7 apps edit video yang boleh dimuat turun daripada playstore/app store

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Tak kisah lah kita pakai Apps Edit Video power ke. Kalau nak edit video basic dengan mudah. Gunakan smartphone pon boleh. Janji konsep video tu boleh sampaikan mesej pada audiens.

1. Apps edit video gunakan quik

Famous apps edit video ni untuk peminat Go Pro. Tapi nak tahu tak, yang tak pakai gopro pon boleh download apps ni dan boleh guna percuma tau! Selalu pergi travel wajib ada apps ni untuk upload video korang dalam instagram..

2. Apps Edit Video guna imovie

Khas pengguna Iphone! Special Apps Edit Video untuk korang yang paling best saya guna. Boleh save Full HD tau! Bila dah rakam video guna iphone tu, rajin rajin la godek apps ni.. Seyes best!

3. Apps edit video Vivavideo

Memang best apps edit video ni sebab ada Theme yang power, Boleh jugak nak blend dgn video footage agar lagi cantik, dan siap ada effect lain khas untjk korang buat video selpie tuh! Amaran: Apps ni ada limit function. Nak full kena lah bayar utk upgrade yang PRO.

4. Apps Edit video Inshot

Sama jugak yang suka apps edit video ni.. Dia dah siapkan apa kebenda efek kita nak letak.. Just drag n drop jerr.. Ni budak sekolah rendah, budak wecet selalu guna.. hehehe. Pun sama ada limit function. Nak lebih? Upgrade kepada Pro.

5. Apps edit video Splice

Adek beradik apps edit video QUIK, cuma beza yang ini ada function advance sedikit. Software ni FREE. Khas untuk peminat Go Pro. Tak ada go pro? Pun boleh install dan guna Apps ni untuk buat Video..

6. Apps edit video Photogrid

Lebih pada apps edit video animasi gambar. Jadi nak buat efek dari gambar tu kemudian jadikan video. Haa kni dia.. Pun sama, perasan kan ada tulis in-App-Purchases tu? Bermakna nak lebih advance? Sila upgrade to Pro.

7. Apps Edit Video Premier Clip

Ni adik beradik Apps Edit Video PREMIERE PRO. Beza dia? Ni install kat smartphone. Manakala Premiere Pro install kat laptop atau desktop. Tiada fungsi advance sehebat software Premiere Pro pada Laptop. Biasalah, kat smartphone semuanya nak instant..

Nak tips lagi pasal edit poster, video, or website?

Join telegram channel: Ubaidullah Channel

close

1 thought on “7 apps edit video yang boleh dimuat turun daripada playstore/app store”

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

marketing funnel part 1
Artikel

Funnel Dalam Pemasaran Digital (Bahagian 1)

Ada banyak funnel pemasaran kita boleh apply. Tapi saya bagitau dulu, mana-mana iklan walau funnel berbeza, tapi flow audiens nya sama jerr. COLD –>> WARM –>> HOT –> $$ (Customer)

Website menggunakan wordpress
Artikel

Website Menggunakan WordPress

1. Pilihan reka bentuk yang menarik – WordPress dilengkapi dengan ribuan tema khusus, kebanyakannya percuma, yang membolehkan anda menyesuaikan dan memperibadikan ciptaan anda mengikut kehendak anda. Anda boleh memilih sekitar

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top