Petua Perniagaan Dalam Talian yang Berjaya

Petua Perniagaan Dalam Talian yang Berjaya

Orang yang memutuskan untuk melepaskan pekerjaan ‘9 hingga 5’ mereka untuk memulakan perniagaan blog, laman web e-commerce. Sudah tentu, adalah baik untuk menetapkan matlamat besar dan bermimpi besar, tetapi secara mengejutkan banyak usahawan dan ahli perniagaan di pelbagai peringkat pengembangan perniagaan sama ada tidak atau tidak dapat memahami apa yang diperlukan sepenuhnya untuk mencapai matlamat mereka. Pasti, menjana satu juta dolar dalam tempoh lima tahun dari permulaan perniagaan dalam talian adalah matlamat yang mengagumkan. Namun, tahukah anda apa yang diperlukan untuk sampai ke sana ? Oleh itu, berikut adalah lima petua kejayaan perniagaan dalam talian yang jika diikuti akan menjadikan anda dan perniagaan anda menonjol dan membantu anda mencapai matlamat anda:

1. Jadilah Diri Anda!

Perniagaan anda adalah pengembangan dari anda, tidak kira seberapa besar atau kecilnya pada masa ini. Ini akan berjaya atau gagal dengan cara orang lain melihat jenama anda, dan akhirnya bagaimana perasaan mereka tentang berniaga dengan anda. Semua aspek perniagaan anda (perkhidmatan pelanggan, pembuatan produk, pejabat belakang) harus menghormati nilai anda. Pepatah lama bahawa orang suka berniaga dengan orang yang mereka “tahu, suka, dan percayai” bahkan lebih benar hari ini. Walaupun dengan syarikat terbesar, orang ingin melihat CEO keluar untuk mewakili syarikat dan bercakap atas nama syarikat itu. Keaslian adalah kuncinya. Anda harus menjadi diri anda, sama ada jenisnya yang halus, canggih atau orang yang mempunyai tepi kasar dan sikap untuk menyamai. Hanya anda yang tahu apa yang sesuai untuk anda dan sasaran anda, tetapi satu perkara yang dapat menjamin kegagalan adalah tidak sahih. Sekiranya anda tidak selesa menjadi wakil perniagaan anda, anda tetap ingin membuat beberapa jenis persona untuk mewakili syarikat dan jenama anda dan memanusiakan perniagaan anda sebanyak mungkin.

2. Lebih Menyampaikan

Tetapkan penanda aras untuk diri anda dengan produk dan perkhidmatan anda, dan cubalah melebihinya, Ini sangat penting dengan persembahan awal anda, kerana kesan pertama yang kuat mungkin bermaksud banyak pelanggan seumur hidup. Cuba bayangkan kegembiraan di wajah orang kerana mereka merasakan bahawa mereka telah mendapat kesepakatan yang lebih baik! Ganjaran anda kerana telah memberikan begitu banyak nilai dengan kos yang rendah (atau agak rendah). Sudah tentu, jangkaan akan sentiasa tinggi, tetapi begitulah seharusnya. Catatan: Apabila saya merujuk kepada “kos rendah” saya tidak merujuk kepada harga sebenar. Saya sebenarnya tidak percaya bahawa bersaing dengan harga adalah kaedah terbaik untuk bersaing; sebaliknya persepsi harga harus dianggap bernilai tinggi dari sudut pandangan pelanggan dan pelanggan anda; walaupun anda mengenakan harga premium. Penyampaian yang berlebihan bermaksud melampaui kewajiban setiap saat untuk menjadi bukan sahaja perniagaan yang layak tetapi pemimpin pasaran yang semua orang kagumi dan iri. Ingatlah tujuan pelanggan bukan untuk membuat penjualan, melainkan tujuan penjualan adalah untuk mendapatkan pelanggan. Jadikan pengalaman membeli pertama mereka dengan anda yang hebat dan mereka akan terus membeli produk anda berulang kali meningkatkan nilai seumur hidup pelanggan anda sehingga memaksimumkan pendapatan anda.

