Bagaimana SEO Berfungsi Dengan Kempen Pemasaran Digital Yang Sedia Ada

Bagaimana Seo Berfungsi Dengan Kempen Pemasaran Digital Yang Sedia Ada

Salah satu perkara terbaik mengenai SEO ialah ia berfungsi bersama dengan strategi pemasaran digital yang lain. Ini dapat membantu menguntungkan kempen anda secara keseluruhan, dan ada hubungan antara SEO dan setiap strategi digital yang lain.

SEO dan PPC

SEO dan iklan bayar-per-klik (PPC) adalah pasangan kekuatan dalam dunia pemasaran digital. Mereka bekerja sama dengan baik kerana apabila digunakan secara bersamaan, mereka dapat membantu anda memperoleh lebih banyak harta tanah di halaman hasil mesin pencari.

Pertimbangkan ini, jika anda sudah mempunyai tempat organik teratas untuk salah satu kata kunci sasaran anda, anda boleh menggandakan harta tanah itu dengan meletakkan tawaran kemenangan untuk iklan berbayar dalam hasil carian. Ini bermakna anda mempunyai dua kali ganda peluang menarik orang ke laman web anda dan meminta mereka menukar.

PPC membolehkan anda meletakkan iklan untuk kata kunci sasaran anda. Sama seperti anda melakukan penyelidikan kata kunci untuk kandungan SEO anda, anda juga melakukan penyelidikan kata kunci untuk iklan PPC anda. Sebab lain kedua strategi ini berfungsi dengan baik adalah anda boleh menggunakan senarai kata kunci yang sama untuk kedua-dua kempen.

Satu perkara yang perlu diingat – pesaing anda juga mungkin menawar iklan, jadi anda harus mempunyai tawaran tertinggi untuk memenangi harta tanah di mesin carian. Sekiranya anda menang, iklan anda akan muncul di atas hasil organik dalam carian.

SEO dan Email Marketing

Bagaimana Seo Berfungsi Dengan Kempen Pemasaran Digital Yang Sedia Ada1
Bagaimana Seo Berfungsi Dengan Kempen Pemasaran Digital Yang Sedia Ada1

Pemasaran e-mel adalah salah satu strategi pemasaran terbaik di luar sana. Dengan kos yang sangat rendah, anda dapat melihat keuntungan besar dengan strategi ini. Sebenarnya, ia memiliki ROI tertinggi dari sebarang kempen pemasaran pada 4400 persen yang mengejutkan. Itu bermaksud untuk setiap $ 1 yang anda belanjakan untuk kempen pemasaran e-mel anda, anda akan mendapat keuntungan $ 44.

Tetapi apa yang menjadikan pemasaran e-mel sebagai rakan kongsi yang baik untuk SEO?

Apabila anda membuat kandungan SEO untuk laman web anda, ia akan mendapat daya tarikan dan populariti semakin banyak orang melihatnya. Salah satu cara yang baik untuk membuat orang ke laman web anda membaca kandungan anda adalah dengan menyediakan pautan dalam e-mel anda.

Pautan ini bukan sahaja membawa penerima e-mel ke laman web anda, tetapi juga dapat membantu meningkatkan lalu lintas dan penukaran, yang merupakan tujuan SEO pertama.

SEO dan Sosial Media Marketing

Pemasaran media sosial adalah satu lagi pertandingan hebat untuk SEO. Sama seperti pemasaran e-mel, berkongsi pautan ke kandungan laman web anda di pelbagai platform media sosial anda adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan lalu lintas dan penukaran.

Bukan itu sahaja, tetapi anda juga boleh menghubungkan ke platform media sosial di laman web anda, yang meningkatkan kesedaran jenama. Ini adalah faedah besar untuk kempen SEO anda!

SEO dan Web Design

Orang tidak sering menganggap SEO sebagai hubungan dengan reka bentuk web, tetapi memang betul. Tugas Google adalah memberikan hasil terbaik kepada pengguna, sebab itulah algoritma peringkat mereka begitu rumit. Mereka ingin memastikan bahawa halaman yang mereka rangking tidak hanya memberikan maklumat yang bermanfaat dan berinformasi tetapi juga menghubungkan ke laman web yang senang dilayari dan senang dikunjungi.

Di situlah reka bentuk web masuk. Tanpa reka bentuk web yang hebat, pengguna tidak akan mahu berada lama di laman web anda. Sekiranya anda mempunyai bar navigasi yang sukar digunakan, atau mempunyai terlalu banyak pilihan, pengguna boleh menavigasi dari laman web anda bahkan sebelum mereka membaca kandungan anda. Ini boleh menjadi isyarat buruk kepada Google, yang dapat membuat mereka tidak memberikan ranking hasil carian tertinggi anda.

Inilah sebabnya mengapa reka bentuk web adalah pautan penting lain untuk SEO. Sekiranya anda mahu Google memberi peringkat tinggi di laman web anda, anda mesti mempunyai reka bentuk laman web yang estetik, senang digunakan, dan bermaklumat.

Baca juga:

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *