ShahriZat Mohiyar

4 Tips Untuk Cegah Akaun Facebook Ads Disapproved & Flagged

Sebagai pengguna Facebook Ads mesti iklan anda pernah kena disapproved & flagged kan? Jangan cemas, saya ada tips untuk mengurangkan risiko iklan anda mengalami perkara seperti itu! Perkara Yang Boleh Sebabkan Account Anda Disapproved & Flagged Sekiranya anda menjual produk yang sensitif di Facebook seperti ubat kurus, produk intim, produk besar kecik dan macam-macam lagi, …

4 Tips Untuk Cegah Akaun Facebook Ads Disapproved & Flagged Read More »

8 Langkah Marketing Untuk Bisnes Anda

Anda baru nak berjinak-jinak dalam bisnes. Tetapi anda tidak tahu cara marketing yang betul untuk menaikkan bisnes anda. Ia bukanlah sesuatu yang mudah tetapi anda perlulah sentiasa mencuba dan jangan mengalah sekiranya anda gagal. Bisnes untuk jangka masa yang panjang memerlukan usaha dan marketing yang berterusan. Dalam artikel ini saya ingin beri sedikit info tentang …

8 Langkah Marketing Untuk Bisnes Anda Read More »

5 Bisnes Side Income Yang Boleh Dilakukan Pada Tahun 2020

“Saya masih bekerja dan saya perlukan side income untuk menampung kos perbelanjaan yang semakin meningkat. Bisnes side income apa ye boleh saya lakukan?” Menjelang 2020 ni ekonomi sudah tak menentu dan kos pengeluaran makin berkurang manakala kos perbelanjaan pulak semakin bertambah. Kita sebagai rakyat biasa turut merasa tempiasnya. Kalau boleh kita nak cari jalan penyelesaian …

5 Bisnes Side Income Yang Boleh Dilakukan Pada Tahun 2020 Read More »

Wow! Facebook Pixel? Ini cara pasang Facebook Pixel Dalam Website dengan mudah

Pernah tak iklan dari website tu akan mengejar anda setiap masa? Ia dari Facebook Pixel yang ditanam dalam web. ini caranya pasang Facebook pixel dengan mudah. Apa itu Facebook Pixel? Pixel adalah potongan kod HTML yang dimuatkan apabila pengguna melawat tapak web atau membuka e-mel. Ia berguna untuk menjejaki tingkah laku dan penukaran pengguna. Dengan …

Wow! Facebook Pixel? Ini cara pasang Facebook Pixel Dalam Website dengan mudah Read More »

9 Perkara Penting Untuk Website Ecommerce Yang Bagus

Nak buat website ecommerce? Ada banyak platform, ada yang berbayar, ada percuma dgn fungsi terhad, ada yang free terus.. tapi kena pasang kat hosting sendiri.. Boleh survey, ..bigcartel..shopify..easystore..bigcommerce..shoppegram Cuma, Shopeegram ni, dibangunkan oleh developer anak muda tempatan, berpengalaman dalam coding, tak tak payah pening pening nak pasai sistem apa, nak install apa, sebab sistem ecommerce …

9 Perkara Penting Untuk Website Ecommerce Yang Bagus Read More »

Run Ads untuk Brand Awareness penting untuk long term sales kita?

Kita run ads ni berbayar. Kalau berbayar ni, kita nak convert kepada jualan.. Tapi, tak ramai yang buat konten ads.. 1. Stage of Conversion Sebenarnya nak run ads & conversion tinggi tu ada stage nya.. Ada prosesnya.. Ini proses mudah…Fasa 1: Konten ads – Ads untuk bina brand, populate audiens, convert to warm market dari …

Run Ads untuk Brand Awareness penting untuk long term sales kita? Read More »

7 Plugin Terbaik Untuk Website WooCommerce

1. RafflePress RafflePress adalah plugin pemberian terbaik yang digunakan untuk menjalankan pemberian virus. Menjalankan pertandingan dalam talian adalah cara terbaik untuk memacu lebih banyak trafik ke gedung e-dagang anda, mengembangkan senarai e-mel anda, mendapatkan lebih banyak pengikut media sosial, dan juga menjana jualan.  Dengan RafflePress drag and drop giveaway builder, anda boleh dengan mudah membuat kempen …

7 Plugin Terbaik Untuk Website WooCommerce Read More »

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook

Nak iklankan jawatan kosong kat Facebook?.Di Facebook pun ada option untuk kita post position kerja, memang so far kalau post, ramai juga yang apply…Cara nya macam ni:.1. Kena ada page sendiri, sebab nak offer kerja kena melalui page, bukan personal 2. Ada polisi diskriminasi race, gender, family status, age, or dll. dimana kita tak boleh …

Cara Iklankan Jawatan Kosong Di Facebook Read More »

Kepentingan SEO Website, 3 Tools Utama Dan Content Website

Awal bulan 9 haritu, saya migrate web ke Lernify.com. Sejak dari tu, web lama ubaidullahjaafar.com dah tak pakai.. Semua urusan membership, online course dah tukar ke lernify..Tapi, sayang pulak nak padam web lama, sebab organic traffic dah mula masuk..Konten konten lama dalam website, bila search di google dah ada beberapa artikel kat 1st page Dan dah ada traffic …

