Kepentingan Website Untuk Business

Kepentingan Website Untuk Business

Kehadiran Dalam Talian 24/7

Salah satu kelebihan utama memiliki laman web adalah bahawa ia dapat diakses oleh sesiapa sahaja, di mana sahaja, kapan saja. Walaupun pada waktu bukan perniagaan, pelanggan dapat mengakses laman web anda dan memanfaatkan perkhidmatan anda atau mendapatkan maklumat yang mereka perlukan, yang merupakan salah satu elemen penting dalam kepentingan laman web dalam perniagaan. Laman web sentiasa berfungsi untuk memastikan bahawa pelanggan yang masuk selalu dilayan dengan selesa di rumah mereka.

Sokongan Pelanggan 24/7

Memberi sokongan pelanggan adalah pekerjaan yang sukar bagi perniagaan apa pun. Walau bagaimanapun, memberikan sokongan pelanggan dalam talian lebih mudah dan lebih menjimatkan kos daripada mengambil kakitangan untuk memberikan sokongan. Di sinilah pentingnya memiliki laman web menjadi jelas kerana sokongan pelanggan melalui laman web dapat diberikan dengan pelbagai cara:

  • Soalan Lazim – Ini adalah medium yang paling biasa digunakan. Semua pertanyaan pelanggan yang kerap dijawab di laman web, menjimatkan masa dan sumber anda, sambil juga memberikan maklumat yang tepat dan relevan kepada pelanggan.
  • Chatbots – Chatbots di laman web juga berfungsi menangani pertanyaan pelanggan yang kerap melalui jawapan templat. Chatbots juga dapat memberikan banyak maklumat penting lain kepada pengguna seperti prosedur pendaftaran, maklumat mengenai perkhidmatan / produk, dan sebagainya.

Pertukaran Maklumat

Lebih 50% pelanggan mengharapkan mana-mana jenama atau perniagaan mempunyai kehadiran dalam talian di mana mereka dapat mengakses perkhidmatan mereka. Salah satu aspek yang paling menawan dari laman web adalah betapa mudahnya menjadikan maklumat dapat diakses oleh pelanggan. Pada dasarnya, laman web tidak lain hanyalah media untuk berkomunikasi dengan pelanggan dan memberi mereka maklumat dan sumber daya. Berikut adalah beberapa cara laman web membantu pertukaran maklumat:

  • Iklan yang mengemas kini pelanggan mengenai tawaran terkini mengenai produk dan perkhidmatan
  • Surat berita yang mengemas kini pelanggan mengenai sebarang peristiwa dan berita yang akan datang
  • Borang hubungan yang mengundang pertanyaan atau permintaan daripada pelanggan

Menetapkan Kredibiliti dan Membina Kepercayaan

Sama seperti di masa lalu, ketika pelanggan mengharapkan perniagaan mempunyai nombor hubungan dan alamat yang disebutkan dalam brosur maklumat mereka, pelanggan pada masa ini mengharapkan perniagaan mempunyai laman web atau kehadiran dalam talian. Ini adalah langkah pertama yang penting dalam mewujudkan kepercayaan. Dari perspektif ini, untuk perniagaan, laman web sangat penting. Untuk melangkah lebih jauh, jika laman web perniagaan mempunyai ciri dan navigasi yang hebat, pelanggan cenderung mempercayai perniagaan dan memanfaatkan perkhidmatan mereka. Laman web adalah alat penting bagi perniagaan untuk membangun kredibiliti mereka dan membina kepercayaan dengan pelanggan mereka. Ini kemudian dapat didorong oleh perkhidmatan SEO tempatan untuk menarik demografi tempatan untuk perniagaan yang mungkin baru di pasar.

Reka Bentuk Web Profesional

Pengunjung laman web tidak mempunyai alasan untuk tinggal di laman web apa pun kecuali mereka tergoda. Pengunjung boleh merasa bosan dengan mudah dan mengharapkan sesuatu yang unik untuk menarik minat mereka setiap kali mereka melayari laman web mana pun. Oleh itu, sangat penting bahawa perniagaan membina laman web mereka dengan reka bentuk dan seni bina yang sempurna sehingga pelanggan ditawarkan ciri-ciri luar biasa dan navigasi yang mudah. Ini akan mendorong lebih banyak pengunjung untuk melihat-lihat laman web anda dan berpotensi membeli dari perniagaan anda.

Jualan

Kebolehcapaian perniagaan anda berkembang dengan pantas melalui laman web, kerana dapat diakses dari mana-mana pelosok dunia. Oleh itu, laman web membantu perniagaan memecahkan halangan geografi dan meningkatkan penjualan mereka dengan ketara.

Hasil


Tidak ada batasan untuk pendapatan yang dapat dihasilkan oleh laman web anda. Sekiranya jangkauan laman web anda dapat melintasi sempadan, pendapatan dapat mencapai tinggi. Yang perlu anda lakukan ialah mengoptimumkan laman web anda dan memastikan bahawa khalayak anda menemui anda ketika mereka mencari anda. Selain itu, anda juga dapat memberikan sebahagian ruang digital di laman web anda untuk iklan paparan. Katakan laman web anda adalah mengenai mengkaji atau menjual telefon bimbit. Anda boleh memberi sebahagian ruang digital di laman web anda untuk memaparkan iklan yang relevan dengan telefon ini. Ini hanyalah kaedah tambahan dengan mana anda dapat menjana lebih banyak pendapatan.

Untuk dapatkan artikel menarik : KLIK SINI!!

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *