Kelebihan Beralih Dari Perniagaan Tradisional Ke Dalam Talian

Kelebihan Beralih Dari Perniagaan Tradisional Ke Dalam Talian

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Terdapat dua cara utama di mana syarikat dapat ditubuhkan pada masa ini: kita mempunyai yang tradisional, atau batu bata dan mortar, dan perniagaan dalam talian yang mula berkembang popular. Walaupun begitu, kebanyakan orang masih memilih untuk membuat perniagaan tradisional dan tidak apa-apa kerana mereka kemudian dapat memindahkannya dalam talian dan dengan itu memanfaatkan kedua-dua saluran tersebut dan menjangkau lebih banyak pelanggan. Mereka yang belum mengambil langkah untuk memindahkan perniagaan mereka dalam talian akan menemui di sini beberapa hujah menarik untuk melakukannya. Oleh itu, mari kita lihat apa faedah utama menggerakkan perniagaan tradisional dalam persekitaran dalam talian.

Menjangkau pelanggan di seluruh dunia

Banyak perniagaan tradisional terbatas pada pasar tempatan, yang dapat berarti kota kecil atau wilayah. Memindahkannya dalam talian akan menarik pelanggan di seluruh dunia. Ini akan bermaksud peningkatan pendapatan dan, lebih dari itu, membuat laman web untuk perniagaan secara praktikal akan bermaksud syarikat akan dibuka 24/7 dan pengunjung boleh membuat pembelian pada bila-bila masa jika ia adalah laman web e-dagang. Malaysia adalah salah satu negara paling produktif dari mana barang dihantar ke seluruh dunia; jadi membina laman web di Labuan, salah satu lokasi terbaik untuk berniaga di negara ini, adalah idea yang bagus dari segi kos dan akses kepada produk yang murah.

Menawarkan akses lebih mudah kepada pelanggan

Bayangkan mempunyai perniagaan penyewaan kereta di Dubai yang merupakan salah satu destinasi pelancongan yang paling dicari di dunia: cara apa yang lebih baik untuk mempromosikannya daripada dalam talian? Mereka yang ingin menyewa kereta di Dubai pasti akan melakukan carian dalam talian terlebih dahulu sebelum pergi ke syarikat penyewaan. Perkara yang sama berlaku ketika berminat, katakanlah dengan menyewa Ferrari di Dubai, seseorang boleh memilih model dan menyewanya untuk jangka masa yang diinginkan. Yang perlu dilakukan pengguna ialah datang dan mengambil kereta.

Promosi yang lebih baik untuk perniagaan tradisional

Memindahkan syarikat dalam talian tidak bermaksud mematikan syarikat tradisional, ia hanya akan menyebabkan peningkatan penglihatan di pasaran yang sangat menuntut ini. Sebuah syarikat tradisional boleh dilengkapi dengan versi dalam talian. Salah satu contoh terbaik ialah Switzerland, sebuah negara kecil dengan pasaran tempatan untuk syarikat tradisional juga agak kecil. Inilah sebabnya mengapa banyak pemilik perniagaan telah menubuhkan syarikat e-dagang Switzerland untuk mempromosikan perniagaan mereka di luar negara.

Perniagaan dalam talian menunjukkan kos pentadbiran yang lebih rendah

Salah satu kelebihan terbesar untuk memajukan perniagaan anda dalam talian adalah mengurangkan kos tertentu. Ini termasuk kos tempat penyimpanan: melalui perniagaan dalam talian seseorang dapat mengatur agar produk dihantar terus dari pembekal kepada pelanggan. Ini juga akan membolehkan penghantaran lebih cepat dan kurang dokumen untuk pemilik perniagaan dalam talian. Namun, memiliki perniagaan dalam talian bermaksud mematuhi syarat yang sama yang dikenakan oleh undang-undang kepada syarikat tradisional dan menjauhkan diri dari penipuan dalam talian.

Sokongan pelanggan yang bertambah baik

Menjaga hubungan dengan pelanggan dan menerima maklum balas daripada mereka jauh lebih sukar apabila hanya menjalankan perniagaan batu bata tradisional. Mengendalikan perniagaan dalam talian, sebaliknya, pasti akan meningkatkan bahagian perniagaan ini dan dengan itu meningkatkan kredibilitinya. Lebih-lebih lagi, mempunyai komponen sokongan pelanggan yang hebat akan menarik lebih banyak pelanggan dalam masa. Mempunyai perniagaan dalam talian atau menggerakkan syarikat tradisional dalam talian pasti dilengkapi dengan beberapa kelebihan, di antaranya fleksibiliti adalah salah satu yang paling penting. Semasa memindahkan perniagaan dalam talian, pemilik perniagaan harus menghormati undang-undang tempatan, termasuk GDPR baru yang diberlakukan di Kesatuan Eropah sejak tahun lalu. Dan ingatlah untuk meminta nasihat undang-undang dari firma undang-undang Belanda jika berniaga di Belanda, misalnya, sebelum mengambil langkah penting.

Untuk Dapatkan Info Menarik : KLIK SINI!

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Kepentingan Website Untuk Business
website

Kepentingan Website Untuk Business

Kehadiran Dalam Talian 24/7 Salah satu kelebihan utama memiliki laman web adalah bahawa ia dapat diakses oleh sesiapa sahaja, di mana sahaja, kapan saja. Walaupun pada waktu bukan perniagaan, pelanggan

Artikel

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook

Nak iklankan jawatan kosong kat Facebook?.Di Facebook pun ada option untuk kita post position kerja, memang so far kalau post, ramai juga yang apply…Cara nya macam ni:.1. Kena ada page

Tips Laman Web e-Dagang
Uncategorized

Tips Laman Web e-Dagang

Mendapatkan beberapa penjualan pertama di laman web e-dagang baru boleh menjadi pengalaman menarik bagi sesiapa sahaja. Walau bagaimanapun, bagi beberapa permulaan e-dagang, di situlah kegembiraan berakhir. Untuk memastikan pesanan itu

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top