Kegunaan ‘Post’ dalam wordpress

Kegunaan 'Post' dalam wordpress

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

1. Anda Boleh Menyusun Post Dengan Tag dan Kategori

Apabila anda membuat siaran, anda dapat menetapkannya ke kategori dan menambahkan tag, supaya pengunjung anda dapat melihat kandungan mengikut topik dan bukannya mengikut kronologi. Inilah cara kedua-duanya berfungsi secara ringkas: Kategori adalah seperti senarai kandungan untuk laman web anda. Contohnya, jika anda menjual barang dagangan, salah satu kategori anda mungkin adalah “T-Shirt”. Tag adalah istilah yang lebih terperinci yang khusus untuk bahagian kandungan. Sebagai contoh, jika anda ingin menerbitkan pengumuman mengenai t-shirt baru, anda mungkin menggunakan tag seperti “Organic Cotton” atau “Graphic Tee” sebagai penerangan. Halaman, sebaliknya, tidak menggunakan tag dan kategori. Sebagai gantinya, anda boleh menyusunnya ke halaman ‘main’ dan ‘sub’ untuk mengumpulkannya secara hierarki. Misalnya, Anda mungkin memiliki halaman induk yang disebut “Pakaian”, yang kemudian dibagi menjadi “Pakaian Wanita” dan “Pakaian lelaki”.

2. Waktu post dan pengarang

Apabila anda melihat ke bahagian atas post, anda akan melihat tarikh penerbitan dan pengarang artikel. Bergantung pada tema anda, anda juga dapat memilih untuk memaparkan setiap kategori, komen, dan banyak lagi catatan. Halaman tidak menampilkan perincian ini, kerana ia direka untuk kandungan utama yang semestinya menonjol bagi pengunjung anda, tidak kira ketika mereka mengakses laman web anda. Halaman Kenalan dan Perihal anda adalah contoh kandungan statik. Anda mungkin juga menyertakan halaman yang dikhaskan untuk memaparkan produk atau portfolio anda.

3. Anda Boleh Menyertakan Catatan dalam RSS Feed

Oleh kerana catatan mempunyai tarikh yang diterbitkan, mereka boleh diedarkan melalui RSS feed. Fungsi ini berguna untuk pembaca yang menggunakan perkhidmatan seperti Feedly untuk mengesan kandungan terkini dari pelbagai sumber. Anda juga dapat menggunakan RSS untuk membuat buletin dan menyampaikannya melalui platform pemasaran e-mel seperti MailChimp. Pelanggan anda akan menerima pemberitahuan untuk melihat siaran terbaru laman web anda. Halaman tidak boleh dipaparkan melalui RSS, sebaliknya halaman baru jarang diterbitkan.

4. Post Boleh Meningkatkan Engagement

Blogging adalah alat pemasaran kandungan yang sangat baik. Secara langsung, pembaca anda dapat meninggalkan komen di bawah catatan anda, walaupun anda juga boleh membuangnya jika anda mahu. Banyak tema dilengkapi dengan butang media sosial sehingga pengunjung dapat berkongsi kandungan anda dengan mudah di platform kegemaran mereka. Anda juga boleh menambahkan fungsi ini menggunakan salah satu daripada banyak plugin media sosial, yang membolehkan anda memasukkan ciri perkongsian hampir di mana sahaja di laman web anda.

Seterusnya, halaman WordPress telah hapuskan komen. Lagipun, anda mungkin tidak mahu pengunjung meninggalkan komen di halaman Service Page. Walau bagaimanapun, anda boleh mengaktifkan komen untuk satu halaman atau untuk semua jika anda mahu.

Dapatkan artikel menarik: klik sini!!

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Bisnes

7 Strategi Pemasaran Yang Berkesan

Menubuhkan sesebuah perniagaan adalah bukan perkara yang mudah. Yang pertama sekali, anda idea yang bernas Dari sana, anda perlu menemui niche yang menguntungkan, menentukan demografi sasaran dan mempunyai sesuatu yang

Artikel

Emosi semasa membuat Grafik Design

Assalamualaikum pada semua sahabat yang sentiasa ceria, positif dan aktif. Lama tak berkongsi tips dan tutorial untuk anda semua. Terima kasih kepada yang support kami selama ini. Banyak kunjungan walaupun baru buat,

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top