Kepentingan SEO Website, 3 Tools Utama Dan Content Website Read More »

Cara Tukar ‘Stranger’ menjadi ‘Client’

Pengalaman saya, dapat 8 klien serentak, gara-gara teknik XXX yang nak di kongsikan ni shj. Kesemuanya, high paid..Bagi saya.. Apa jua Ini adalah rezeki.. Allah nak bagi…Cuma bila diselidiki dan difahami, kenapa ia berlaku.. Silakan baca.. Semoga bermanfaat!. 1. From Strangers to High paid clients Nak Tukar daripada ‘orang tak kenal’ kepada pelanggan yang bayar …

Cara Tukar ‘Stranger’ menjadi ‘Client’ Read More »

Keperluan Asas Untuk Membina Sebuah Website

Anda mempunyai hasrat untuk memiliki website sendiri tetapi terhalang kerana tidak tahu bagaimana caranya untuk membuat website sendiri? Anda mahu belajar cara membuat website sendiri? Cara buat website tidaklah sesukar yang disangka. Dengan sedikit bimbingan anda pasti dapat membuatnya sendiri. Dan yang menariknya: Website boleh digunakan untuk bisnes dan juga untuk mencari pendapatan sampingan. Malah …

Keperluan Asas Untuk Membina Sebuah Website Read More »

4 Cara Tingkatkan Jualan Untuk Bisnes Anda

Tentu anda sebagai usahawan ataupun peniaga pernah mengalami masalah kekurangan jualan dan juga pelanggan. Tidak dinafikan lagi yang kita akan buntu dan mula merasa putus asa untuk terus berniaga. Tapi, jangan mudah mengalah kerana ada banyak cara untuk meningkatkan jualan. Mari kita lihat 4 cara yang anda boleh gunakan untuk tingkatkan jualan anda. 1. Facebook …

4 Cara Tingkatkan Jualan Untuk Bisnes Anda Read More »

10 Sistem Penting Dalam Website Ecommerce

Kebanyakkan usahawan yang ada sekarang sudah menggunakan website ecommerce untuk perniagaan mereka. Tapi, tahukah anda apa sistem yang selalu digunakan dalam website ecommerce ni? Jom saya terangkan serba sedikit tentang sistem yang digunakan dalam website ecommerce ni. 1.WOOCOMMERCE Sistem yg buatkan website boleh jadi kedai online seperti Lazada & Shopee. Xde sistem ni, org tak …

10 Sistem Penting Dalam Website Ecommerce Read More »

6 Kelebihan Chatbot Dalam Bisnes Online

Sekarang ni ramai usahawan-usahawan yang telah beralih ke dunia pemasaran online tak kira la apa jua yang mereka jual. Pemasaran secara online atau lebih dikenali dengan nama Online Marketing ni mampu menguatkan dan memajukan bisnes dan melariskan produk mereka. Akan tetapi, ramai yang tidak tahu dan masih tidak mahu menggunakan Chatbot dalam strategi pemasaran mereka. …

6 Kelebihan Chatbot Dalam Bisnes Online Read More »

PERBEZAAN WEBSITE DENGAN LANDING PAGE @ MINISITE

Ramai keliru apakah perbezaan antara kedua dua ini, dan mengapa ramai sangat pakar pemasaran mengatakan landing page sangat penting untuk kejayaan pemasaran anda. Website Sering disingkatkan dengan istilah site adalah sejumlah halaman web yang memiliki topik saling berkait, terkadang disertai pula dengan gambar, video, atau jenis-jenis isi lainnya. Dengan kata lain Website adalah sebuah cara …

PERBEZAAN WEBSITE DENGAN LANDING PAGE @ MINISITE Read More »

7 Cara Berkesan untuk Mempercepatkan Website WooCommerce yang Lambat

Bergantung pada hasil yang anda telah terbongkar dari laporan ujian kelajuan, kini anda sudah bersedia untuk mengoptimumkan laman WooCommerce perlahan anda. Berikut adalah 7 cara untuk mempercepatkan: 1 – Meningkatkan Batas Memori WordPress Memori lalai WordPress ditetapkan kepada 32 MB dan dijangka melebihi ini pada satu ketika dan mendapat mesej ralat maut. Untuk menangani isu …

7 Cara Berkesan untuk Mempercepatkan Website WooCommerce yang Lambat Read More »

8 Cara yang telah terbukti untuk mengurangkan ‘Shopping Cart Abadonment’

Bayangkan laman web eCommerce anda mendapatkan beratus-ratus pelawat pada halaman produk checkout oleh pelanggan tetapi banyak daripada mereka meninggalkan halaman tersebut tanpa membeli apa-apa. Bagaimana perasaan anda? Sedihnya. Nah, ini adalah mimpi ngeri terbesar bagi mana-mana penjual eCommerce apabila pelanggan melawat halaman checkout tetapi meninggalkan shopping cart. Menurut Statista, kadar shopping cart abandonment di seluruh …

8 Cara yang telah terbukti untuk mengurangkan ‘Shopping Cart Abadonment’ Read More »

Scroll to Top