6 Sebab Perlu Guna Chatbot Facebook

Screenshot 3 1

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jika di negara barat, mereka masih menggunakan email untuk berhubung. Maka pemasaran melalui email sangat releven bagi mereka, tetapi di Malaysia Facebook Messenger mempunyai kadar dibuka lebih tinggi berbanding email. Dan untuk memudahkan kerja pemasaran, sistem chatbot telah diperkenalkan dan terbukti berkesan dalam pelbagai cara. Ini 6 sebab kenapa kita perlu guna chatbot dalam pemasaran online:

1. Chat Blast

Tahu tak blast chat di FB Messenger adalah teknik email marketing yang baru dan lebih eficient dimana mesej yang dibuka ialah 80%. Dalam 1000 chat, 800 dibuka, jadi potensi untuk dapatkan pelanggan adalah sangat tinggi.

2. Jalankan Kaji Selidik (Survey)

Dengan chatbot, kita boleh buat survey samada selepas mereka beli, muaturun, daftar, atau sebagainya. Adakah pelanggan ni akan jawab? Peratus untuk mereka jawab adalah sangat tinggi kerana tidak menggunakan borang yang perlu diisi atau tulis panjang-panjang, cuma tekan-tekan pilihan sahaja. Dan dari survey ini lah ,kita boleh buat data marketing yang berguna untuk mensasarkan pengguna baru dengan lebih tepat.

3. Pembelian

Chatbot bukan sahaja digunakan untuk membalas mesej pengenalan sahaja. malah boleh memberi maklumat dan penjelasan yang berkaitan dengan produk dan seterusnya memberi peluang pelanggan untuk terus membuat pembelian secara online.

4. Perkongsian

Gunakan chatbot untuk menghantar gambar promosi, tips-tips, info, dan sebagainya kepada pelanggan anda. Anda boleh set reminder secara automatik, bila dan siapa ingin disampaikan mesej itu.

5. Autoresponder

Fungsi ini adalah yang terbaik dalam chatbot, bila ada pengguna FB komen di specific post, chatbot akan follow-up dengan mesej yang telah ditetapkan. Ianya automatik dan tidak makan masa lama untuk reply. Dan yang paling best, sekali pengguna membalas mesej yang dihantar, ia akan dimasukkan ke FB contact dan membolehkan kita berterusan menghantar mesej kepada mereka.

6. Temujanji & Tempahan

Chatbot juga memudahkan kerja dalam menetapkan temujanji atau mengambil tempahan dari pelanggan. hanya sediakan pilihan dan flow perbualan yang betul dan arahkan CTA mengikut kesesuaian. Tidak perlu bazirkan banyak masa melayan pelanggan lagi, dapat tempahan terus siapkan sahaja.

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

viral video content 1170x570
Teknik Pemasaran

Pemasaran Menggunakan Teknik Konten

Konten adalah bagaimana kita nak educate bakal pelanggan. Educate ni tak semestinya nak kongis tips jer, boleh jugak cerita pengalaman sendiri, boleh cerita masalah dihadapi, Perkongsian dari pengalaman orang lain,

video marketing
video marketing

5 Jenis Video Pemasaran Wajib Buat

Dah ada page Facebook untuk bisnes?, tapi tak tahu nak mula dengan media apa yang sesuai? Untuk pengenalan, ini adalah 5 jenis video pemasaran yang boleh dibuat. Hasilkan video sepantas

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top