3. Fokus pada Melayan, Bukan Menjual

“Anda akan mendapat semua yang anda mahukan dalam hidup, jika anda cukup menolong orang lain mendapatkan apa yang mereka mahukan. Pengajaran dan bimbingan dikenal sebagai profesi “memberi”, tetapi pada abad ke-21, lebih banyak perniagaan harus menyesuaikan teknik mereka untuk mendapatkan kepercayaan pelanggan dan akhirnya penjualan. Pelajari cara mengenal pasti masalah, masalah dan masalah sasaran anda untuk membuat dan meletakkan penawaran anda dengan lebih baik sebagai penyelesaian terbaik di pasaran. Semakin baik anda dapat mengaitkan dan berbicara dengan mereka dengan penulisan naskhah yang berkesan, semakin mereka akan menyedari bahawa anda sebenarnya adalah penyelesaian untuk masalah mereka. “Berapa banyak wang yang boleh saya buat untuk diri saya sendiri?” Jawapan: Seperti yang terdengar seperti klise, jangan memikirkan wang. Sebagai orang perniagaan, wang sebenar selalu muncul dari menunjukkan faedah perkhidmatan dan produk anda kepada pelanggan yang ideal.

4. Temui Pelanggan Anda Di Mana Mereka Berada

Terima kasih sebahagian besarnya ke media sosial, dunia beralih dari ekonomi berasaskan penjualan, berasaskan korporat ke ekonomi berasaskan kepercayaan. Pada masa lalu, syarikat yang dominan dapat mengandalkan kesetiaan jenama “buta” dari pelanggan untuk menjamin keuntungan tetap, walaupun produk dan perkhidmatan pasca penjualan mereka sangat kurang. Tidak lagi. Hari ini, terdapat persaingan global yang benar-benar berlaku di banyak industri, dan kelemahan atau kelemahan terkecil yang ditunjukkan oleh syarikat dengan cepat terdedah, disebarkan secara viral oleh pengguna melalui Internet, dan dieksploitasi oleh pesaing yang kejam. Industri automotif adalah contoh yang baik. Tidak kira seberapa besar individu syarikat mempunyai kekuatan untuk membuat mereka jatuh berlutut jika mereka gagal. Media sosial umumnya tidak mesra dengan industri penerbangan juga, tetapi bahaya lebih buruk bagi perniagaan kecil yang tidak mempunyai masa atau wang untuk melabur dalam pengurusan reputasi dalam talian. Di sisi positifnya, apabila digunakan dengan betul, pemasaran media sosial dan Facebook memberikan peluang besar bagi pengusaha dan pemilik perniagaan kecil kerana ini adalah cara yang baik untuk pelanggan yang paling setia dan bersemangat untuk berkongsi cinta dan kegembiraan mereka terhadap syarikat dan jenama anda.

5. Mempunyai Sikap Bersyukur

Sangat mudah untuk melupakan orang-orang yang memberi anda nasihat, memperkenalkan anda kepada pembekal utama, atau hanya berfungsi sebagai papan suara untuk idea-idea gila anda. Sejujurnya, ramai di antara mereka tidak menganggapnya secara peribadi bahawa anda tidak lagi menghubungi mereka. Mereka tahu bahawa anda sibuk dan mempunyai kewajipan yang memakan masa. Walau bagaimanapun, sebahagian daripada yang membuat kisah kejayaan menonjol adalah memperhatikan sedikit butiran, dan memanggil mentor anda untuk mengatakan ‘Terima Kasih’ benar-benar jauh. Jadi bagaimana jika seorang guru, bekas majikan, atau jurulatih perniagaan telah bersara ke Florida dan tidak lagi menjadi tempat kejadian. Mereka akan lebih menghargai sikap anda kerana ia akan mengingatkan mereka bahawa mereka membantu seseorang mencapai matlamatnya. Ini juga dapat menyebabkan peluang bagi mereka untuk menampilkan Anda kepada audiens mereka, menggunakan keberhasilan Anda sebagai studi kasus, dan berpotensi mendorong lebih banyak lalu lintas dan penjualan ke dalam perniagaan anda. Dengan catatan yang lebih praktikal, menjalin hubungan dengan anggota utama lingkaran dalaman anda memberi mereka alasan untuk terus mengikuti kemajuan anda dan membantu anda lebih banyak lagi di masa hadapan. Ini dapat dilakukan secara satu-satu atau bahkan difasilitasi melalui buletin e-mel. Ikuti lima langkah mudah ini dan anda pasti akan meletakkan asas untuk perniagaan jangka panjang, lestari dan menguntungkan.

Kunjungi lernify.com untuk dapatkan banyak lagi artikel menarik!

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *