6 Apps Online Edit Gambar Cepat dan Mudah

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tak semua kerja edit memerlukan software yang memerlukan kemahiran seperti Photoshop. Kadangkala kita cuma nak buang latar belakang gambar sahaja, atau nak ubah resolusi dan saiz gambar sahaja, atau nak buang sedikit objek yang mengganggu dalam gambar. 6 Apps ini cuma di browser sahaja tetapi boleh buat semua kerja single-purpose editing ini, bookmark ye untuk kegunaan dimasa hadapan.

1. Buang atau Tukar Latar Belakang

Nak buang latar belakang dengan cepat? Remove.bg adalah apps online paling tepat dengan hasil yang pasti memuaskan dengan hanya satu klik. Hasil akhir dalam format PNG dan mempunyai pilihan untuk terus muatturun atau edit untuk tukar latar belakang yang lain. Namun hanya pengguna premium sahaja akan peroleh kualiti imej yang tinggi (4k & HD).

2. Kurangkan atau Kaburkan Imej

Bagi mereka yang gemar muatnaik gambar online, kadangkala ada beberapa maklumat, logo, atau orang yang tidak sengaja berada didalam gambar. Jadi untuk memudahkan kerja mengaburkan imej-imej ini, gunakan Redacted. Apps yang percuma ini sangat simple, hanya upload satu gambar, blurkan bahagian yang diingini (3 jenis filter), dan terus muatturun.

3. Mampatkan dan Ubah Saiz Imej

Dengan teknologi kamera sekarang memang akan hasilkan gambar yang cantik, tapi ia datang dengan saiz yang sangat besar. Squoosh boleh membantu memampatkan saiz gambar tanpa merosakkan kualiti.

4. Tingkatkan Resolusi Imej

Kadangkala gambar yang diambil mempunyai resolusi yang rendah. Apps Let’s Enhance ini dapat meningkatkan resolusi dan kualiti imej dalam masa yang singkat. Malah boleh memilih untuk meningkatkan tekstur butiran imej tanpa kelihatan terlebih tajam atau terlebih proses. Untuk free-user, terhad kepada 5 file sahaja.

5. Hapuskan Objek Dalam Gambar

Photobomb! Mesti pernah dengar kan gambar-gambar yang rosak disebabkan terdapat objek atau orang asing yang berada disudut tertentu.  Jika mempunyai masalah ini, Deep Angel sedia membantu. Apps ini memberi banyak pilihan objek yang ingin dibuang seperti manusia, haiwan, kenderaan dan banyak lagi. Walaubagaimana pun jika gambar yang kompleks agak susah untuk apps percuma ini untuk memberi hasil yang terbaik.

6. Gambar kepada Seni

Tentu anda biasa dengan filter di Instagram. GoArt adalah satu apps yang akan menukar gambar kepada seni dengan 40 jenis filter yang berbeza. Cuma muatnaik gambar asal, pilih filter, ubah level intensity, dan terus muatturun gambar.

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

create landing page mywebartist business boost
Teknik Pemasaran

Bina Skrip Sale Page Mudah

Sebelum ni saya jelaskan bagaimana pemasaran menggunakan teknik konten dimana selepas pembaca melihat konten berkaitan produk, mereka akan terus ke sale page melalui button cta. Jika kita dah berjaya bina

5 Sebab Perlu Berniaga
Tips Menarik

5 Sebab Perlu Berniaga

Bukan semua orang ingin dan berniat untuk memulakan perniagaan sendiri. Mungkin kerana tiada sebarang tergerak minat untuk menjadi usahawan atau kerana mereka bimbang akan rugi atau tidak mendapat pulangan modal.

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top