Website Digantung (Suspended)

Website Digantung (Suspended)

Website digantung kerana tidak mematuhi terma dan syarat:

1.Penyalahgunaan syarat penggunaan:

 Semasa memilih perkhidmatan hosting, seseorang perlu mendaftar untuk beberapa syarat penggunaan. Pembekal perkhidmatan mengharapkan pengguna mengikuti syarat-syarat ini secara beragama. Lebih-lebih lagi, pelanggaran syarat-syarat ini biasanya mengakibatkan penamatan laman web atau anda akan mendapati laman web anda digantung.

2.Pembayaran belum selesai:

Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan hosting percuma maka anda tidak perlu risau tentang pembayaran apa pun. Namun, kesnya berbeza ketika menggunakan perkhidmatan hosting berbayar. Mereka biasanya mempunyai mekanisme pembayaran yang kaku dan automatik. Oleh itu, mudah bagi mereka untuk mencatat sebarang bayaran dan pembayaran yang belum dibayar. Kemudian, mereka akan menggantung laman web atau menamatkan kontrak sama sekali. Ini mengejutkan adalah salah satu sebab yang paling umum untuk mana-mana laman web ditangguhkan.

3.Lebih banyak penggunaan pelayan:

Perkhidmatan hosting percuma umumnya mempunyai sumber pelayan yang terhad dan lebih rendah berbanding dengan perkhidmatan berbayar. Namun, walaupun dalam perkhidmatan berbayar, ada batasan berapa banyak pengguna dapat menggunakan sumber pelayan. Oleh itu, jika laman web anda mempunyai skrip atau kod yang menggunakan terlalu banyak sumber pelayan, maka penyedia perkhidmatan akan mengesannya. Lebih-lebih lagi, ada kemungkinan bahawa perkhidmatan hosting akan menangguhkan laman web anda untuk menyelesaikan penyelidikan. Anda perlu menunggu sehingga siasatan selesai atau anda menyingkirkan ralat.

4.Penggunaan CPU yang berlebihan:

Sebilangan besar layanan hosting berbayar tidak memiliki batasan penggunaan daya pengkomputeran. Namun, jika dalam kes yang jarang berlaku, penyedia perkhidmatan mengetahui bahawa laman web menggunakan terlalu banyak CPU dan mempengaruhi laman web lain, maka anda akan mendapati syarikat hosting mungkin menangguhkan laman web anda. Anda boleh membuat kembali laman web setelah membuang skrip atau pemalam yang lapar sumber.

Website mengatakan akaun digantung: Periksa sama ada laman web anda dihack atau dijangkiti malware.

Senarai hitam laman web oleh Google

1.Malware:

Sekiranya anda rajin menjaga keselamatan laman web, maka kemungkinannya berlaku lebih sedikit. Sejak serangan oleh SQL Slammer pada tahun 2003, serangan malware agak biasa. Penyedia perkhidmatan hosting pasti akan menggantung laman web jika mereka menemui malware atau virus di laman web anda. Mereka mengambil langkah ini untuk memastikan keselamatan laman web lain di pelayan mereka dan menghentikan penyebaran malware.

2.Akaun yang dihack:

Sekiranya akaun anda dihack dan disenarai hitam oleh mana-mana enjin carian, maka perkhidmatan hosting akan menangguhkan laman web anda. Ini dilakukan untuk mengelakkan penggodam melakukan kerosakan atau menyebarkan segala jenis malware. Sekiranya anda mendapati laman web anda digantung, ini mungkin salah satu sebabnya.

3.Serangan pancingan data:

Serangan pancingan data adalah perkara biasa. Oleh itu, jika penyedia perkhidmatan menemui halaman phishing di laman web anda, mereka mungkin akan menggantung sementara laman web anda. Google dan pelbagai mesin pencari lain secara kerap merangkak melalui laman web untuk mengenal pasti dan menyekat halaman dan laman web pancingan data. Oleh itu, jika seseorang menggodam laman web anda dan memasang halaman pancingan data, mesin carian akan menyenarai hitam laman web anda. Lebih-lebih lagi, apabila mesin pencari menyekat laman web anda, perkhidmatan hosting akan segera menangguhkan laman web anda untuk melindungi laman web lain di pelayannya. Phishing adalah sejenis Kejuruteraan Sosial.

Di Astra, kami mempunyai sekumpulan pakar keselamatan yang telah membantu ratusan pemilik dan pembangun laman web untuk mengamankan laman web mereka dari penyerang. Kami dapat membantu anda memperbaiki laman web yang digantung.

Untuk dapatkan artikel menarik: Klik Sini!!

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Pertanyaan & Pendapat sila komen dibawah