Cara buat video ads marketing

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Okay kat sini saya nak share, cara yang paling bagus untuk run video ads marketing. Biasa nya nak run video ads marketing ni tak susah mana kalau dah faham flow kita nak cerita dalam video.

1. Bina video ads marketing yang informatif

Bina video yang informatif ni membantu orang untuk lihat video sampai habis. Keyword informatif ni biasanya macam tips, cara, kaedah, teknik teknik, bagaimana. Gunakan keyword ini sebagai headline akan membantu untuk orang lihat video lebih lama. Contohnya, headline video ads marketing yang saya guna adalah, 4 tips nak edit photo, 5 cara sihat sampai akhir hayat, 10 langkah format komputer..

2. Gunakan Facebook sebagai platform video ads marketing

Facebook ni boleh bawa lebih ramai audiens lihat video ads marketing anda. So nanti video anda boleh viral. Banyak sebab anda perlu gunakan platform Facebook Ads kerana, ramai pengguna ada di Facebook. Menurut laporan sebanyak 17juta rakyat Malaysia aktif menggunakan Facebook. Ibarat, 2 orang rakyat malaysia, seorang menggunakan Facebook.

Ini lah peluang, untuk anda promote video bisnes & produk anda tanpa perlu jumpa orang. Malah ia boleh promote lebih ramai dalam satu masa. Katakan anda boleh promote sehari 5 orang. Facebook boleh promote sehari 100,000 orang pun boleh.

Nak banyak viewers masuk dalam Facebook anda? Pastinya anda boleh gunakan platform Facebook ads ini.

Nak belajar lebih lagi?

Panduan edit video: Klik disini

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Artikel

Cara Untuk Membuat Pengurusan Fail

Di mana sahaja dokumen disimpan, penting untuk memastikannya tetap teratur dan terkini. Matlamat pengurusan fail elektronik adalah untuk memastikan bahawa anda dapat mencari apa yang anda cari, walaupun anda mencarinya

Artikel

6 Langkah Optimize Sale Conversion di Website

Semua orang impikan sale conversion yang automate. Kalau boleh automate beli direct melalui website. Tau-tau sales dah masuk, bunyi kcing kcing kat apps woocommerce menandakan order bertalu-talu masuk. Nak tahu

facebook boost post
Artikel

Facebook Boost Post…Tak Berguna?

Ada kata jangan guna Facebook boost post. Betul ke. Jangan percaya jika ada yang kata boost post ni tak berguna! Bukan saja-saja Facebook letak button tu. Kita boleh pakai kot

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top