7 Tips Meningkatkan Jualan

Jadikan tahun 2021 sebagai tahun terbaik untuk perniagaan kecil anda dengan tujuh petua kami untuk meningkatkan jualan, fokus usaha pemasaran anda, cari sumber pendapatan baru dan membina hubungan yang lebih kuat dengan pelanggan anda yang ada.

1. Meningkatkan Kehadiran Dalam Talian Anda

Kemas kini secara ringkas pada laman web anda boleh memberi perbezaan yang besar. Pastikan maklumat hubungan anda dapat dilihat dengan jelas di setiap halaman. Apabila prospek memanggil atau menghantar e-mel kepada anda, tawarkan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik. Balas mereka segera dan selesaikan masalah mereka.

SEO tempatan (pengoptimuman mesin pencari) adalah satu lagi trend pemasaran yang panas dan salah satu taktik pengiklanan terbaik untuk perniagaan kecil. Artikel ini memberi anda semua petua yang anda perlukan untuk memulakan dengan cepat mengoptimumkan perniagaan kecil anda untuk carian tempatan.

2. Dapatkan Gambar Kewangan Anda yang Lebih Baik

Inilah kaedah lain untuk mengembangkan perniagaan kecil anda seperti benar-benar komited untuk memahami kewangan anda. Sebilangan pemilik perniagaan kecil alah kepada pembukuan tetapi melainkan jika anda tidak memahami jumlah anda, tidak ada idea perniagaan yang lain untuk meningkatkan penjualan dan meningkatkan kecekapan.

Komited untuk memahami nombor bulanan, mingguan dan harian anda. Ketahui trend kewangan yang berlaku dalam perniagaan anda. Jangan bergantung pada akauntan yang anda bayar untuk membuat cukai anda untuk membantu anda menjaga perniagaan kecil anda secara sihat kerana itu juga adalah tugas anda

Inilah petua yang berguna untuk anda iaitu dapatkan perisian perakaunan awan mesra pemilik perniagaan kecil seperti FreshBooks. Ketahui betapa senangnya membuat laporan yang meletakkan kewangan anda dalam perspektif yang jelas.

3. Memotivasikan Pekerja

Meningkatkan kecekapan perniagaan kecil dan operasi syarikat anda semuanya memberi kesan kepada pekerja anda. Anda perlu memahami apa yang mendorong pekerja anda bekerja dengan lebih bijak dan produktif. Kami boleh membantu anda berkaitan meningkatkan kecekapan pekerja mempunyai banyak petua yang dapat ditindaklanjuti untuk membantu anda memulakan hari ini.

Berikut adalah empat idea kos rendah:

Menjadikan kerja lebih menyeronokkan. Benarkan pekerja membawa anjing mereka bekerja atau menganjurkan lebih banyak acara sosial. Dapatkan input pekerja agar pekerja berasa selesa dengan persekitaran kerja anda

Kenali kerja yang baik. Bonus kecil, hari cuti berbayar atau hadiah yang diperibadikan adalah bagus, tetapi pengiktirafan semasa perjumpaan atau satu persatu sama berkesan.

Menawarkan fleksibiliti. Biarkan pekerja menentukan waktu mereka sendiri atau menawarkan hari bekerja dari rumah. Memahami tentang kecemasan penjagaan kanak-kanak dan janji temu perubatan.

Menggalakkan pembangunan profesional. Tawaran untuk mentor pekerja atau melihat membayar latihan kos rendah dalam talian atau seminar secara langsung.

4. Meningkatkan Corong Jualan Anda

Sudah tiba masanya untuk memastikan prospek corong teratas itu benar-benar berubah menjadi petunjuk dan kemudian membayar pelanggan. Anda mungkin mempunyai banyak prospek tetapi apa yang dilakukan oleh perniagaan kecil anda untuk menjadikannya prospek?

Laman web anda adalah satu tempat yang boleh anda fokuskan untuk meningkatkan petunjuk, kata Forbes. Untuk mendapatkan maklumat hubungan pelawat, tawarkan mereka sebagai sesuatu yang bernilai. Contohnya, ini adalah demo berpandu atau percubaan percuma. Setelah anda mempunyai alamat e-mel mereka, anda boleh menawarkan lebih banyak faedah seperti peningkatan eksklusif dan petua orang dalam untuk membantu perniagaan mereka.

Ringkasnya, anda perlu menawarkan sesuatu supaya bakal pelanggan kembali ke laman web anda berulang kali. Pelawat kali pertama tidak akan membeli apa yang anda tawarkan. Anda memerlukan alasan untuk mereka kembali ke laman web anda, untuk belajar mempercayai anda dan akhirnya membeli perkhidmatan atau produk anda. Itulah jalan menuju kejayaan.

5. Melabur dalam Hubungan Pelanggan

Meningkatkan hubungan pelanggan anda bukanlah strategi yang trend atau baru, tetapi berjaya. Membangun hubungan pelanggan bermaksud mendengarkan apa yang mereka perlukan dan berusaha sedaya upaya untuk memenuhi keperluan tersebut. Cubalah untuk menyesuaikan produk atau perkhidmatan anda berdasarkan keperluan tersebut juga.

Melabur dalam hubungan pelanggan bermaksud menumpukan banyak masa dan sumber. Bersedia untuk benar-benar meraih faedah pelanggan berulang yang setia.

Menawarkan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik adalah keperluan lain, kata Usahawan. Lupakan yang betul dan fokus untuk melayani pelanggan. Berikan apa yang pelaanggan mahukan. Lakukan apa sahaja yang ada dalam kemampuan anda untuk membuat mereka bahagia.

6. Ukur Pemasaran Anda

Anda tidak perlu mengukur semua usaha pemasaran anda, hanya usaha yang anda gunakan dengan lebih banyak masa dan wang. Anda perlu tahu apa yang membantu penjualan anda dan apa yang tidak.

Sebagai contoh, Forbes mengesyorkan mengesan bagaimana orang mencari laman web anda. Adakah melalui program rujukan, iklan atau catatan blog yang anda tulis untuk laman web lain? Pastikan anda tahu sehingga anda dapat melipatgandakan usaha anda dalam bidang apa sahaja yang berfungsi. Google Analytics adalah alat percuma dan mudah digunakan untuk mengesan lalu lintas laman web anda. Dan anda boleh menggunakan Hootsuite untuk menilai kehadiran media sosial anda dan kandungan apa yang berfungsi dan yang tidak.

7. Ikut Trend

Fahami apa yang berlaku bukan sahaja di industri anda tetapi juga di komuniti setempat anda. Bagaimana mereka akan mempengaruhi anda dan apa yang dapat anda lakukan untuk memanfaatkannya? Namun, pada akhirnya, sentiasa fokus untuk memberikan nilai kepada pelanggan anda, kata Usahawan. Setiap produk atau penawaran baru mesti memberikan nilai yang besar bagi kehidupan pelanggan atau pelanggan anda. Ia juga mesti setinggi mungkin. Jika tidak, semua kerja keras anda akan sia-sia.

Dikreditkan oleh https://www.freshbooks.com/hub/productivity/small-business-improvement-ideas

Untuk info yang lebih menarik berkaitan perniagaan, anda boleh klik di sini

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

[fluentform_modal form_id="10" btn_text="Daftar Sekarang" css_class="Ubai" bg_color="purple"]

Pertanyaan & Pendapat sila komen dibawah