Kelebihan Mobile Website

Kelebihan Mobile Website

Mudah Digunakan

– Keunikkan mobile website yang direka dengan baik dalam dunia mudah alih kita adalah bahawa ia dapat melibatkan diri dan membantu pelanggan dengan cepat, ketika mereka berada dalam keadaan ingin membuat keputusan. Mobile website dilengkapi dengan fungsi yang ketara dan mudah digunakan dan dibaca pada skrin keci. Reka bentuk mobile website adalah berguna untuk pelanggan anda sekarang. Sekiranya anda mempunyai laman web yang mudah digunakan dan bermanfaat di mana pelanggan dapat dengan cepat mengakses maklumat yang mereka perlukan, apabila mereka memerlukannya, anda akan mendapat pesaing yang pesat pada laman web yang tidak dioptimumkan untuk mudah alih. (Hampir 80% pengguna mudah alih yang memasuki laman web yang tidak dioptimumkan untuk mudah alih akan berpindah dan mencari laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih, jadi jelas, ini adalah salah satu kelebihan utama memiliki mobile website.)

Mesra SEO

– Mobile website kami mesra mesin pencari sejak awal. Dengan kata lain, mereka memudahkan pelanggan untuk mencari mobile website anda menggunakan salah satu alat carian mudah alih yang mungkin mereka gunakan. Perniagaan yang tidak mempunyai laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih tidak akan muncul dalam alat carian mudah alih ini, pada dasarnya tidak dapat dilihat oleh pelanggan. Sebagai peniaga, anda perlu menunjukkan mobile website yang menarik dan mudah digunakan.

Lebih Fleksibel dan Berkesan Daripada Pembangunan Aplikasi

– Mobile website biasanya merupakan kaedah yang kurang memfokuskan kepada jumlah pelanggan yang hadir ke mobile website berbanding dengan pengembangan aplikasi. Untuk satu perkara, pengembangan aplikasi memerlukan penghasilan aplikasi yang berlainan untuk platform yang berbeza (mis. IPhone vs Android ), dan penyerahan ke stor aplikasi, menjadikan aplikasi jauh lebih mahal untuk dihasilkan dengan garis masa yang lebih lama sebelum mencapai sasaran pengunjung. Yang paling penting, aplikasi memerlukan pengguna memuat turun aplikasi tersebut sebelum dapat diakses. Sebaliknya, mobile website adalah universal untuk semua penyemak imbas telefon pintar kontemporari, menjadikan mobile website lebih fleksibel dan menjimatkan kos, dengan lebih sedikit halangan antara anda dan pengguna sasaran anda. Sudah tentu, ada beberapa aplikasi yang lebih sesuai dengan format aplikasi (permainan interaktif menjadi contoh utama), dan sering masuk akal untuk memiliki aplikasi dan mobile website. Tetapi untuk kehadiran mudah alih yang lengkap, laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih biasanya merupakan langkah pertama yang praktikal dan berkesan

Kod QR

– Satu lagi kelebihan memiliki mobile website adalah mempunyai fleksibiliti untuk menggabungkan strategi pemasaran cetak dan mudah alih anda, menjadikan pelanggan dan bakal pelanggan lebih mudah berhubung dengan anda. Kod QR (QR = “tindak balas pantas”) adalah kod berbentuk kotak kecil yang mempunyai kod yang kini muncul di hampir semua yang dicetak: bungkusan makanan, majalah, poskad pakaian dan bermacam lagi. Pengguna peranti mudah alih dapat mengimbas kod tindakan ini, dan terus masuk ke mobile website anda untuk menikmati tawaran istimewa.

Ini Membezakan Anda buat masa ini

– Sebilangan besar perniagaan kecil masih belum mempunyai mobile website, dan kebanyakan daripada mereka tidak memikirkannya. Sebagai pemilik perniagaan kecil, kelebihan daya saing untuk memiliki mobile website adalah jelas: anda akan mengalahkan pesaing jika anda adalah salah satu yang pertama di kawasan anda yang memilikinya. Kami sudah membincangkan bagaimana pengguna mobile website tidak sabar dengan laman web yang tidak dioptimumkan untuk mudah alih di telefon mereka dan bahawa mereka akan segera mencari laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih. Namun, semakin banyak perniagaan kecil yang bangun, jadi jangan tunggu: pesan reka bentuk mobile website anda hari ini!

Tingkatkan Hubungan Pelanggan

 – Pada masa ini ,di media social, telefon pintar, tablet dan semua, sifat pemasaran telah berubah sepenuhnya. Pelanggan berharap dapat menjalin hubungan dengan perniagaan kecil yang mereka lindungi. mobile website meningkatkan hubungan perniagaan-pelanggan anda dengan menjadikan anda lebih tersedia bila-bila masa, di mana sahaja, dengan maklumat berguna yang mereka mahukan mengenai produk dan perkhidmatan yang ingin mereka beli sekarang.

Untuk dapatkan artikel menarik: klik sini!!

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *