Teknik Dapatkan 1000 Pelanggan Dalam Sehari

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nak dapat 1000 pelanggan dalam sehari? Tak mustahil sebenarnya. Caranya, kumpul 100,000 jumlah subscriber samada melalui email, telegram atau chatbot. Macam mana nak dapatkan 100,000 subscriber tu? Salah satu cara paling berkesan ialah bina konten. Bila buat live, sambil tu promote supaya mereka join telegram. Dan dalam chanel telegram pula share konten yang relevan dan ada nilai. Guna 8:2 dimana 8 kali bagi konten dan 2 kali promosi.

  • Blog – banyakkan artikel relevan, then CTA artikel tu borang email Autoresponder Mailerlite
  • Run Ads – run ads tarik ke artikel website, part ni banyak sangat orang share + traffik masuk banyak. Web tadi siap dah pasang pixel. Borang Subscriber, disini lah subsribe bertambah. Memang kena invest more on ads konten, utk perbanyak subscriber.
  • Konten – existing subsriber tu bagi konten based on jadual. After 1 days subscribe, 3 days, 7 days, 21 days, dan interact user suruh balas email.
  • Sales – cukup masa baru broadcast buat sales blast ke seluruh jumlah subsriber ke sales page.

Kembali kepada nak tukar subsriber ini kepada pelanggan. Masa launching produk baru, atau pra launching, bagi irrestible offer yang sukar ditolak, contohnya, boleh pilih salah satu dibawah ni:Masa launching produk baru, atau pra launching, bagi irrestible offer yang sukar ditolak, contohnya, boleh pilih salah satu dibawah ni:

1000 pelanggan dalam sehari
  • 50% diskaun tak masuk akal, lepasni sumpah takde lagi offer banyak mcm ni.
  • Dapatkan terawal, saya bagi BONUS TAMBAHAN bernilai RMXXX iaitu XXXXXXX, YYYYY, ZZZZZZ
  • Yang terawal ni, sy bagi exclusive loyalty program, dengan dapat kad membership khas, bila bila masa next purchase dapat diskaun 10% & Birthday offer 30%
  • Dapat 5 Freegift iaitu xxx, yyy,
  • REBAT RM20 untuk 100 orang pertama
  • Premium Voucher bernilai RM100, tebus bila bilamasa..
  • Beli 1 percuma 1

Bila kita blast, pastikan offer ni jika limited, limited kan betul betul. 1% dari jumlah subsriber pun dah cukup dah untuk follow up berkala jika ada keluaran produk produk baru kepada pelanggan sedia ada.

Ni lubuk tempat simpan Audiens kita:
Email marketing – Boleh guna mailerlite dan dapat 1000 subsriber percuma. Atau boleh guna sendinblue
Telegram – setup telegram channel, bagi konten diasa
Chatbot – Broadcast untuk satu satu masa yang bersifat non-promotional.

Lubuk audiens tadi, masa kita blast atau broadcast tadi, kita bagi lah ending CTA tu link url website jualan kita (sales page). Dalam sales page tu dah siap dah: Problem, Solution, Testimonial, Product, USP & Feature, Pricing, danCTA

CTA di sales page tu boleh letak button add to cart untuk buat pembelian terus di website. Letak link single produk page pun boleh. Customer klik Add to cart, akan dibawa ke checkout page. Disana customer isi maklumat, buat pembayaran guna online banking terus, iaitu guna payment gateway billplz ataupun senangpay. Kita akan dapat email dan notification dari apps.

Semua pun auto approved, jika mereka buat pembayaran guna payment gateway dengan direct online banking.Kenapa saya prefer sales page if kita blast ke 100,000 audiens? Sebab, 100,000 tu masuk ke whatsapp, boleh pecah jari nak reply. Guna website & salespage yang lengkap dengan sistem ecommerce, Masih lagi boleh accept order 1000 serentak.

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

4 Tips Buat FB Live
facebook

4 Tips Buat FB Live

Ramai yang sudah mempunyai Facebook dan mereka sering mengunakan fb live ni untuk berniaga. Apa itu Fb Live? FB Live ni adalah singkatan dari Facebook Live dimana anda akan dapat

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top