Tips Buat Artikel di Website

Tips Buat Artikel Di Website

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Spike search masa raya..

1 artikel, tapi berpuluh long tail keyword jumpa artikel ni….Ofcoz la artikel pasal raya….Jadi, jangan main main dengan artikel raya ni.. Xper saya pun baru belajar.. result pun baru sikit….Dalam 10 artikel, boleh buat 2 artikel berkenaan raya.. Orang time raya ni dia search meningkat lain macam..

Sambil visit baca artikel tu, ter singgah pulak ke shop page or sales page, ada antara visitor tu terbeli produk produk digital.. syukur!…

Kelebihan buat artikel ni, terus boleh pasang adsense.. tak perlu tunggu 1000 subscriber or kena ada 4000 jam tontonan mcm youtube.. Tapi web kena ready dengan artikel & dah submit ke google search console lah….

1. Website ini guna wordpress, mmg cms sesuai juga untuk blogging, artikel, news, dll.. Nak free boleh guna blogspot, tiada masalah..

2. Pasang Plugin Google sit kit, ni tool mudah untuk newbie nak setup adsense, submit google search console, dsb

3. Pasang plugin SEO mcm Yoast, SEO press, Rank math mana mana yang sesuai dan free, sebagai guideline nak menulis artikel nanti kena follow apa yang tool ni indicate

4. Buat artikel authentic penulisan sendiri, ada sub tajuk, keyword first perenggan, & ulangan keyword pada perenggan seterusnya yang relevan, dan bergambar setiap sub tajuk. Jangan copy paste orang punya.. Jika refer artikel orang lain pun pastikan mention atau kreditkan pada empunya artikel beserta link..

5. Gambar pula isi keyword dalam ALT image tu, orang search google tak la nampak list artikel je, gambar sekali keluar kat column image kat first page..

6. Artikel kena search, apa yang banyak orang search, boleh kaji kat google trend, ubersuggest, or extension google keyword seperty keyword everywhere, or kalau search google nanti scroll bawah ada related search. Buat tajuk ikut related search tu..

7. Share link artikel di Facebook, Telegram channel, Twitter, dsb

8. Konsisten menulis artikel.. Isunya adalah konsisten.. Tak ramai boleh konsisten.. Mula mula memang tak nampak hasil.. Tapi long term, dia konsisten pula bagi kita hasil tuaian sekian lama tau.. Once boleh konsisten buat artikel, ini boleh jadi kerjaya digital tau..

9. Untuk scale kerjaya ni, bila dah dapat hasil nanti, boleh Hire penulis konten part time, untuk tulis konten sebanyaknya.. …Ada yang tunjuk screenshot income adsense ribu riban, saya harap bila saya berjaya nanti, saya nak kongsi pada semua macam mana caranya….

Takpe, kalau ada berita baru nanti saya share ya. Kita sama sama belajar..

Ni antara peluang baru yang nak bina income digital!#kitasamasamabelajar

Baca juga:

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Tips Menarik

5 Kelebihan Syarikat Sdn. Bhd Berbanding Enterprise

Sekarang, ramai golongan muda yang mengambil keputusan untuk membuka perniagaan sendiri kerana tidak mahu bekerja dibawah telunjuk orang. Namun sebelum mendaftarkan pemilikan perniagaan tersebut, pasti ada satu persoalan yang akan

5 Kepentingan Bisnes Plan
Bisnes

5 Kepentingan Bisnes Plan

Bisnes plan adalah seperti peta jalan; boleh melakukan perjalanan tanpa satu, tetapi hanya akan meningkatkan kemungkinan tersesat di sepanjang jalan. Daripada meletakkan diri anda pada kedudukan di mana anda mungkin

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top