5 Sebab SEO Mampu Mengubah Perniagaan Anda Menjadi Lebih Baik

5 Sebab Seo Mempunyai Kemampuan Untuk Mengubah Perniagaan Anda Menjadi Lebih Baik

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bukan rahsia lagi bahawa SEO adalah cara yang berkesan untuk memasarkan perniagaan anda. Ini membolehkan anda menarik petunjuk terus ke laman web anda, yang bermaksud peningkatan pendapatan untuk syarikat anda – tanpa mengira industri anda.

Kepentingan SEO dalam talian jelas, tetapi mari kita masuk ke dalam mengapa ia menjadi salah satu strategi pemasaran dalam talian terbaik di luar sana.

1. Ribuan orang mencari di GOOGLE SETIAP SAAT

Apabila anda menerapkan SEO dalam talian ke dalam strategi pemasaran anda, anda pada dasarnya memasarkan perniagaan anda kepada ribuan orang – 67 ribu setiap saat untuk menjadi tepat.

Apabila anda menggunakan SEO untuk memasarkan produk dan perkhidmatan anda, anda menyediakan penawaran syarikat anda ke pangkalan pengguna yang luas, yang memberi anda peluang yang lebih tinggi untuk menarik pelanggan yang berminat dan membuat lebih banyak penukaran.

Tanpa SEO, tidak mungkin khalayak sasaran anda pernah melihat laman web anda, apalagi membeli produk anda.

2. Ramai Yang Menghiraukan Iklan Berbayar

Walaupun beberapa iklan berbayar memberikan cara yang baik untuk mengiklankan perniagaan anda, hampir 80 peratus pengguna mengabaikan iklan berbayar yang muncul dalam hasil carian. Ini bermakna anda mempunyai peluang lebih baik seseorang mengklik di laman web anda jika ia muncul secara organik dalam carian.

organic vs paid positions in search

Peringkat secara organik bermaksud laman web anda muncul sebagai hasil di bawah iklan berbayar di halaman hasil. Anda tidak perlu membayar satu sen pun untuk muncul dalam hasil carian secara organik, tetapi anda memerlukan kempen SEO yang mantap.

3. Syarikat Besar Mengunakan SEO Setiap Masa

Sekiranya anda ingin terus maju dalam persaingan, SEO adalah suatu keharusan. Sebenarnya, 61 peratus syarikat mengatakan bahawa keutamaan terbesar mereka untuk tahun 2018 adalah mengembangkan kempen SEO mereka.

Itu adalah peratusan yang tinggi, yang bermaksud jika anda tidak memilih kempen SEO, perniagaan anda kemungkinan akan ketinggalan dalam pencarian. Perniagaan anda akan dibayangi oleh syarikat yang mempunyai SEO, jadi sangat penting untuk mengadakan kempen yang kuat.

4. SEO Meningkatkan Conversions

Berbanding dengan pemasaran tradisional, kadar penukaran SEO sangat tinggi.

Strategi pemasaran tradisional biasanya melihat kadar penukaran 1.7 peratus, sementara SEO memberikan kadar penukaran 14.6 persen. Itu adalah perbezaan yang sangat besar dan menggambarkan dengan jelas mengapa SEO adalah salah satu strategi pemasaran terbaik di luar sana.

5. SEO Tempatan Sangat Berkesan

Jika anda merupakan perniagaan tempatan, SEO adalah sesuatu yang harus anda tambahkan pada strategi pemasaran anda tanpa keraguan.

Setelah pengguna membuat carian perniagaan tempatan, 88 peratus dari mereka akan menghubungi atau mengunjungi perniagaan yang mereka temukan dan pilih dalam 24 jam.

Caranya adalah, anda harus muncul dengan sangat tinggi di mesin pencari untuk pencari tempatan untuk mencari anda, dan satu-satunya cara untuk melakukannya adalah dengan menerapkan strategi SEO tempatan yang kuat.

Baca juga:

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

close sale
Artikel

Apa Itu Close Sale?

Pada pandangan saya, close sales adalah satu proses menukar seorang prospek supaya mereka timbul rasa minat kepada produk dan atau servis yang kita jalankan, percaya kepada kita dan produk sehingga

Artikel

Cara Membuat Link Whatsapp

Berikut merupakan jalan cerita bagaimana link diatas terbina yang diambil daripada laman rasmi WhatsApp sendiri. Jika anda mahu memahami dan belajar cara membuat link WhatsApp secara manual ikuti cara berikut. Langkah 1: Copy

Ecommerce vs Traditional Retailing
Bisnes

E-Commerce vs Traditional Retailing

Ini adalah topik yang paling membangkitkan semangat bagi setiap peniaga ketika memulakan usaha baru dalam perniagaan. Apa jenis perniagaan yang harus dimulakan, tradisional atau e-commerce? Apa itu Perniagaan Tradisional? Perniagaan

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top