Apakah Link Building & Kenapa Ia Penting?

Apakah Link Building & Kenapa Ia Penting

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sama ada anda baru untuk membuat pautan bangunan atau melakukannya sejak sekian lama, kami pasti anda akan menemui sesuatu yang berguna dalam panduan ini. Pemandangan SEO dan pembinaan pautan selalu berubah, dan hari ini, kepentingan membina pautan berkualiti tinggi tidak pernah lebih tinggi. Keperluan untuk memahami dan melaksanakan kempen berkualiti tinggi sangat penting jika anda ingin bersaing dan berkembang dalam talian, dan itu tidak akan berubah dalam masa terdekat. Jom kita lihat apa tu link building.

Definisi link building

Link building adalah proses memperoleh pautan dari laman web lain ke laman web anda sendiri. Pautan hiper (biasanya hanya disebut pautan) adalah cara untuk pengguna menavigasi antara halaman di internet. Enjin carian menggunakan pautan untuk merangkak web; mereka akan merangkak pautan antara setiap halaman di laman web anda, dan mereka akan merangkak pautan antara seluruh laman web. Terdapat banyak teknik untuk membina pautan, dan walaupun kesukarannya berbeza-beza, SEO cenderung bersetuju bahawa pembinaan pautan adalah salah satu bahagian paling sukar dalam pekerjaan mereka. Banyak SEO menghabiskan sebahagian besar masa mereka untuk melakukannya dengan baik. Oleh sebab itu, jika anda dapat menguasai seni membina pautan berkualiti tinggi, ia benar-benar dapat mendahului SEO dan persaingan anda yang lain.

Kenapa link building penting untuk SEO?

Untuk memahami pentingnya link building, penting untuk memahami asas-asas bagaimana pautan dibuat, bagaimana mesin carian melihat pautan, dan apa yang dapat ditafsirkan dari mereka.

Image 28
  1. Start of link tag: Disebut sebagai penanda (maka “a”), ini akan membuka tag pautan dan memberitahu mesin carian bahawa pautan ke sesuatu yang lain akan diikuti.
  2. Link referral location: “href” adalah singkatan dari “rujukan hiperpautan”, dan teks di dalam tanda petikan menunjukkan URL yang dituju oleh pautan tersebut. Ini tidak semestinya laman web; itu boleh berupa alamat gambar atau fail untuk diunduh. Kadang-kadang, anda akan melihat sesuatu selain URL, bermula dengan tanda #. Ini adalah pautan tempatan, yang membawa anda ke bahagian lain dari halaman yang sudah anda kunjungi.
  3. Visible/anchor text of link: Ini adalah sedikit teks yang dilihat pengguna di halaman, dan di mana mereka perlu mengklik jika mereka ingin membuka pautan. Teks biasanya diformat dalam beberapa cara untuk membuatnya menonjol dari teks yang mengelilinginya, selalunya dengan warna biru dan / atau menggarisbawahi, memberi isyarat kepada pengguna bahawa itu adalah pautan yang dapat diklik.
  4. Closure of link tag: Ini menandakan berakhirnya tag pautan ke enjin carian.

Artikel ini dikreditkan kepada moz.com.

Baca juga:

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Tips Menarik

5 Tips Kurangkan Risiko Transaksi Online.

Telefon memang pintar, tapi pintarkah anda? Jika dulu telefon hanya digunakan untuk berhubung, kini segala kerja dari urusan peribadi sehingga bisnes menggunakan system yang lebih mudah di telefon pintar. Termasuklah

Boosted Posts Blog Post 1080x628 1080x628
Tips Menarik

Facebook Boosted Post

Berdasarkan survey yang saya buat, memang ramai peniaga online yang baru bermula dan belum tahu mengenai Facebook Ads pernah mencuba menggunakan Facebook Boosted Post walau sekali. Mereka yang menggunakan boost

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top