Apa kelebihan Hosting VPS?

Kelebihan utama hosting VPS ialah mereka memberi anda kebebasan untuk memiliki mesin maya anda sendiri seperti yang anda mahukan dari server yang lebih mahal dan berdedikasi dengan prestasi yang membolehkan anda menangani lalu lintas sederhana dengan lonjakan yang sesekali. Jom kita lihat apa lagi kelebihan hosting VPS ni:

1. Boleh diubahsuai

Oleh kerana anda mempunyai OS anda sendiri, dengan VPS, anda boleh menyesuaikannya dengan keperluan anda. Sebagai contoh, jika anda mempunyai contoh aplikasi pelayan dari PHP, ke MySQL, Apache, anda boleh menyesuaikannya supaya pelayan sesuai dengan keperluan anda.

2. Kawalan

Menawarkan keupayaan untuk mengawasi persekitaran hosting. Selain itu, jika anda merancang untuk memasang aplikasi yang memerlukan anda melakukan restart sistem untuk menyelesaikan pemasangan, anda boleh melakukan ini tanpa menjejaskan orang lain, pada bila-bila masa. Walaupun anda berkongsi pelayan VPS dengan orang lain, anda boleh dimulakan semula tanpa mengganggu orang lain.

3. Lebih murah

Hosting VPS adalah lebih murah dan berpatutan daripada dedicated server.

4. Sumber yang berdedikasi

Dengan Pelayan VPS, anda mempunyai jumlah RAM yang telah ditentukan untuk anda bila-bila masa anda memerlukannya. Berbeza dengan hosting web yang dikongsi, di mana ada orang lain boleh berkongsi pelayan anda yang boleh memakan RAM apabila anda menginginkannya!

5. Berskala

Satu lagi perkara hebat mengenai VPS ialah anda dapat membeli sumber yang anda rasa akan anda perlukan, dan jika itu tidak mencukupi, anda boleh menambah saiznya.

Ok. Itu saja yang saya kongsikan kali ini. Anda juga boleh membaca artikel yang berkaitan di bawah:

apa tu hosting vps?

7 plugin terbaik untuk website woocommerce

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *