Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nak iklankan jawatan kosong kat Facebook?
.
Di Facebook pun ada option untuk kita post position kerja, memang so far kalau post, ramai juga yang apply..
.
Cara nya macam ni:
.
1. Kena ada page sendiri, sebab nak offer kerja kena melalui page, bukan personal

2. Ada polisi diskriminasi race, gender, family status, age, or dll. dimana kita tak boleh post khas untuk wanita sahaja, or lelaki shj.. Kena pandai pandai la buat job description yang tak ada state ayat macam tu.. Kalau tak job post tak approve..

Rujuk sini: https://www.facebook.com/…/pages_groups_events/jobs_on_pages

3. Ada beberapa soalan yang kita boleh tambah, jadi masa user nak apply tu, kena jawab soalan tersebut dulu..
.
4. Setiap job yang kita post, dia takkan kekal.. Jadi bila dah habis tempoh promote tu, kita kena renew semula.. Iklan Job yang kita post ni akan bertahan dalam 30 hari tak silap..

5. Bestnya sebab ada pengurusan bila kita dapat permohonan, kita akan lihat beberapa list permohonan, dan dalam masa yang sama kita boleh change status permohonan tersebut samada

..contacted
..Interview
..Hire
..or Rejected

6. Kalau nak cari kerja, atau nak post kerja, boleh terus ke link ini

https://www.facebook.com/jobs/

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

post engagement
Teknik Pemasaran

Iklan Post Engagement, Boleh Guna Lagi Ke?

Last saya jalankan iklan Post Engagement (PE) masa bulan 9, tahun 2018. Sebenarnya, PE ni okay sahaja untuk beberapa niche, untuk range umur tertentu ataupun produk yang memerlukan FAQ yang

Web Lembab Pakai Shared Hosting
website

Web lembab pakai shared hosting?

Cara nak detect kat masalah server yang lembab ni, tengok kat bahagian dashboard, if nak update plugin pun lembab, nak klik loading lama.. maybe boleh terima lagi..Ni nak process order

design grafik

7 Perbezaan Antara Photoshop dan Illustrator

Masih pening nak pilih software editing yang tepat? Adobe Photoshop atau Adobe Illustrator. Kedua-dua software ini mempunyai tools dan command yang hampir sama, namun interface dan kegunaan bagi setiap tools

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top