9 Idea Perniagaan Kos Rendah

9 Idea Perniagaan Kos Rendah

Mungkin ramai yang tidak tahu akan perniagaan yang boleh mendatangkan pendapatan lumayan walaupun dengan kos yang rendah. Jom kita lihat:

1. Home Tutoring

Image 40

Ini adalah salah satu daripada banyak idea perniagaan rumah dengan kos permulaan yang rendah. Seorang guru semasa atau bekas guru yang dikenali sebagai “orang perseorangan” sangat sesuai untuk pekerjaan ini. Banyak tutor berakhir dengan pangkalan pelanggan yang terdiri daripada anak-anak semata-mata, jadi sangat baik dengan anak-anak. Anda ingin meluangkan masa antara sesi untuk meninjau kemajuan pelajar anda yang seterusnya dan membuat persediaan untuk pelajaran mereka yang akan datang.

Organisasi diri dan motivasi adalah kunci dalam pekerjaan ini, jadi keuntungan bergantung pada etika kerja anda dan seberapa cepat perniagaan anda berkembang. Sekiranya anda fokus dan gigih, RM40 sejam dapat menambah keuntungan yang kukuh.

2. Personal Training

Image 41

Untuk mendapatkan keyakinan pelanggan, pelatih peribadi harus menjadi iklan berjalan dari diet dan latihan mereka yang berjaya. Anda akan mengembangkan sesi khusus untuk pelanggan anda, memperhatikan tujuan mereka dan merujuk silang mereka yang mempunyai nasihat diet dan aktiviti fizikal yang optimum.

Rata-rata, pelatih peribadi menghasilkan RM 50,000 setiap tahun, tetapi aliran dan dedikasi pelanggan yang stabil dapat melihat kenaikan harga lebih tinggi. Anda mungkin perlu melakukan usaha awal untuk memperoleh sijil, ditambah RM 1,000 untuk iklan dan beberapa ratus untuk insurans liabiliti.

3. Career Coaching

Image 42

Kerjaya ini sangat sesuai untuk komunikator, motivator, dan mereka yang suka berada di sekitar orang lain. Jurulatih kerjaya sering memiliki ijazah lanjutan, menggunakan ini bersama dengan pengetahuan perniagaan dalam bidang untuk meningkatkan nilai profesional pelanggan atau menyelesaikan cabaran di tempat kerja.

Seperti perkhidmatan perundingan peribadi, anda memerlukan sijil dari program yang berkelayakan, bersama dengan insurans liabiliti. Di antara item dan iklan ini, mungkin memerlukan beberapa ribu untuk memulakan perjalanan kerjaya ini. Walau bagaimanapun, dengan pelanggan yang betul, pekerjaan ini adalah memperoleh enam angka.

4. eBay

Image 43

Orang-orang yang terpelajar dan berfikiran perniagaan dengan tren pemasaran dapat melakukannya dengan baik melalui penjualan eBay. Anda harus mengetahui persaingan anda, berapa harganya, dan bagaimana membuat tawaran produk yang menarik melalui gambar dan salinan iklan yang berkesan.

Sumber utama kos berterusan anda ialah yuran Ebay, yuran insurans, yuran penghantaran, dan harga perolehan – dengan andaian anda membeli stok anda dari penyedia lain. Menjana pendapatan yang lumayan memerlukan rancangan perniagaan yang menggabungkan urus niaga yang kerap dan harga yang lebih tinggi untuk barang berkualiti.

5. Social Media Marketing

Image 44

Pengguna media sosial dengan pengetahuan yang mendalam tentang platform dan keakraban yang kuat dengan amalan pemasaran internet adalah calon yang sesuai untuk pekerjaan ini. Terdapat seluruh dunia strategi pemasaran internet, termasuk pengoptimuman mesin pencari, pemantauan penjualan digital, dan manajemen kampanye iklan.

Kos berterusan mungkin termasuk peningkatan perisian dan perkakasan, dan masa / wang yang dilaburkan untuk mengikuti perkembangan dunia periklanan internet yang pesat. Di puncak skala perunding media sosial, anda boleh menjangkakan RM 100,000 setiap tahun.

6. Data Entry

Pengurus berbakat dengan logik dan kemahiran organisasi yang kuat akan merasa selesa dalam kemasukan data, memproses permintaan dan mengatur data pelanggan. Walau bagaimanapun, jika anda menguruskan perniagaan kemasukan data dengan pekerja di bawah anda, sebahagian besar masa anda sebenarnya akan dihabiskan untuk memperoleh pelanggan baru dan mengurus hubungan pelanggan.

Dengan sedikit kos yang berterusan untuk perniagaan ini, anda terutamanya perlu menjaga kos internet dan penyelenggaraan komputer, yang bergantung pada ukuran operasi anda. Ini adalah perniagaan berpendapatan tinggi yang berpotensi, dengan agensi yang paling cekap dan berbakat menuntut margin keuntungan 20%.

7. Proofreading

Image 45

Proofreader profesional adalah penulis yang teliti dengan perhatian yang terperinci dan pemahaman mekanik linguistik seperti tatabahasa dan tanda baca. Rutin harian proofreader adalah membaca dengan teliti banyak kandungan, dan membuat semakan untuk membantu kandungan mencapai potensi sepenuhnya.

Perbelanjaan berterusan sangat minimum dan berkisar terutamanya pada penyediaan internet dan penyelenggaraan komputer kerja. Sebilangan anggaran gaji meletakkan gaji pembaca proof rata-rata sekitar RM 48,000 setahun, walaupun itu tidak termasuk pembaca proof freelance.

8. Photo Editing

Image 46

Fotografer moden cenderung mengetahui semua tentang penyuntingan gambar, tetapi sesiapa yang biasa dengan perisian penyuntingan seperti Photoshop mungkin menjadi calon penyuntingan foto. Pekerjaan itu sendiri cukup mudah – anda hanya menerima foto pelanggan dan mengeditnya.

Tidak ada banyak kos overhead untuk menjalankan perniagaan penyuntingan foto, jadi internet, iklan dan perisian penyuntingan adalah sebahagian besar dari apa yang perlu anda bayar.

9. Personal Shopper Service

Image 47

Pembantu yang baik dan kemahiran navigasi akan cemerlang dalam membeli-belah peribadi. Penghantaran barang terpilih tepat pada masanya adalah fungsi utama pembeli peribadi, memastikan pelanggan berpuas hati dan mempercayai kemampuan anda untuk menyampaikan semuanya dalam senarai mereka.

Satu-satunya kos berterusan yang akan anda atur ialah harga gas / penyelenggaraan kereta sekali-sekala dan seberapa banyak iklan yang anda perlukan. Terdapat banyak perubahan dalam keuntungan yang diperoleh melalui membeli-belah peribadi, kerana pembayaran anda pada amnya bergantung pada kuantiti barang yang diperoleh untuk pelanggan dan seberapa cepat dan efisien anda.

Artikel ini dikreditkan kepada howtostartanllc.com.

Baca juga:

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

[fluentform_modal form_id="10" btn_text="Daftar Sekarang" css_class="Ubai" bg_color="purple"]

Pertanyaan & Pendapat sila komen dibawah