10 KELEBIHAN KERJA DARIPADA RUMAH

Kerja daripada rumah adalah seseorang perlu kerja daripada rumah tanpa perlu datang ke syarikat. Ini kerana COvid 19 yang melanda dan merebak ke seluruh dunia dalam masa yang singkat. Terdapat kelebihan kerja daripada rumah tanpa anda sedari. kelebihan ini sedikit sebanyak dapat membantu anda dalam menyelesaikan masalah dan tugasan anda dengan mudah. Jadi pada hari ini, saya akan kongsikan kepada anda 10 kelebihan kerja daripada rumah.

1. Pejabat Anda Boleh Ada Segala Jenis

Anda mungkin akan bekerja daripada rumah jika bekerja dari jauh. Tetapi itu tidak bermaksud anda harus memenuhi sudut ruang tamu anda dengan meja yang kikuk, monitor yang besar, dan kerusi bergulir yang jelek. Anda boleh memuatkan pejabat anda di mana sahaja sesuai dengan kehidupan anda. Saya pernah mendengar tentang pekerja terpencil yang menggunakan bar sarapan dapurnya sebagai meja berdiri (semua faedah kesihatan tanpa pelaburan!) Dan seorang yang menukar sebahagian almari bilik tidurnya menjadi pejabat “tersembunyi” sehingga dia dapat menutup kerjanya pergi pada penghujung hari.

2. Anda Boleh Berhubung Dengan Lebih Mudah

Sebilangan besar orang takut bahawa mereka akan kesepian atau ketinggalan ketika mereka bekerja dari jauh. Tetapi sebaliknya biasanya berlaku, kerana terdapat banyak alat komunikasi untuk pekerja jarak jauh yang ada sekarang. Ada juga yang akan membiarkan anda bersenang-senang bersama dengan ciri seperti emoji, ruang bot “bot”, atau kesan dalam sembang video. Bersama mereka, anda boleh meraikan ulang tahun rakan sekerja dengan memakai topi maya dan monocle di Google Hangout anda.

3. Pejabat Anda Boleh Dimana-mana Tempat Yang Anda Suka

Dan anda juga tidak terikat dengan rumah anda. Itu tidak bermaksud satu-satunya lokasi anda yang lain adalah kedai kopi di sudut: Anda boleh mengurus pekerjaan anda semasa dalam perjalanan (penumpang hanya jika anda berada di dalam kereta, sila!), Menikmati aktiviti luar yang luar biasa (terima kasih lama hayat bateri komputer riba dan penambatan ke telefon anda), atau bahkan mendengar kumpulan kegemaran anda di konsert langsung (lokasi yang diuji dan benar dari pengurus perkhidmatan pelanggan jauh. Saya tahu siapa peminat muzik negara yang sukar).

4. Anda Boleh Mengelakkan Politik Pejabat

Ada pepatah lama mengenai saudara-mara bahawa “Anda tidak boleh memilih keluarga anda”, dan hal yang sama berlaku untuk rakan sekerja anda. Anda mungkin bukan kawan baik dengan semua orang semasa anda bekerja dari jauh. Tetapi, kerana sembang dan waktu senggang yang tidak sopan tidak mungkin dilakukan, pekerja jarak jauh cenderung melangkau gosip dan postur yang berlaku dalam suasana kerja tradisional. Dan itu bonus besar bagi semua orang yang terlibat, bukan?

5. Anda Akan Menjimatkan Wang

Sudah tentu anda akan melihat perbezaan segera dalam akaun bank anda apabila anda tidak perlu menanggung kos perjalanan. Tetapi anda juga akan menjimatkan simpanan di kawasan lain. Anda tidak perlu memaksakan diri dengan pakaian dan kasut yang digilap lagi jika itu bukan gaya anda — tidak ada lagi almari pakaian yang terpisah untuk bekerja dan seumur hidup anda! Dan anda juga dapat menjimatkan kos makanan kerana anda akan dapat menikmati makan siang dan kopi anda sendiri jika anda bekerja dari rumah.

6. Jadual Anda Boleh Diatur Oleh Anda Sendiri

Banyak kerja yang dapat dilakukan dari jauh pada masa kini juga dapat dilakukan mengikut jadual yang fleksibel. Contohnya, jika anda seorang pembangun web atau pencipta kandungan, kemungkinan besar anda dapat membuat pengekodan atau penulisan anda setiap kali ia sesuai dengan anda selagi anda memenuhi tarikh akhir anda. Jadi, burung hantu malam, bergembiralah! Anda masih boleh meletakkan masa selama lapan jam tanpa bermula jam 8 pagi.

