VPS Hosting vs Cloud Hosting: Apa Yang Terbaik Untuk Laman Web Saya?

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Apabila tiba masanya untuk memilih hos web anda, anda mungkin akan mempunyai banyak pertanyaan. Hosting mungkin kelihatan agak rumit. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai hosting awan berbanding VPS, sehingga anda dapat menentukan mana yang paling sesuai untuk laman web anda.

1. Skala Hosting

Perbezaan terbesar antara dua persekitaran pelayan adalah skala. Sekiranya anda ingin melancarkan secepat mungkin dan tidak peduli dengan skala, VPS hosting boleh menjadi titik permulaan yang baik. Namun, jika anda menuntut penyediaan hosting yang fleksibel dan prestasi dan penyimpanan laman web yang tinggi, maka perlu diperhatikan persekitaran Cloud Hosting.

2. Unlimited Akses

Dengan Cloud Hosting, anda mendapat akses ke sumber sumber pelayan yang hampir tidak terhad. Untuk laman web dengan tahap lalu lintas yang berubah-ubah, atau laman web dengan skala cepat, maka cloud hosting dapat menjadi solusi kesempurnaan. Cloud hosting menawarkan kekuatan pelayan yang hebat dan fleksibiliti utama, dari penggunaan sumber hingga harga.

3. Prestasi Hosting

Secara keseluruhan, hosting VPS akan menjadi kurang cekap dan terhad dalam tahap sumbernya yang tersedia untuk laman web anda. Walau bagaimanapun, sangat sesuai untuk orang yang hanya ingin melancarkan laman web dan telah melebihi had persekitaran hosting bersama mereka. VPS hebat dan menawarkan prestasi yang lebih baik, namun kemungkinan laman web anda offline, atau mengalami masalah sumber lebih tinggi dengan hosting VPS, daripada hosting cloud.

Walaubagaimanapun anda perlu tahu keperluan hosting mana yang sesuai untuk website anda. Anda perlu memilih sama ada mahu membuat website yang simple atau rumit bergantung kepada keadaan.

Artikel ini dikreditkan kepada hostgator,com.

Baca juga:

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Artikel

Bagaimana Hendak Menguruskan Kewangan Perniagaan

Menguruskan kewangan perniagaan anda adalah aspek penting dalam mengekalkan aliran tunai positif dan kestabilan kewangan. Sekiranya anda tersesat dalam hal perakaunan dan dana perniagaan atau pengurusan sumber yang betul, anda

Screenshot 3 1
Artikel

6 Sebab Perlu Guna Chatbot Facebook

Jika di negara barat, mereka masih menggunakan email untuk berhubung. Maka pemasaran melalui email sangat releven bagi mereka, tetapi di Malaysia Facebook Messenger mempunyai kadar dibuka lebih tinggi berbanding email.

marketing funnel simple
Artikel

Marketing Funnel Simple by Facebook

Setiap iklan, ada perjalanan dia sebelum seseorang itu memilih untuk buat pembelian. Iaitu, perjalanan dia bermula daripada Stranger —> Prospect —> Customer. Saya tak cakap benda ni proven ya, apa

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top