Apakah Perniagaan Untuk Perkhidmatan Paling Tinggi?

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sebilangan besar pekerja bebas dan kontraktor bebas di dunia profesional mencari nafkah dengan menawarkan perkhidmatan kepada pelanggan korporat mereka. Sebilangan perkhidmatan ini telah ada hampir selama-lamanya, sementara yang lain baru mulai muncul, tetapi permintaan untuk perkhidmatan ini selalu berubah ketika dunia perniagaan berkembang dan syarikat menemui keperluan yang berbeza.

Mengikuti perkhidmatan ini, dan mengimbangi penawaran anda dengan sewajarnya, dapat menjadikan anda lebih kompetitif atau lebih berkesan dalam pekerjaan anda.

Perkhidmatan Dalam Permintaan

Tidak kira sama ada anda bekerja dengan perniagaan kecil atau syarikat besar, kebanyakan perniagaan perlu bergantung pada barisan perkhidmatan profesional yang sama. Perbezaannya adalah, menurut Perunding 500, bahawa perniagaan kecil cenderung mencari jeneral dalam bidang kepakaran mereka, sementara syarikat yang lebih besar (dengan jabatan dalaman yang rumit) lebih memilih pakar khusus.

Oleh itu, apakah perkhidmatan profesional yang paling banyak diminta oleh kontraktor yang bekerja sendiri?

1. Nasihat perakaunan dan cukai.

Projek Biro Statistik Tenaga Kerja yang menuntut untuk perakaunan akan berkembang pada kadar 11 persen, lebih cepat dari rata-rata, hingga tahun 2024. Perniagaan perlu memantau kebiasaan pendapatan dan perbelanjaan mereka, dan hanya profesional terlatih yang dapat melakukan pekerjaan berjaya. Tidak ada bahaya syarat ini akan usang dalam waktu dekat, jadi sesiapa yang mempunyai pengalaman perakaunan dan cukai harus menikmati pilihan pelanggan yang kuat pada tahun-tahun akan datang.

2. Merekrut.

Tanpa pekerja dan kepimpinan yang berbakat, malah perniagaan dengan idea yang kuat dan sejarah yang panjang boleh gagal. Itulah sebabnya perkhidmatan merekrut tetap mendapat permintaan tinggi — terutama di era di mana media sosial dan rangkaian profesional menjadi sangat umum. Syarikat memerlukan profesional untuk melangkah masuk dan melakukan pekerjaan dengan betul.

3. Pemasaran.

Pemasaran adalah cara yang paling berkesan untuk meningkatkan penjualan dan kesetiaan pelanggan untuk perniagaan apa pun, dan kebanyakan perniagaan besar mempunyai jabatan pemasaran khusus mereka. Walau bagaimanapun, akan selalu ada aplikasi khusus yang tidak dapat ditangani sendiri oleh pekerja dalaman. Menurut Gartner, anggaran pemasaran meningkat secara menyeluruh, yang bermaksud ini adalah masa yang tepat untuk memasuki permainan pemasaran dan iklan.

4. Menulis dan menterjemahkan.

Menurut Instituto Cervantes, Amerika Syarikat kini mempunyai lebih banyak penduduk berbahasa Sepanyol daripada Sepanyol. Ratusan bahasa dituturkan di negara ini sahaja, dan untuk menjangkau khalayak tersebut, syarikat sangat memerlukan penterjemah yang efektif dan berpengalaman. Dalam bidang yang berkaitan, syarikat juga menuntut penulis, yang dapat membantu mereka meningkatkan komunikasi dengan khalayak.

5. Reka bentuk web dan aplikasi.

Hampir mustahil untuk menjangkau khalayak anda dengan berkesan tanpa semacam strategi dalam talian. Reka bentuk web, reka bentuk aplikasi, dan pengembangan adalah institusi penting untuk perniagaan apa pun. Syarikat sering bersedia membayar dolar tertinggi untuk memastikan mereka kelihatan lebih baik daripada persaingan mereka dan tetap kelihatan dan dapat diakses oleh orang ramai.

6. Undang-undang.

Seperti yang dinyatakan oleh Nolo, adalah mungkin dan efisien untuk melakukan kerja undang-undang sendiri — seperti meneliti tanda dagangan atau memulakan perniagaan kecil — tetapi untuk kebanyakan item tiket besar dan masalah undang-undang yang serius, syarikat perlu mengupah profesional undang-undang. Menguruskan institusi besar dengan struktur kewangan yang rumit akan selalu menghasilkan masalah undang-undang yang serius, jadi selalu perlu ada peguam dan perunding undang-undang untuk mengisi kekosongan.

7. Perundingan.

Perundingan adalah kategori menyeluruh yang berkaitan dengan pelbagai bidang, tetapi selalu mendapat permintaan tinggi. Sebilangan syarikat memerlukan pakar untuk menolong mereka mengetahui teka-teki yang hilang, untuk melatih kakitangan mereka menjadi lebih berkesan, atau memberi maklum balas dan arahan secara umum. Oleh kerana aplikasi sangat berpotensi luas, perundingan tetap menjadi perkhidmatan profesional yang dicari.

Mengimbangkan Praktikal dan Permintaan

Sebaik-baiknya, anda dapat menawarkan semua perkhidmatan yang sangat dituntut dalam dunia professional. Permintaan tinggi bermaksud anda akan mempunyai lebih banyak calon pelanggan yang mengetuk pintu anda, dan mereka akan bersedia membayar lebih banyak untuk mendapatkan perkhidmatan tersebut. Jadi apa tangkapannya?

Jelas sekali, anda tidak dapat menawarkan perkhidmatan yang tidak anda kenali, dan menggaji orang lain sebagai subkontraktor atau rakan kongsi boleh mendapatkan keuntungan. Kuncinya di sini adalah untuk mencari keseimbangan antara perkhidmatan seperti di atas, dengan permintaan paling berat, dan yang dapat anda tawarkan dengan pantas. Nasib baik, ada beberapa kaedah yang membolehkan anda memperoleh tawaran ini:

Latihan dan pendidikan. Anda boleh belajar dari mentor yang berpengalaman atau mula mengikuti kelas untuk melengkapkan kemahiran anda sendiri.

Perkongsian dan rujukan. Sebagai alternatif, anda boleh bekerjasama dengan kontraktor lain, atau merujuk pelanggan baru kepada mereka untuk peratusan penjualan akhir.

Sub-kontrak. Anda juga boleh melakukan kerja itu sendiri, dengan membuat subkontrak kepada orang lain di rangkaian anda.

Walau bagaimanapun anda memilih untuk menyesuaikan perniagaan anda, menjadikan diri anda lebih diingini hampir selalu merupakan pelaburan yang baik. Anda akan menjadi lebih menguntungkan, lebih sibuk, dan lebih mampan dalam prosesnya.

Dikreditkan oleh https://www.theselfemployed.com/demand-business-services/

Untuk maklumat berkaitan perniagaan yang lebih menarik, and boleh klik di sini

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

5 TEKNIK ASAS PHOTO EDITING
Artikel

5 Teknik Asas Photo Editing

Tentu ramai yang tak berpuas hati dengan hasil editing mereka. Ini kerana mereka masih belum menguasai teknik asas photo editing. Teknik ni amat penting kerana mampu menjadikan sesuatu gambar lebih

retargeting
Artikel

Teknik Retargeting Dari Website

Retargeting dari website secara asasnya begini: Pengguna masuk dalam website > Pengguna keluar > Pengguna nampak semula iklan Kalau website anda masih baru, tiada trafik, tiada pelawat yang masuk dalam

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top