Apa kelebihan Hosting VPS?

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kelebihan utama hosting VPS ialah mereka memberi anda kebebasan untuk memiliki mesin maya anda sendiri seperti yang anda mahukan dari server yang lebih mahal dan berdedikasi dengan prestasi yang membolehkan anda menangani lalu lintas sederhana dengan lonjakan yang sesekali. Jom kita lihat apa lagi kelebihan hosting VPS ni:

1. Boleh diubahsuai

Oleh kerana anda mempunyai OS anda sendiri, dengan VPS, anda boleh menyesuaikannya dengan keperluan anda. Sebagai contoh, jika anda mempunyai contoh aplikasi pelayan dari PHP, ke MySQL, Apache, anda boleh menyesuaikannya supaya pelayan sesuai dengan keperluan anda.

2. Kawalan

Menawarkan keupayaan untuk mengawasi persekitaran hosting. Selain itu, jika anda merancang untuk memasang aplikasi yang memerlukan anda melakukan restart sistem untuk menyelesaikan pemasangan, anda boleh melakukan ini tanpa menjejaskan orang lain, pada bila-bila masa. Walaupun anda berkongsi pelayan VPS dengan orang lain, anda boleh dimulakan semula tanpa mengganggu orang lain.

3. Lebih murah

Hosting VPS adalah lebih murah dan berpatutan daripada dedicated server.

4. Sumber yang berdedikasi

Dengan Pelayan VPS, anda mempunyai jumlah RAM yang telah ditentukan untuk anda bila-bila masa anda memerlukannya. Berbeza dengan hosting web yang dikongsi, di mana ada orang lain boleh berkongsi pelayan anda yang boleh memakan RAM apabila anda menginginkannya!

5. Berskala

Satu lagi perkara hebat mengenai VPS ialah anda dapat membeli sumber yang anda rasa akan anda perlukan, dan jika itu tidak mencukupi, anda boleh menambah saiznya.

Ok. Itu saja yang saya kongsikan kali ini. Anda juga boleh membaca artikel yang berkaitan di bawah:

apa tu hosting vps?

7 plugin terbaik untuk website woocommerce

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Artikel

Bila Conversion Ads Sesuai Nak Run?

Kebanyakan usahawan atau peniaga di Malaysia selalu menggunakan pelbagai medium seperti facebook, instagram dan website untuk menjual produk mereka. Tapi jarang sekali mereka tau bila masa yang sesuai untuk buat

5 Sebab Untuk Menggunakan Jetpack Untuk Wordpress
Artikel

5 Sebab untuk Menggunakan Jetpack untuk WordPress

Apa yang berlaku apabila orang di belakang WordPress.com, berkumpul untuk membuat plugin WordPress? Anda mendapat Jetpack. Dengan lebih daripada 5 juta pemasangan aktif, Jetpack dirancang untuk menjadi pemalam serba guna

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top