Facebook Boost Post…Tak Berguna?

facebook boost post

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ada kata jangan guna Facebook boost post. Betul ke❓. Jangan percaya jika ada yang kata boost post ni tak berguna! Bukan saja-saja Facebook letak button tu. Kita boleh pakai kot tanpa halangan. Terutama kalau web dah connect plugin Facebook for Woocomerce, kita boleh run conversion ads guna boost post.

Sebab nanti masa nak pilih tu ada beberapa iaitu
– Get enggagement.
– Send more message.
– Get traffic.
– Get more purchase**

Function ecomm ads iaitu, Get more purchase ni antara yang powerful nak guna. Yang senangnya, bahagian audiens tu boleh pilih samada:
– Detailed Targeting.
– Smart Audiences.
– Web Visitor & Lookalike (Recommended)

Nak tau tak? kita tick Audiens Web Visitor & LA automatic akan create: Custom Audience (CA) Web visit dan Lookalike (LA) Web Visit. Fungsi ni sangat bagus untuk newbie sebab?. Kita tak perlu dah nak create CA (Custom Audiences) dan LA (Lookalike Audiences) baru dalam Ads Manager. Terus dari Boost Post. Then klik berapa hari nak run, set budget. Terus boost now. Mudah!

Semestinya lah, Facebook nak mudahkan pengguna nak run ads tanpa perlu pergi ke Ads manager, Or Aplikasi Facebook ads dimana ia perlu tahu bab teknikal. Facebook akan sentiasa mudahkan untuk advertiser lagi-lagi SME kecil nak beriklan berbayar. Sebagai contoh: Di Instagram, Facebook terus letak button ‘Promote’ untuk setiap post kita. (Bila kita dah convert ke business account). Di bahagian IG business profile siap ada button ‘Promote’ untuk kita run Story ads, Profile visit ads, or Post ads, DM ads.. Di Facebook page, siap keluar notice lagi, kadang berkali kali, not just click, but drive sales, Boost now.

Ada jerr saya dapat lihat, yang tak pernah belajar ads pun masa awal 2015, sales 500k, hanya dengan Publish post yang siap dengan ayat iklan, gambar semua.. Klik boost post terus letak terus budget tinggi. Bila dah habis tempoh, buat lagi post baru, Boost lagi. Sama juga dengan IG, setiap post, terus klik butang ‘Promote’ run dalam beberapa tempoh..

Jangan dengar kata-kata tak boleh kita run guna boost post. Kita cuba jer buat beserta strategi, bukan membuta tuli. Ada result terus run.. Tak de run lain pulak. Facebook ni yang develop boost post, kita guna jerr. Kalau ya boost post tu tak boleh run, dah lama Facebook announce, or buang terus boost button tu.. Syaratnya, Sebelum Nak gunakan fungsi audiens diatas, pastikan web dah ada aktiviti traffic, IC, purchase.. Barulah kita guna fungsi diatas ada result yang bagus. Selamat mencuba.

Nak belajar setup Facebook Ads dari awal hingga advance? Jika nak, anda boleh klik button di bawah untuk mendaftar dengan modul kami. Jika anda lebih berminat belajar secara Face-To-Face boleh klik link disini

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Etika tingkah laku
Artikel

Etika Tingkah laku di Tempat Kerja

Etika tingkah laku di tempat kerja merangkumi; mematuhi peraturan syarikat, komunikasi yang berkesan, memikul tanggungjawab, akauntabiliti, profesionalisme, kepercayaan dan saling menghormati rakan sekerja anda di tempat kerja. Etika tingkah laku

Artikel

5 Sebab Untuk Memendekkan URL Anda

URL anda adalah salah satu aspek paling penting dalam strategi SEO anda. Walau bagaimanapun, adalah tugas kecil yang mudah untuk dilupakan. Kemungkinan anda menjumpai laman web di mana URL menjerit

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top