Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook

Nak iklankan jawatan kosong kat Facebook?
.
Di Facebook pun ada option untuk kita post position kerja, memang so far kalau post, ramai juga yang apply..
.
Cara nya macam ni:
.
1. Kena ada page sendiri, sebab nak offer kerja kena melalui page, bukan personal

2. Ada polisi diskriminasi race, gender, family status, age, or dll. dimana kita tak boleh post khas untuk wanita sahaja, or lelaki shj.. Kena pandai pandai la buat job description yang tak ada state ayat macam tu.. Kalau tak job post tak approve..

Rujuk sini: https://www.facebook.com/…/pages_groups_events/jobs_on_pages

3. Ada beberapa soalan yang kita boleh tambah, jadi masa user nak apply tu, kena jawab soalan tersebut dulu..
.
4. Setiap job yang kita post, dia takkan kekal.. Jadi bila dah habis tempoh promote tu, kita kena renew semula.. Iklan Job yang kita post ni akan bertahan dalam 30 hari tak silap..

5. Bestnya sebab ada pengurusan bila kita dapat permohonan, kita akan lihat beberapa list permohonan, dan dalam masa yang sama kita boleh change status permohonan tersebut samada

..contacted
..Interview
..Hire
..or Rejected

6. Kalau nak cari kerja, atau nak post kerja, boleh terus ke link ini

https://www.facebook.com/jobs/

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Pertanyaan & Pendapat sila komen dibawah

Scroll to Top