Sebab Mengapa Anda Memerlukan Laman Web Untuk Perniagaan Anda

Sebab Mengapa Anda Memerlukan Laman Web Untuk Perniagaan Anda

1. Laman web menjadikan anda kelihatan profesional

84% pengguna hari ini berpendapat laman web menjadikan perniagaan anda lebih dipercayai daripada syarikat yang hanya mempunyai profil media sosial. Laman web anda juga merupakan tempat yang tepat untuk memamerkan setiap sijil atau penghargaan profesional yang dimiliki oleh perniagaan anda. Di luar itu, dengan memiliki laman web anda sendiri, anda boleh membuat alamat e-mel berjenama yang menambahkan tahap profesionalisme untuk semua surat-menyurat anda, terutamanya jika anda telah menggunakan alamat e-mel peribadi untuk menjalankan perniagaan sehingga sekarang .

2. Laman web anda dapat menarik pelanggan baru melalui Google

Anda mungkin berpuas hati dengan ukuran perniagaan anda sekarang, tetapi setiap syarikat mengalami perolehan pelanggan. Untuk mendorong kejayaan yang berterusan, anda perlu menarik pelanggan baru, dan salah satu kaedah terbaik untuk melakukannya adalah dengan menjadikan diri anda kelihatan di Google. Laman web yang dioptimumkan dengan baik dapat membantu perniagaan anda berada dalam kedudukan yang baik untuk pelbagai istilah carian dan menarik aliran pelanggan baru yang berterusan. Terdapat beberapa alat SEO percuma yang memudahkan pengoptimuman laman web anda tanpa latihan sebelumnya.

3. Anda dapat mempamerkan produk dan perkhidmatan anda dengan jelas

Anda boleh menunjukkan kepada bakal pelanggan apa yang mereka akan dapat ketika mereka bekerjasama dengan anda dengan memaparkan fotografi berkualiti tinggi di laman web anda. Anda juga dapat menggunakan reka bentuk laman web anda, bersama dengan gambar yang ditampilkan, untuk memberi gambaran kepada orang tentang bagaimana rasanya memasuki lokasi fizikal anda. Perkara lain yang boleh anda lakukan ialah menerbitkan maklumat penting mengenai produk dan perkhidmatan anda di laman web anda untuk memastikan anda menarik pelanggan yang tepat.

4. Laman web boleh mendorong pelanggan menghubungi anda

Laman web adalah tempat yang bagus untuk menjadikan maklumat hubungan anda mudah didapati oleh bakal pelanggan. Anda bahkan boleh menerbitkan maklumat hubungan anda di header atau footer sehingga muncul di setiap halaman. Kebanyakkan perniagaan yang mempunyai laman web telah meletakkan nombor telefon untuk keempat-empat lokasi mereka di footer laman web mereka. Pembangun laman web moden (lebih banyak pada mereka yang sedikit) juga memudahkan membuat borang kenalan, yang dapat melindungi e-mel perniagaan anda dari spam.

5. Laman web boleh mendorong pelanggan menghubungi anda

Anda boleh mengintegrasikan laman web anda dengan Peta Google supaya orang dapat mencari anda dengan lebih mudah. Laman web membolehkan anda memasukkan peta secara langsung ke dalam kandungan anda. Beberapa perniagaan mempunyai peta yang disematkan terus ke laman utama mereka. Peta tersemat memudahkan orang yang tidak menghabiskan banyak masa di kawasan anda untuk mencari perniagaan anda. Ini sangat bagus jika anda mengadakan acara, kerana mungkin menarik orang yang tidak akan menghabiskan masa di kawasan tempat perniagaan anda berada.

6. Laman web anda menentukan tempat anda dalam industri

Sekiranya pesaing anda belum dalam talian, mereka mungkin akan dalam masa terdekat. Bangunkan diri anda sebagai pemimpin dalam bidang anda dengan membina laman web berkualiti tinggi terlebih dahulu. Sekiranya pesaing anda berada dalam talian, anda mempunyai peluang yang berbeza: anda boleh membina laman web yang sama sekali berbeza dari laman pesaing anda, menunjukkan kepada bakal pelanggan apa yang membuat syarikat anda terpisah.

7. Laman web tidak lagi menakutkan untuk membuat dan mengurus

Malah WordPress, cara paling popular untuk membuat laman web, telah beralih ke penyunting blok: Dengan kata lain, tidak pernah semudah ini untuk membuat laman web yang berfungsi dan menyenangkan secara estetik.

8. Laman web memastikan kejayaan anda dalam jangka masa panjang

Pada tahun 2020, hampir 4.54 bilion orang (59% daripada populasi global) menggunakan Internet, dan semakin banyak orang dalam talian. Tanpa laman web, perniagaan anda tidak dapat dilihat oleh orang-orang ini. Ketika kita melangkah lebih jauh ke era digital, perniagaan anda akan menjadi tidak dapat dilihat oleh semua orang kecuali anda melabur di laman web. Oleh itu, untuk terus berdaya saing dalam dunia digital yang semakin meningkat ini, perniagaan anda perlu masuk dalam talian.

9. Anda boleh mendapatkan semua faedah ini tanpa mengeluarkan banyak wang

Membangun laman web tidak hanya lebih mudah daripada dulu; ia juga lebih berpatutan Sekiranya anda ingin mengikuti pendekatan DIY yang sederhana dan bukan teknikal, anda boleh membina laman web dengan harga yang berpatutan. WordPress, yang sekali lagi merupakan kaedah paling popular untuk membina laman web, 100% percuma untuk perisian teras. Sekiranya anda menambah tema WordPress percuma seperti Neve atau Hestia dan hosting laman web yang murah, anda boleh beroperasi dengan kos yang sangat rendah.

Untuk dapatkan artikel menarik : KLIK SINI!!

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Pertanyaan & Pendapat sila komen dibawah