Uncategorized

Kelebihan dan Kekurangan Mobile Websites

Pada masa kini ramai yang sudah memiliki telefon pintar sendiri. Website juga telah mula beralih kepada paparan mobile ataupun mudah alih. Jadi, apa kelebihan dan kekurangan Mobile website atau lebih dikenali sebagai web mudah alih ni? Jom kita baca: Kelebihan: Anda dapat memberikan trafik yang dioptimumkan untuk mudah alih sepenuhnya. Boleh dikatakan bahawa pengguna mudah …

Kelebihan dan Kekurangan Mobile Websites Read More »

Teknik Dapatkan 1000 Pelanggan Dalam Sehari

Nak dapat 1000 pelanggan dalam sehari? Tak mustahil sebenarnya. Caranya, kumpul 100,000 jumlah subscriber samada melalui email, telegram atau chatbot. Macam mana nak dapatkan 100,000 subscriber tu? Salah satu cara paling berkesan ialah bina konten. Bila buat live, sambil tu promote supaya mereka join telegram. Dan dalam chanel telegram pula share konten yang relevan dan …

Teknik Dapatkan 1000 Pelanggan Dalam Sehari Read More »

Pentingnya Blog Untuk Bisnes dan 5 Cara Buat Duit Dari Blog

Penting ke blog untuk bisnes? Masih ramai diantara kita yang belum mempunyai platform website dalam bisnes, dan betapa kurangnya kesedaran mengenai kepentingan dan kegunaan sebenar blog dalam kemajuan bisnes. Dalam membina dan menaikkan sesuatu jenama/produk (brand awareness), beberapa jenis Teknik yang berkesan boleh dijalankan dan salah satunya ialah melalui blog. Kenapa? Kerana melalui blog, kita …

Pentingnya Blog Untuk Bisnes dan 5 Cara Buat Duit Dari Blog Read More »

10 Ijazah Yang Paling Senang Dapat Kerja Di Malaysia

Tidak dapat dinafikan, kos pendidikan bukanlah murah. Rata-rata daripada kita perlu menanggung perbelanjaan atau pinjaman sekurang-kurangnya RM30,000 demi segulung ijazah yang menjadi penentu perjalanan karier di masa hadapan. Bagaimanapun, saban hari kita dihidangkan dengan berita graduan menganggur dan gagal mendapat pekerjaan selepas tamat pengajian. Jadi persoalannya, apakah pelaburan ribuan ringgit itu berbaloi meskipun tiada jaminan …

10 Ijazah Yang Paling Senang Dapat Kerja Di Malaysia Read More »

Mohon 10 syarikat guna satu ‘Trick’ tulis resume ini, akhirnya semua call suruh datang temuduga!

RAHSIA MENULIS RESUME   – Sekarang tengah trending resume berbentuk infografik. Ya, ia membantu, tetapi anda perlu ada kelainan juga pada resume anda.   – Gunakan gambar yang berpakaian formal – Pengalaman yang bekaitan bidang dipohon disertakan – Kemahiran teknikal, seperti Autocad, Photoshop, Illustrator, Solidwork adalah bonus!   – Kemahiran teknikal lain yang berkaitan dengan …

Mohon 10 syarikat guna satu ‘Trick’ tulis resume ini, akhirnya semua call suruh datang temuduga! Read More »

Design terbaru… saya ajar kawan saya tempat sy praktikal.. Alhamdulillah cantik jugak..

Ni kawan praktikal saya yang design.. Dia zero photoshop.. Baru first time guna.. Tapi setelah di ajar kaw kaw dari saya, akhirnya, manager kat tempat saya praktikal tu puji.. Design ni mmg cantik.. Padahal, contentnya hanya drag n drop jerr.. Pakai photoshop dan Ai.. Sangat senang tau.. Okay.. tak nak bebel lama lama.. saya nak …

Design terbaru… saya ajar kawan saya tempat sy praktikal.. Alhamdulillah cantik jugak.. Read More »

Aplikasi Edit Video ini bantu hasilkan video dengan cepat kurang 5 minit!

Saya kongsi apps ini, yang saya install di smartphone & PC dan saya masih gunakan sampai sekarang.. Aplikasi Edit Video bantu hasilkan video sepantas 5 minit! 1. Aplikasi Edit Video guna DJI Go Applikasi Edit video ini juga boleh kawal Drone! Kalau anda beli drone tak kisah lah mavic pro ke, phantom 3 ke phantom 4 …

Aplikasi Edit Video ini bantu hasilkan video dengan cepat kurang 5 minit! Read More »

5 Panduan Edit Video Dengan Mudah

Gunakan Aplikasi dalam smartphone – Maksudnya kita yang baru nak terjebak dalam video ni boleh edit terus gunakan smartphone. Dengan interface yang membantu. Maka mudahlah nak sunting video tu. Contoh apps yang membantu: Quik, Imovie, dll. Quik boleh install gunakan android, manakala imovie boleh install gunakan iphone. Cuma template yang ada tu tak boleh buat custom. Kita …

5 Panduan Edit Video Dengan Mudah Read More »

Scroll to Top