6 Kelebihan Chatbot Dalam Bisnes Online

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sekarang ni ramai usahawan-usahawan yang telah beralih ke dunia pemasaran online tak kira la apa jua yang mereka jual. Pemasaran secara online atau lebih dikenali dengan nama Online Marketing ni mampu menguatkan dan memajukan bisnes dan melariskan produk mereka.

Akan tetapi, ramai yang tidak tahu dan masih tidak mahu menggunakan Chatbot dalam strategi pemasaran mereka. Chatbot adalah sejenis aplikasi yang mampu membantu anda para usahawan untuk memudahkan anda menguruskan bisnes anda dan mengumpul maklumat pelanggan.

Mari kita lihat 6 kelebihan Chatbot dalam Bisnes Online :

1. PENYAMBUT TETAMU

Bila orang komen atau pm je, chatbot terus beri pengenalan dan bantu pelanggan untuk terus ke langkah seterusnya.

2. RESPON PANTAS 24JAM

Bayangkan anda ada pembantu yang balas setiap pertanyaan pelawat 24jam setiap hari tanpa lelah dan sangat pantas.

3. AUTO MESSENGER

Bila orang tekan gambar atau link, automatik terus ke messenger dan dilayan oleh Chatbot. Tak perlu lagi nak reply dan komen di setiap komen.

4. DATABASE AUTOMATIK

Tak perlu lagi salin atau tulis nombor telefon pelanggan dalam buku. Chatbot akan simpan semua secara automatik dalam excell dan korang boleh guna database yang korang dapat tu untuk retargetting dan remarketing.

5. 1 KLIK BROADCAST

Dengan hanya 1 klik sahaja, Chatbot boleh hantar mesej ke 5 ribu orang. Tak perlu lagi nak copy paste satu  persatu.

6. AUTO FOLLOW UP

Penat nak follow up beratus-ratus pelanggan lama? Chatbot boleh bantu dengan cepat.

Nak tahu lebih lanjut berkenaan chatbot?

Anda dapakan info tentang chatbot ni melalui ubaidullahjaafar.com

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

download stock photo
Artikel

Download Stock Photo Percuma Untuk Blog Anda

Sebagai pemasar digital, gambar adalah satu elemen terpenting. Gambar banyak digunakan dalam pelbagai tujuan seperti cover blog, post di media sosial, bisnes branding, dan banyak lagi. Tapi satu perkara yang

Meningkatkan Keselamatan Website Anda
Artikel

Meningkatkan Keselamatan Website Anda

1. Pilih Syarikat Hosting yang Baik Cara termudah untuk menjaga keselamatan website anda adalah dengan menggunakan penyedia hosting yang menyediakan pelbagai lapisan keselamatan. Mungkin pengguna berminat untuk pergi dengan penyedia

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top