facebook

8 Petua untuk pemasaran Facebook yang berjaya

Untuk berjaya memasarkan perniagaan anda di Facebook, anda perlu memahami peluang unik Facebook, dan bagaimana ia berbeza dengan media lain. Sama seperti anda tidak akan menyiarkan iklan radio di televisyen, anda juga tidak boleh memasarkan di Facebook seperti yang anda pasarkan di majalah atau di laman web anda. 1. Jangan guna Facebook untuk ‘hard sell’ …

8 Petua untuk pemasaran Facebook yang berjaya Read More »

6 Kesalahan Yang Perlu Dielakkan Semasa Mempromosikan Facebook Page Anda

Anda meletakkan halaman Facebook perniagaan anda di hadapan 1.13 bilion orang setiap hari. Cara reaksi khalayak pengguna yang besar ini terhadap halaman anda sama ada boleh membuat perjanjian atau merugikan. Walaupun orang ingin mengetahui resipi rahsia untuk halaman Facebook yang sempurna, sebenarnya tidak ada satu muslihat yang akan membawa kepada kejayaan segera. Perkara yang lebih …

6 Kesalahan Yang Perlu Dielakkan Semasa Mempromosikan Facebook Page Anda Read More »

4 Tips Buat FB Live

Ramai yang sudah mempunyai Facebook dan mereka sering mengunakan fb live ni untuk berniaga. Apa itu Fb Live? FB Live ni adalah singkatan dari Facebook Live dimana anda akan dapat berkomunikasi dengan kawan-kawan serta peminat anda. Di samping itu, anda juga boleh menjual produk-produk anda, bercerita tentang produk anda untuk menarik perhatian customer anda. Disini …

4 Tips Buat FB Live Read More »

10 Kelebihan Menggunakan Facebook Untuk Bisnes

Sekarang ni ramai rakyat malaysia yang sudah memiliki akaun media sosial mereka sendiri. Antara media sosial yang paling popular sekarang adalah facebook. Apa kelebihan menggunakan Facebook untuk bisnes ye? Kelebihan Menggunakan Facebook Untuk Bisnes Ramai usahawan di luar sana yang sedang meningkat naik. Namun, adakalanya bisnes mereka akan mula jatuh. Dan mereka akan mula mencari …

10 Kelebihan Menggunakan Facebook Untuk Bisnes Read More »

4 Tips Untuk Cegah Akaun Facebook Ads Disapproved & Flagged

Sebagai pengguna Facebook Ads mesti iklan anda pernah kena disapproved & flagged kan? Jangan cemas, saya ada tips untuk mengurangkan risiko iklan anda mengalami perkara seperti itu! Perkara Yang Boleh Sebabkan Account Anda Disapproved & Flagged Sekiranya anda menjual produk yang sensitif di Facebook seperti ubat kurus, produk intim, produk besar kecik dan macam-macam lagi, …

4 Tips Untuk Cegah Akaun Facebook Ads Disapproved & Flagged Read More »

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook

Nak iklankan jawatan kosong kat Facebook?.Di Facebook pun ada option untuk kita post position kerja, memang so far kalau post, ramai juga yang apply…Cara nya macam ni:.1. Kena ada page sendiri, sebab nak offer kerja kena melalui page, bukan personal 2. Ada polisi diskriminasi race, gender, family status, age, or dll. dimana kita tak boleh …

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook Read More »

Scroll to Top