Sekiranya anda perlu bekerja pada waktu tertentu, anda pasti masih mempunyai waktu rehat — waktu yang boleh anda gunakan mengikut keinginan Walaupun anda hanya mempunyai 10 minit, anda boleh melakukan sesuatu yang tidak mungkin dilakukan di pejabat seperti mainkan sedikit lagu pada gitar anda, atau tidur siang yang menyegarkan. Anda dijamin akan kembali merasa lebih segar daripada yang anda lakukan setelah 10 minit di meja anda melayari Facebook.

7. Anda Boleh Berhubung Dengan Lebih Berkesan

Oleh kerana anda tidak mempunyai semua orang secara fizikal di sekeliling anda sepanjang masa, anda menjadi semakin sedar akan pentingnya berhubung. Daripada hanya mengetahui bahawa anda boleh muncul untuk berbual dengan Rena mengenai reka bentuk semula laman web pada bila-bila masa yang anda mahu, anda tahu bahawa anda perlu menulisnya atau sekurang-kurangnya melakukan sembang video. Oleh itu, sama ada dalam proses menyusun mesej anda atau merancang pertemuan, anda akan menyempurnakan pemikiran dan soalan anda dan akhirnya menjimatkan masa untuk anda berdua ketika anda melakukan perbincangan tersebut.

8. Anda Boleh Belajar Lebih Banyak dan Menjadi Lebih Berdikari

Oleh kerana anda tidak mempunyai rakan sekerja hanya beberapa kaki jauhnya atau pasukan teknologi satu tingkat di bawah, anda akan dapat mengembangkan kemahiran mencari jawapan anda sendiri dan menjadi lebih proaktif untuk mencari apa yang anda perlukan sendiri. Sudah tentu anda masih boleh bertanya dan mendapatkan pertolongan sekiranya anda memerlukannya. Tetapi, selalunya, anda boleh melakukan carian Google, memuat turun panduan percuma, atau lihat wiki syarikat anda untuk mendapatkan jawapannya secepat mungkin.

Dan anda juga akan mempunyai beberapa kemahiran hanya kerana anda memerlukannya berfungsi dengan baik dari jauh. Sebagai contoh, anda mungkin akan menyedari bahawa anda menulis e-mel yang lebih jelas dan ringkas dan lebih peka terhadap jadual berbeza pasukan anda kerana anda perlu bekerja dari jauh untuk beberapa ketika. Bukan perkara buruk untuk menjadi baik!

9. Anda Sebenarnya Boleh Mengadakan Mesyuarat Berkesan

Saya yakin anda tidak mengenali sesiapa yang menikmati perjumpaan. (Tidak ada jumlah kopi dan donat percuma yang harus ditanggung karena harus duduk di ruang persidangan yang penuh sesak di sebelah lelaki yang suka menulis!) Apabila anda bekerja dari jauh, anda bukan sahaja dapat memilih sarapan dan tempat duduk anda , tetapi anda juga boleh menjadi lebih berkesan. Dengan hanya beberapa klik, anda boleh mempunyai 10 orang dalam panggilan video yang mungkin berlangsung hanya 15 minit dan bukannya 45. Dan anda boleh menggunakan fungsi sembang dalam panggilan video untuk berkongsi dokumen dengan cepat (lupa membuat salinan atau meminta semua orang mencari e-mel mereka) atau untuk menambah komen penting tanpa mengganggu sesiapa.

10. Anda Boleh Tetap Lebih Berfokus

Dengan beberapa kemahuan dan rutin yang mantap, anda akan segera belajar untuk tidak terganggu oleh TV atau cucian anda yang seterusnya. Dan, sebenarnya, anda harus membuat diri anda lebih banyak diselesaikan semasa anda bekerja dari jauh. Ini kerana anda dapat mengawal keadaan kerja anda lebih banyak lagi — anda tidak perlu bimbang dengan rakan sekerja yang berhenti untuk “hanya bertanya soalan cepat” (dan 20 minit kemudian …), wajib bersosial ketika anda mengambil lebih banyak kopi, atau menyinggung peasaan seseorang dengan menutup pintu pejabat anda. Apabila anda berada jauh dan perlu benar-benar berkonsentrasi, anda boleh menukar status anda dalam sembang kumpulan menjadi “jangan ganggu” dan berhenti.

Dikreditkan oleh https://www.themuse.com/advice/10-reasons-working-remotely-is-even-better-than-you-thought-it-was

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang perniagaan anda boleh klik di sini

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

[fluentform_modal form_id="10" btn_text="Daftar Sekarang" css_class="Ubai" bg_color="purple"]

Pertanyaan & Pendapat sila komen dibawah