5 Kebaikan Laman Web Untuk Perniagaan Kecil

5 Kebaikan Laman Web Untuk Perniagaan Kecil

Terdapat banyak kelebihan memiliki laman web untuk pemilik perniagaan kecil dan untuk pemilik perniagaan besar, untuk syarikat permulaan dan syarikat besar. Namun, sangat mengejutkan bahawa 46% perniagaan kecil belum mempunyai laman web, sementara 12% tidak mungkin membuatnya di masa depan dan 10% tidak pasti. Sekarang, ketika orang moden menghabiskan sekitar 8 jam sehari di Internet, mempengaruhi cara kita hidup dan bekerja, perniagaan yang berjaya pasti ada di web.

Di samping itu, pembangunan web bajet rendah membolehkan anda membuat laman web cantik yang sangat berpatutan untuk permulaan. Sebab mengapa perniagaan kecil yang sangat mengejutkan mempunyai laman web adalah kerana mereka mungkin tidak biasa dengan faedah menguntungkan memiliki laman web untuk perniagaan kecil. Oleh itu mari kita lihat mereka sekarang.

1. Pembangunan web kos rendah

Pemilik perniagaan kecil biasanya mempunyai anggaran kecil, kerana keuntungan mereka akan bertambah seiring dengan berjalannya waktu. Namun, mereka perlu mewujudkan kehadiran web yang efektif sekarang, pada tahap awal perniagaan mereka, agar dapat memperoleh keuntungan yang lumayan di masa depan. Terdapat hubungan sebab-akibat. Oleh itu, jika anda baru memulakan perniagaan kecil anda, semakin cepat anda membuat laman web, semakin cepat anda mendapat keuntungan.

Anda mungkin menganggapnya terlalu mahal, tetapi sebenarnya apa pun modal awal anda, pengembangan web bajet rendah membolehkan anda mendapatkan laman web atau aplikasi yang mudah tetapi cekap yang dapat mengubah pengunjung menjadi pelanggan. Cukup berpatutan untuk syarikat permulaan dan perniagaan kecil untuk membuat produk minimum yang layak untuk muncul dengan cepat di pasaran, dan kemudian melabur dalam penambahbaikannya di kemudian hari.

2. Jangkauan khalayak yang lebih luas kerana akses laman web 24/7

Tidak kira apa jenis perniagaan kecil yang anda jalankan, mempunyai laman web yang dapat diakses selama 7 hari 24 jam tanpa berehat untuk cuti dan hujung minggu adalah kelebihan besar. Walaupun kedai fizikal anda ditutup pada waktu malam, kedai dalam talian anda dapat terus menjual dan memberi anda pendapatan dengan melayani pelanggan pada bila-bila masa yang sesuai bagi mereka.

Satu lagi sebab untuk membuat kehadiran web untuk perniagaan anda adalah pengurangan jarak. Laman web membolehkan anda mengembangkan khalayak sasaran dan membuat perjanjian dengan pelanggan yang berada jauh dari anda. Sebenarnya, seluruh dunia berada dalam jangkauan anda.

Menurut statistik, 60% orang melakukan penyelidikan dalam talian melalui mesin pencari dan 61% membaca ulasan produk sebelum membuat pembelian. Pengguna moden terbiasa membeli-belah dalam talian tanpa meninggalkan keselesaan kediaman mereka. Ngomong-ngomong, jangan abaikan populariti telefon pintar dan tablet yang semakin meningkat dan terapkan reka bentuk web responsif untuk memberikan UX yang memuaskan untuk pengguna mudah alih.

3. Keterlihatan jenama dan pengiktirafan jenama

Sekiranya anda baru mula menjalankan perniagaan permulaan atau perniagaan kecil, sangat penting bagi anda untuk mendapatkan maklumat sebanyak mungkin orang mengenai perniagaan anda. Anda ingin memberi tahu orang bahawa syarikat anda wujud, begitu juga dengan apa yang syarikat anda lakukan, apa yang disebut dan bagaimana ia berguna bagi mereka – atau untuk rakan / saudara / rakan / jiran mereka, kerana berkongsi maklumat dan sokongan jenama juga berfungsi dengan baik.

Laman web yang mewakili perniagaan anda akan membantu anda memberikan keterlihatan dan kebolehtemuan dalam talian serta mewujudkan atau meningkatkan pengiktirafan jenama. Sekiranya anda mempunyai banyak pautan balik dari laman web yang berwibawa ke laman web anda, ini akan memberikan kredibiliti untuk perniagaan anda.

4. Promosi dalam talian mudah perniagaan kecil anda dengan laman web

Kandungan laman membantu mendapatkan lalu lintas. Melakukan pemasaran kandungan dengan betul membolehkan anda menarik bakal pelanggan dan menukarnya menjadi pelanggan. Menurut InsideView, syarikat yang melakukan blog biasa menghasilkan 67% lebih banyak petunjuk setiap bulan, dan dengan itu memiliki 67% lebih banyak peluang penjualan daripada yang tidak memiliki blog perniagaan.

Lebih-lebih lagi, mempromosikan perniagaan kecil anda di pelbagai platform di Internet adalah lebih mudah jika anda mempunyai laman web anda sendiri. Anda boleh menikmati faedah SMM maksimum untuk perniagaan jika catatan media sosial anda mengandungi pautan yang mengarahkan pengguna sosial ke laman web anda, di mana mereka dapat memperoleh maklumat yang lebih mendalam. Perkara yang sama berlaku di media sosial berbayar. Catatan yang dipromosikan dan iklan tajaan yang menghubungkan ke laman web kelihatan dipercayai dan berwibawa.

5. Customer insights dengan mengesan tingkah laku pengguna di laman web anda

Memadankan dan melampaui harapan audiens anda membolehkan anda mencapai kepuasan pelanggan dan mendapatkan kesetiaan pelanggan. Sekiranya anda ingin menawarkan apa yang mereka perlukan kepada pelanggan anda, anda pasti tahu apa yang sebenarnya mereka perlukan dan siapa sebenarnya mereka.

Apabila anda mempunyai laman web, mudah untuk memantau bagaimana pengguna berinteraksi dengannya. Anda dapat mengetahui apa yang paling disukai oleh produk atau perkhidmatan anda dan apa yang paling mereka sukai, dari lokasi geografi, peranti dan laman web pihak ketiga yang biasanya mereka datangi, dan banyak lagi. Customer insights ini membolehkan anda membuat visi yang jelas mengenai persona pengguna anda.

Terdapat banyak alat untuk mengesan tingkah laku pengunjung laman web anda, mengumpulkan data ini, menyampaikannya dengan cara yang mudah, dan menyimpan dan menafsirkannya. Yang paling popular adalah yang dibuat oleh Google. Jejak metrik Analitis Google utama untuk menjadikan perniagaan anda lebih berorientasikan pelanggan. Gunakan Google Analytics untuk membimbing pemasaran kandungan anda dan strategi pemasaran lain.

Artikel ini dikreditkan kepada wishdesk.com.

Baca juga:

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *