Cara Meningkatkan Trafik ke Laman Web Anda

Cara Meningkatkan Trafik ke Laman Web Anda

Tanya pemasar atau pemilik perniagaan apa yang paling mereka sukai di dunia, dan mereka mungkin akan memberitahu anda “lebih banyak pelanggan”. Apa yang sering terjadi selepas pelanggan dalam senarai keinginan perniagaan? Lebih banyak lalu lintas ke laman web mereka. Terdapat banyak cara untuk meningkatkan trafik di laman web anda, dan dalam cara posting hari ini untuk meningkatkan lalu lintas laman web secara PERCUMA.

1. Iklankan

Yang ini sangat jelas, kita akan melihatnya terlebih dahulu. Carian berbayar, iklan media sosial dan iklan paparan (cuba Pencipta Iklan Pintar kami!) Adalah cara terbaik untuk menarik pengunjung, membina jenama anda dan membuat laman web anda di hadapan orang. Sesuaikan strategi berbayar anda agar sesuai dengan matlamat anda – adakah anda hanya mahukan lebih banyak lalu lintas, atau anda juga ingin meningkatkan penukaran? Setiap saluran berbayar mempunyai kelebihan dan kekurangannya, jadi fikirkan objektif anda dengan teliti sebelum anda mendapatkan kad kredit anda. Sekiranya anda berharap lebih banyak lalu lintas ke laman web anda juga akan menghasilkan lebih banyak penjualan, anda perlu menyasarkan kata kunci niat komersial yang tinggi sebagai sebahagian daripada strategi carian berbayar anda. Ya, persaingan untuk istilah carian ini boleh menjadi sengit (dan mahal), tetapi hasilnya sangat berbaloi.

2. Bersosial

Tidak cukup untuk menghasilkan kandungan yang hebat dan berharap orang dapat menemuinya – anda harus proaktif. Salah satu kaedah terbaik untuk meningkatkan lalu lintas ke laman web anda adalah dengan menggunakan saluran media sosial untuk mempromosikan kandungan anda. Twitter sangat sesuai untuk pautan pendek, pantas (dan menggoda), sedangkan promosi Google+ dapat membantu laman web anda muncul dalam hasil carian yang diperibadikan dan nampaknya sangat berkesan di ceruk B2B. Sekiranya anda syarikat produk B2C, anda mungkin mendapat daya tarikan hebat dengan laman sosial berat seperti Pinterest dan Instagram. Berikut adalah lebih banyak nasihat untuk memanfaatkan pemasaran media sosial sepenuhnya.

3. Masukkan Video ke dalam Strategi Kandungan Anda

Kandungan berasaskan teks semuanya baik dan bagus, tetapi video boleh menjadi aset yang berharga dalam menarik pengunjung baru dan menjadikan laman web anda lebih menarik. Data menunjukkan bahawa pengekalan maklumat jauh lebih tinggi untuk bahan visual daripada teks, yang bermaksud bahawa pemasaran video adalah cara terbaik untuk menarik – dan menahan – perhatian penonton anda, dan meningkatkan lalu lintas ke laman web anda pada masa yang sama.

4. Tulis Tajuk Utama yang Menarik

Tajuk utama adalah salah satu bahagian terpenting dalam kandungan anda. Tanpa tajuk utama yang menarik, bahkan catatan blog yang paling komprehensif tidak akan dibaca. Menguasai seni penulisan tajuk utama. Sebagai contoh, para penulis di BuzzFeed dan Upworthy sering menulis di atas dua puluh tajuk utama sebelum akhirnya menyelesaikan yang paling banyak lalu lintas, jadi fikirkanlah tajuk utama anda sebelum anda menekan “terbitkan”.

5. Perhatikan SEO Di Halaman

Fikirkan SEO sudah mati? Fikir semula. Mengoptimumkan kandungan anda untuk enjin carian masih merupakan amalan yang berharga dan bermanfaat. Adakah anda memanfaatkan sepenuhnya teks alt gambar? Adakah anda membuat pautan dalaman ke kandungan baru? Bagaimana dengan penerangan meta? Mengoptimumkan SEO di halaman tidak perlu lama, dan ini dapat membantu meningkatkan trafik organik anda.

6. Pastikan Laman web anda responsif

Hari-hari ketika melayari internet dilakukan secara eksklusif pada PC desktop sudah lama berlalu. Hari ini, lebih ramai orang berbanding sebelumnya menggunakan peranti mudah alih untuk mengakses web, dan jika anda memaksa pengunjung anda untuk mencubit dan menatal di sekitar laman web anda, pada dasarnya anda menyuruh mereka pergi ke tempat lain. Walaupun anda mempunyai laman web asas, anda masih perlu memastikan bahawa laman web ini dapat diakses dan dilihat dengan selesa di pelbagai peranti, termasuk telefon pintar yang lebih kecil.

7. Pastikan laman web anda pantas

Pernahkah anda menunggu tiga puluh saat untuk memuatkan laman web? Saya juga tidak. Sekiranya laman web anda dimuat selama-lamanya, kadar pentalan anda akan tinggi. Pastikan halaman anda dioptimumkan secara teknikal mungkin, termasuk saiz fail gambar, struktur halaman dan fungsi pemalam pihak ketiga. Semakin cepat laman web anda dimuat, semakin baik.

8. Kaji Data Analisis Anda

Analitis Google adalah sumber data yang tidak ternilai pada hampir semua aspek yang dapat difahami dari laman web anda, dari halaman paling popular hingga demografi pelawat. Perhatikan data Analitis anda, dan gunakan maklumat ini untuk memberitahu strategi promosi dan kandungan anda. Perhatikan siaran dan halaman yang terbukti paling popular. Periksa data pelawat untuk melihat bagaimana, dari mana dan kapan lalu lintas laman web anda berasal.

9. Aktifkan di Media Sosial

Cukup sekadar berkongsi kandungan melalui saluran sosial – anda juga perlu turut serta secara aktif dalam komuniti. Ada akaun Twitter? Kemudian sertai perbincangan kumpulan dengan hashtag yang berkaitan. Adakah penonton anda meninggalkan komen pada catatan Facebook anda? Jawab soalan dan berinteraksi dengan pembaca anda. Tidak ada yang mematikan orang lebih cepat daripada menggunakan media sosial sebagai saluran penyiaran – gunakan media sosial seperti yang dimaksudkan dan sebenarnya berinteraksi dengan peminat anda.

10. Teliti Pesaing

Sekiranya anda belum menggunakan perisian seperti BuzzSumo untuk mengetahui pesaing anda, anda sangat merugikan. Perkhidmatan ini menggabungkan prestasi sosial laman web dan kandungan tertentu untuk memberi anda pandangan sekilas mengenai topik apa yang sesuai dengan pembaca dan, yang paling penting, membuat pusingan di media sosial. Cari tahu apa yang orang baca (dan bicarakan), dan tiru kandungan seperti itu untuk membawa lalu lintas ke laman web anda.

Untuk baca lebih banyak artikel menarik, boleh kunjung ke www.lernify.com

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *