WooCommerce

Tertanya-tanya apa itu WooCommerce? dan perlu ke anda gunakan WooCommerce? Disini Jawapannya!

WooCommerce membantu anda membina eCommerce store menggunakan WordPress. WordPress seperti sistem opreasi laman web anda dan WordPress juga merupakan platform yang popular untuk membina website. WooCommerce menggunakan sistem operasi WordPress asas dan mengubahnya menjadi kedai eCommerce yang berfungsi sepenuhnya. WooCommerce adalah alat percuma yang membantu anda membina kedai eCommerce. Selain itu, di support oleh perisian WordPress sumber terbuka, yang merupakan kaedah paling popular untuk membina laman web yang ada. Selain menawarkan cara yang selamat dan berfungsi untuk membuat kedai, WooCommerce juga mudah diperluas, yang membolehkan anda menyesuaikan kedai anda untuk memenuhi keperluan anda.

Untuk memulakan WooCommerce, anda perlu:

 • Beli hosting dan nama domain
 • Pasang WordPress
 • Pasang plugin WooCommerce
 • Kemaskini website anda dengan plugin dan tema

Kenapa WooCommerce sangat popular?

 1. Terdapat banyak sebab kenapa WooCommerce adalah cara yang popular untuk membina eCommerce store:WooCommerce adalah percuma, dan perisian WordPress yang mendasari juga percuma.
 2. WooCommerce adalah sumber terbuka. Sesiapa sahaja boleh masuk dan mengaudit, mengubah, atau memperluas kodnya.
 3. WooCommerce adalah mesra orang biasa. Anda tidak perlu menjadi pembangun pakar untuk melancarkan kedai.
 4. WooCommerce boleh dilanjutkan. Dengan menggunakan sesuatu yang disebut “plugin”, anda boleh menambahkan semua jenis fungsi baru ke kedai anda tanpa memerlukan pengetahuan teknikal.
 5. WooCommerce berfungsi pada semua peranti. Semakin banyak orang membeli-belah di telefon pintar, dan WooCommerce bersedia untuk melayani orang-orang itu.
 6. WooCommerce kelihatan seperti yang anda mahukan. Dengan menggunakan sesuatu yang disebut “tema”, anda dapat mengawal dengan tepat penampilan kedai anda tanpa memerlukan pengetahuan teknikal.
 7. WooCommerce selamat. Selain sumber terbuka, WooCommerce berasal dari Automattic, sebuah syarikat bernilai satu bilion dolar dengan sumber untuk melindungi kedai anda.

Jadi apa itu WooCommerce? Ia adalah cara anda untuk membina kedai eCommerce yang selamat dan fleksibel menggunakan alat yang paling popular untuk membuat laman web iaitu WordPress !!!

Apa yang boleh anda jual dengan WooCommerce?

WooCommerce membolehkna anda jual apa sahaja barang. Penggunaan yang paling popular adalah menjual produk fizikal, seperti t-shirt, perhiasan apa sahaja. Tetapi anda juga boleh menggunakan WooCommerce untuk menjual produk digital. Sebagai contoh lernify.com mempunyai banyak produk digital yang mereka tawarkan atau mengenakan bayaran untuk temu janji, tempahan, perkhidmatan, dll. Contohnya, jika anda mempunyai sewa percutian di tepi pantai, anda boleh menggunakan WooCommerce untuk membiarkan orang membuat tempahan rumah anda dan membayar duit tempahan. Pada dasarnya, jika anda ingin menjual “sesuatu” dan menerima pembayaran untuknya, WooCommerce dapat membantu anda melakukannya.

Untuk membaca lebih banyak artikel: klik sini!!

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *