Apakah Kekurangan dan Batasan Website Builder?

Apakah Kekurangan Dan Batasan Website Builder

Adakah anda memerlukan laman web untuk perniagaan anda? Adakah anda berfikir untuk menggunakan pembangun laman web (iaitu Wix, GoDaddy Website Builder, Squarespace, dll.)? Adakah anda tahu kekurangan dan had kebanyakan pembangun laman web?

Pembina laman web tentu dapat membantu anda membina laman web dengan harga yang berpatutan, tetapi kebanyakan masih memerlukan sedikit pengetahuan tambahan agar laman web dapat berfungsi dengan baik. Di antara item lain, anda perlu memahami bagaimana ukuran monitor penting, dan bagaimana laman web akan kelihatan di telefon bimbit, batasan SEO (Search Engine Optimization), dll. Berikut adalah beberapa batasan yang harus anda pertimbangkan sebelum menggunakan platform pembangun laman web .

1. Pengalaman Mudah Alih Terhad

Pengekodan sangat penting untuk melihat mudah alih ke laman web anda. Banyak pembangun web mempunyai pengoptimuman mudah alih yang sangat terhad dalam pembangun web mereka. Mengapa mudah alih penting? Melihat laman web mudah alih akhirnya melampaui pelayaran desktop sejak setahun yang lalu. Lebih 50% pengguna melihat laman web di peranti mudah alih mereka. Apabila anda menghadapi masalah dengan bagaimana kandungan atau sebahagian reka bentuk kelihatan pada peranti mudah alih, pembangun laman web tidak membenarkan anda melakukan penyesuaian lebih lanjut. Anda hanya terhad pada rendering mudah alih bawaan mereka yang tidak selalu menerjemahkan kandungan dan reka bentuk anda menjadi rupa dan nuansa yang ideal, yang berpotensi menyebabkan masalah pengalaman pengguna.

2. Laman Web Tidak Tampak Cukup “Benar”

Sebilangan besar pembangun laman web menunjukkan kepada anda pratonton laman web sebelum anda menerbitkannya. Walau bagaimanapun, ia kelihatan seperti pratonton. Hasilnya, anda mungkin menghabiskan banyak masa untuk membuat laman web yang sebenarnya tidak kelihatan berkualiti tinggi seperti yang anda mahukan. Secara semula jadi, ini sangat mengecewakan, dan anda sekali lagi terbatas pada apa yang “dibenarkan” oleh pembangun laman web anda.

3. Senang Digunakan

Pembangun laman web yang mudah digunakan sering kali kelihatan pada mulanya yang merupakan kelebihan besar. Akan tetapi, apabila anda mencuba pautan, menyesuaikan halaman, dan mengubah ukuran gambar, mereka mula menjadi proses yang sukar. Perlu sedikit masa untuk belajar bagaimana mengubah bahagian laman web tertentu untuk mengelakkan menyusahkan pembangun laman web. Ini sangat memakan masa. Pada akhirnya, anda masih berada di belas kasihan apa yang “akan dibenarkan” oleh pembangun laman web dari segi fungsi terbina dalam.

4. Pemilihan Templat Cookie-Cutter

Sebilangan besar pembangun laman web mengabaikan kekurangan pengetahuan pengekodan dengan hanya memberi pelanggan templat tertentu untuk dipilih untuk laman web mereka. Oleh itu, anda hanya boleh meletakkan teks di tempat ini dan hanya gambar di tempat itu, tetapi jika anda memerlukan lebih banyak ruang untuk lebih banyak kandungan di luar kerangka reka bentuk mereka, anda tidak bernasib baik. Menjadi agak sukar bagi perniagaan anda untuk menonjol di khalayak ramai.

5. Key Search Engine Optimization (SEO) Elements Hilang

Sebilangan besar pembangun laman web TIDAK benar-benar mengintegrasikan SEO atau generasi peneraju ke dalam proses mereka membuat laman web anda sendiri. Mereka sering tidak memberitahu anda untuk memasukkan ajakan bertindak di laman web anda atau membuat tawaran yang lembut untuk pelanggan anda untuk menangkap alamat e-mel. Laman web anda memerlukan elemen-elemen ini dan banyak lagi untuk menjadikan laman web anda sebagai kaedah untuk menukar petunjuk menjadi pelanggan sebenar. Terdapat juga sejumlah besar elemen pengekodan belakang dari perspektif Pengoptimuman Enjin Carian yang sering diabaikan oleh pembangun laman web atau tidak disatukan sama sekali. Sebagai contoh, bulan lalu sahaja kami melakukan SEO pada dua platform pembangun laman web yang terdaftar sebelumnya (di laman web kami tidak mendapat peluang untuk merancang). Salah satu pembangun laman web menawarkan skema LocalBusiness, tetapi tidak ada pilihan lain untuk microdata. Selain itu, mereka lupa memasukkan “nombor telefon” sebagai medan dalam skema “menjana automatik”, salah satu elemen paling penting untuk mengaitkan perniagaan anda dengan senarai lain dalam talian. Padahal, pembangun laman web yang lain tidak membenarkan skema laman web dimasukkan ke dalam sistem mereka. Ini adalah salah satu contoh bagaimana SEO adalah pemikiran semula ketika datang ke pembangun laman web.

Ya, kami akhirnya menghantar e-mel kepada kedua-dua pembangun laman web untuk memberitahu mereka mengenai kesilapan tersebut. cukup yakin, mereka mengucapkan terima kasih dan memberitahu kami betul. Tetapi mereka tidak mengatakan kapan mereka dijangka akan membuat pembaikan / penambahan pada sistem mereka. Senarai kekurangan SEO pembangun laman web tidak berakhir dengan salah satu contoh itu. Oleh itu, walaupun anda mungkin mempunyai rupa yang serupa dari laman web yang anda gemari, apa gunanya jika anda tidak dapat ditemui di Google?

Perlukah Saya Menggunakan Website Builder untuk Membina Laman Web Saya?

Pembina laman web dapat membantu anda membuat laman web dengan harga yang berpatutan dan ini boleh menjadi titik permulaan yang baik jika anda mempunyai anggaran yang sangat ketat. Walau bagaimanapun, pembangun laman web tidak mempunyai keupayaan untuk membuat laman web unik yang kelihatan dan berfungsi secara profesional. Laman web ini sering kekurangan keperluan SEO dan menjadikannya sukar untuk mengubah petunjuk menjadi pelanggan yang membayar sebenarnya. Anda memerlukan laman web yang mudah dicari dan membuat perhatian penonton, dan, pendeknya, pembangun laman web tidak akan membawa anda ke sana. Apa Alternatif untuk Pembangun Laman Web? Kami sangat menyarankan untuk menyewa syarikat yang mengkhusus dalam reka bentuk laman web dan syarikat yang mempunyai pakar SEO mengenai kakitangan. Adakah anda memerlukan bantuan membina laman web anda? Kami boleh membuat laman web yang membawa anda ke puncak hasil carian dan mencipta pengalaman terbaik untuk pelanggan anda. Hubungi kami supaya kami dapat mengetahui lebih lanjut mengenai keperluan reka bentuk laman web anda.

Artikel ini dikreditkan kepada ignitingbusiness.com.

Baca juga:

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

[fluentform_modal form_id="10" btn_text="Daftar Sekarang" css_class="Ubai" bg_color="purple"]

Pertanyaan & Pendapat sila komen dibawah