Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nak iklankan jawatan kosong kat Facebook?
.
Di Facebook pun ada option untuk kita post position kerja, memang so far kalau post, ramai juga yang apply..
.
Cara nya macam ni:
.
1. Kena ada page sendiri, sebab nak offer kerja kena melalui page, bukan personal

2. Ada polisi diskriminasi race, gender, family status, age, or dll. dimana kita tak boleh post khas untuk wanita sahaja, or lelaki shj.. Kena pandai pandai la buat job description yang tak ada state ayat macam tu.. Kalau tak job post tak approve..

Rujuk sini: https://www.facebook.com/…/pages_groups_events/jobs_on_pages

3. Ada beberapa soalan yang kita boleh tambah, jadi masa user nak apply tu, kena jawab soalan tersebut dulu..
.
4. Setiap job yang kita post, dia takkan kekal.. Jadi bila dah habis tempoh promote tu, kita kena renew semula.. Iklan Job yang kita post ni akan bertahan dalam 30 hari tak silap..

5. Bestnya sebab ada pengurusan bila kita dapat permohonan, kita akan lihat beberapa list permohonan, dan dalam masa yang sama kita boleh change status permohonan tersebut samada

..contacted
..Interview
..Hire
..or Rejected

6. Kalau nak cari kerja, atau nak post kerja, boleh terus ke link ini

https://www.facebook.com/jobs/

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Artikel

Teknik Dapatkan 1000 Pelanggan Dalam Sehari

Nak dapat 1000 pelanggan dalam sehari? Tak mustahil sebenarnya. Caranya, kumpul 100,000 jumlah subscriber samada melalui email, telegram atau chatbot. Macam mana nak dapatkan 100,000 subscriber tu? Salah satu cara

Artikel

Cara Menyelesaikan Konflik Di Tempat Kerja

Konflik tidak dapat dielakkan dalam kehidupan seharian seseorang. Dan apabila ia berlaku, ideanya bukanlah untuk mencegahnya melainkan untuk menyelesaikan konflik dengan cara yang berkesan. Apabila orang menggunakan alat penyelesaian yang

7 Peluang Perniagaan Dalam Talian Di Malaysia
Artikel

7 Peluang Perniagaan dalam talian di Malaysia

Peluang perniagaan dalam talian di Malaysia merangkumi memulakan kedai e-Commerce, Pasaran Dalam Talian, Perkhidmatan Reka Bentuk Grafik, Pemasaran Afiliasi, menjual produk melalui Facebook Live video, Program Rujukan MLM Dalam Talian,

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top