Mempunyai website bermaksud pembeli boleh mencari penjual pada bila-bila masa dan dimana sahaja. Walaupun di luar waktu pekerjaan, website sentiasa bergerak dan sentiasa mencari pembeli baru. Ia juga memberi kemudahan kepada pengguna kerana mereka dapat mengakses maklumat yang mereka perlukan pada bila-bila masa dan dimana saja mereka berada. Selain itu, kebanyakkan syarikat kini mempunyai website

Read More »
5 Petua Meningkatkan Kelajuan Website
Artikel

5 Petua Meningkatkan Kelajuan Website

1. Kualiti server Server yang buruk menjadikan website memerlukan masa yang lama untuk dimuatkan. Oleh itu, adalah mustahak untuk mendapatkan server yang baik agar proses ini berjalan dengan laju. Proses komunikasi pengguna dengan pelayan adalah rumit: sejak pelanggan bertanyakan pertanyaan dari browser sehingga jawapan diperoleh dari server. Semakin baik server, semakin pendek jangka masa ini.

Read More »
10 Tips Marketing Terbaik
Artikel

5 Cara Bina Website Untuk Permulaan

Pada tahun 2018, 91% peniaga kecil bercadang untuk memperbaharui website mereka. Disini terdapat 5 cara bagaimana untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan meningkatkan penglibatan (boost engagement). Website anda perlu jelas dengan apa yang anda lakukan, bagaimana anda melakukannya dan siapa yang akan mengunakannya. Sekiranya pengguna tidak tahu apa yang website ingin sampaikan dalam beberapa saat, sudah

Read More »
Artikel

Website kena attack? Kenali Punca dan Jalan Selesaikan

Bila website kena attack ni, banyak benda saya belajar. Antaranya fungsi firewall.. yang ada di Cloudflare, mahupun di Runcloud. 1. IP Address Antara yang saya set adalah: Block unnecessary IP dari negara luar; dan Block yang akses link tertentu ke wordpress. Approve IP dari MY (Malaysia) shj. Kat bawah ni, saya block IP luar negara

Read More »
Tips Buat Artikel Di Website
Artikel

Tips Buat Artikel di Website

Spike search masa raya.. 1 artikel, tapi berpuluh long tail keyword jumpa artikel ni….Ofcoz la artikel pasal raya….Jadi, jangan main main dengan artikel raya ni.. Xper saya pun baru belajar.. result pun baru sikit….Dalam 10 artikel, boleh buat 2 artikel berkenaan raya.. Orang time raya ni dia search meningkat lain macam.. Sambil visit baca artikel

Read More »
Kekurangan Perniagaan Di Website
Artikel

Kekurangan Perniagaan di Website

Perniagaan dalam talian mempunyai pelbagai kelebihan, seperti kos permulaan yang rendah, pemeliharaan minimum, dan kemampuan untuk mengatasi halangan geografi dan bahkan yang berkaitan dengan bahasa. Namun, perniagaan dalam talian juga mempunyai beberapa kelemahan yang dapat membatasi, atau menghalangi kejayaan. 1. Perniagaan Dalam Talian Perniagaan dalam talian beroperasi sepenuhnya dalam talian. Sebilangan besar perniagaan ini berasal

Read More »
8 Cara Mudah untuk Meningkatkan Keselamatan Laman Web Anda
Artikel

5 Tips Lajukan Website WordPress Anda

Kelajuan laman web WordPress anda memainkan peranan utama dalam user experience, bounce rates,  conversions, dan juga pendapatan anda. Kelajuan laman web juga mempunyai kesan langsung terhadap conversions. Peruncit Walmart mendapati bahawa untuk setiap peningkatan masa pemuatan halaman selama 1 saat, mereka melihat conversions mereka meningkat sebanyak 2%. Seperti yang anda lihat, implikasi tidak memperbaiki kelajuan

Read More »
Lajukan Website Anda Dengan Menggunakan Plugin Breeze
Artikel

Lajukan Website Anda Dengan Menggunakan Plugin Breeze

WordPress Caching adalah kaedah terbaik untuk mempercepat laman web WordPress anda ke tahap yang jauh lebih tinggi. Terdapat banyak plugin WordPress untuk menyiapkan cache WordPress dalam beberapa minit. Plugin cache WordPress yang paling banyak digunakan menurut Direktori Plugin WordPress adalah WP Super Cache by Automattic, W3 Total Cache, WP Fastest Cache, SG Optimizer by Siteground,

Read More »
Scroll to Top