WooCommerce

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tertanya-tanya apa itu WooCommerce? dan perlu ke anda gunakan WooCommerce? Disini Jawapannya!

WooCommerce membantu anda membina eCommerce store menggunakan WordPress. WordPress seperti sistem opreasi laman web anda dan WordPress juga merupakan platform yang popular untuk membina website. WooCommerce menggunakan sistem operasi WordPress asas dan mengubahnya menjadi kedai eCommerce yang berfungsi sepenuhnya. WooCommerce adalah alat percuma yang membantu anda membina kedai eCommerce. Selain itu, di support oleh perisian WordPress sumber terbuka, yang merupakan kaedah paling popular untuk membina laman web yang ada. Selain menawarkan cara yang selamat dan berfungsi untuk membuat kedai, WooCommerce juga mudah diperluas, yang membolehkan anda menyesuaikan kedai anda untuk memenuhi keperluan anda.

Untuk memulakan WooCommerce, anda perlu:

  • Beli hosting dan nama domain
  • Pasang WordPress
  • Pasang plugin WooCommerce
  • Kemaskini website anda dengan plugin dan tema

Kenapa WooCommerce sangat popular?

  1. Terdapat banyak sebab kenapa WooCommerce adalah cara yang popular untuk membina eCommerce store:WooCommerce adalah percuma, dan perisian WordPress yang mendasari juga percuma.
  2. WooCommerce adalah sumber terbuka. Sesiapa sahaja boleh masuk dan mengaudit, mengubah, atau memperluas kodnya.
  3. WooCommerce adalah mesra orang biasa. Anda tidak perlu menjadi pembangun pakar untuk melancarkan kedai.
  4. WooCommerce boleh dilanjutkan. Dengan menggunakan sesuatu yang disebut “plugin”, anda boleh menambahkan semua jenis fungsi baru ke kedai anda tanpa memerlukan pengetahuan teknikal.
  5. WooCommerce berfungsi pada semua peranti. Semakin banyak orang membeli-belah di telefon pintar, dan WooCommerce bersedia untuk melayani orang-orang itu.
  6. WooCommerce kelihatan seperti yang anda mahukan. Dengan menggunakan sesuatu yang disebut “tema”, anda dapat mengawal dengan tepat penampilan kedai anda tanpa memerlukan pengetahuan teknikal.
  7. WooCommerce selamat. Selain sumber terbuka, WooCommerce berasal dari Automattic, sebuah syarikat bernilai satu bilion dolar dengan sumber untuk melindungi kedai anda.

Jadi apa itu WooCommerce? Ia adalah cara anda untuk membina kedai eCommerce yang selamat dan fleksibel menggunakan alat yang paling popular untuk membuat laman web iaitu WordPress !!!

Apa yang boleh anda jual dengan WooCommerce?

WooCommerce membolehkna anda jual apa sahaja barang. Penggunaan yang paling popular adalah menjual produk fizikal, seperti t-shirt, perhiasan apa sahaja. Tetapi anda juga boleh menggunakan WooCommerce untuk menjual produk digital. Sebagai contoh lernify.com mempunyai banyak produk digital yang mereka tawarkan atau mengenakan bayaran untuk temu janji, tempahan, perkhidmatan, dll. Contohnya, jika anda mempunyai sewa percutian di tepi pantai, anda boleh menggunakan WooCommerce untuk membiarkan orang membuat tempahan rumah anda dan membayar duit tempahan. Pada dasarnya, jika anda ingin menjual “sesuatu” dan menerima pembayaran untuknya, WooCommerce dapat membantu anda melakukannya.

Untuk membaca lebih banyak artikel: klik sini!!

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Artikel

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook

Nak iklankan jawatan kosong kat Facebook?.Di Facebook pun ada option untuk kita post position kerja, memang so far kalau post, ramai juga yang apply…Cara nya macam ni:.1. Kena ada page

kpi iklan
Uncategorized

KPI IKLAN TERUK? IKUT FLOW NI

KPI iklan dan sales teruk, tak tahu nak adjust kat mana? Kita boleh tengok dulu ikut susunan, baru boleh kenal pasti samada teruk pada ads, sales page, pakej atau process.

3 Cara Kembangkan Bisnes Anda
Artikel

3 Cara Kembangkan Bisnes Anda

Apabila anda mula berniaga, anda akan bermula dari 0 sale, kita mula belajar dapatkan sales pertama contohnya dapat rm100. Lepastu kita teruskan lagi, pusing modal dan sebagainya, capai target rm1000

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top