Breeze: Plugin Cache WordPress

Breeze: Plugin Cache WordPress

WordPress Cache adalah cara terbaik untuk mempercepat laman web WordPress anda ke tahap yang jauh lebih tinggi. Terdapat banyak plugin WordPress untuk menyiapkan cache WordPress dalam beberapa minit. Plugin cache WordPress yang paling banyak digunakan menurut Direktori Plugin WordPress adalah WP Super Cache by Automattic, W3 Total Cache, WP Fastest Cache, SG Optimizer by Siteground, LightSpeed ​​Cache, Cache Enabler by KeyCDN, Hummingbird Page Speed ​​Optimization oleh WPMU Dev dan Breeze WordPress Cache plugin oleh Cloudways. Sebilangan besar plugin ini mempunyai satu masalah utama, terdapat banyak pilihan untuk menghidupkan, mematikan atau memilih tetapan plugin ini di mana anda harus mempunyai pengetahuan perantaraan dalam Pembangunan Web dan Pentadbiran Sistem untuk memahami setiap pilihan dan menyesuaikan aplikasi WordPress anda ke tahap prestasi terbaik.

Cloudways, Penyedia Hosting Cloud Terurus dan inovatif yang selalu memberikan penyelesaian tanpa gangguan untuk pelanggan mereka telah memperkenalkan plugin cache WordPress mereka sendiri, Breeze WordPress Cache Plugin yang direka untuk mengatasi pengalaman pengguna yang kompleks semasa melaksanakan WordPress caching. Plugin ini menawarkan hampir setiap ciri yang harus ditawarkan oleh plugin cache WordPress percuma atau premium. Sekiranya anda adalah pelanggan Cloudways Managed Cloud Hosting, kami sangat mengesyorkan anda menggunakan Breeze Plugin dan walaupun anda bukan pelanggan Cloudways, anda masih boleh menggunakan Breeze tanpa konfigurasi tambahan dengan kos sifar.

Sebelum menyelami maklumat mengenai Breeze WordPress Cache Plugin, mari cuba mengetahui mengenai WordPress Caching.

Apa yang sebenarnya dilakukan oleh WordPress Caches di belakang?

Caching WordPress adalah mekanisme menyimpan kandungan web statik dari laman web WordPress di lokasi penyimpanan lain yang dapat dilayan kepada pengguna klien dengan cepat. Caching dapat dilakukan di hujung pelawat oleh penyemak imbas web, Rangkaian Penyampaian Kandungan (CDN) oleh rangkaian pelayan penyedia CDN di seluruh dunia atau di Pelayan Asal laman web. WordPress Caching berlaku di pelayan asal.

Apabila tidak ada kaedah cache yang secara aktif melibatkan aplikasi WordPress, pelayan web memberi respons kepada klien dengan kandungan HTML yang diminta setelah rundingan terperinci dengan pangkalan data MySQL mengikut panduan sintaks PHP yang berkaitan seperti di bawah.

Laman WordPress dengan pelaksanaan cache dalaman mengikuti proses yang sama seperti di atas atas permintaan awal pelanggan untuk kandungan web tertentu. Tetapi sementara menghantar respons, salinan kandungan yang diminta disimpan dalam cache dalaman. Apabila klien mengirim permintaan untuk mendapatkan konten yang sama (Permintaan Selanjutnya) dengan permintaan awal, konten yang disimpan dalam cache akan dikirimkan kepada klien tanpa menarik kembali informasi dari pangkalan data. Apabila pelayan menangani beribu-ribu permintaan pada satu masa, caching menjimatkan banyak beban pelayan dengan menghantar kandungan cache kepada penlawat. Itulah bagaimana caching meningkatkan prestasi laman web WordPress anda. Perkara lain yang perlu diperhatikan ialah cache ini tidak kekal, cache selalu refresh kandungannya mengikut jangka masa tertentu. Biasanya cache WordPress refresh data mereka sekali atau dua kali sehari. Dengan cara ini, cache dapat melayani versi kandungan paling terkini untuk pelanggan secara automatik sambil meningkatkan prestasi laman web pada tahap yang memuaskan. Pentadbir web juga dapat membersihkan cache WordPress secara manual (membersihkan semua data dalam cache) pada bila-bila masa.

Ciri-ciri hebat Breeze WordPress Cache Plugin

Seperti yang disebutkan di awal, Breeze WordPress Cache by Cloudways adalah kotak alat semua dalam satu dengan semua cache, alat pengoptimuman kelajuan lain untuk WordPress. Plugin ini dikemas kini dan dikendalikan dengan baik oleh pasukan Cloudways sebagai plugin caching WordPress yang mudah, ringkas dan sangat berprestasi. Ciri-ciri menuntut Breeze WordPress Cache dapat disusun seperti di bawah ini,

 • Plug and play (Proses pemasangan dan penyediaan mudah).
 • Sepenuhnya percuma.
 • Penyediaan cache dalaman untuk WordPress.
 • File HTML, CSS, dan JavaScript, JavaScript sebaris dan pengurangan CSS sebaris.
 • Mengumpulkan fail JavaScript dan CSS ke satu fail Javascript atau CSS.
 • Membuat permintaan HTTP lebih sedikit dan lebih pantas dengan pemampatan Gzip.
 • Tidak termasuk fail tertentu dari cache.
 • Memindahkan fail JavaScript ke footer.
 • Mengoptimumkan Pangkalan Data.
 • Sokongan integrasi Content Delivery Network (CDN).
 • Sokongan Varnish Cache.
 • Pembersihan cache automatik berdasarkan jangka masa.
 • Sepadan sepenuhnya dengan Woocommerce dan WordPress Multisite.
 • Sesuai dengan mana-mana penyedia hosting.
 • Sokongan 24/7 melalui Cloudways.

Untuk dapatkan info-info menarik: klik sini!!

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *