cari kerja

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook

Nak iklankan jawatan kosong kat Facebook?.Di Facebook pun ada option untuk kita post position kerja, memang so far kalau post, ramai juga yang apply…Cara nya macam ni:.1. Kena ada page sendiri, sebab nak offer kerja kena melalui page, bukan personal 2. Ada polisi diskriminasi race, gender, family status, age, or dll. dimana kita tak boleh …

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook Read More »

Skill yang perlu ada pada graduan dalam mencari pekerjaan

Dalam zaman yang semakin mencabar ini, para graduan tidak seharusnya terlalu bergantung pada CGPA sahaja untuk mencari pekerjaan. Mereka seharusnya melengkapi diri mereka dengan ilmu dan skill – skill yang boleh menaikkan value pada para graduan. Pelbagai skill yang boleh para graduan asah untuk melengkapkan diri dalam alam pekerjaan seperti Microsoft Word, AutoCad, Photoshop dan …

Skill yang perlu ada pada graduan dalam mencari pekerjaan Read More »

Scroll to Top