5 E-commerce Payment Gateway Yang Ada di Malaysia

5 E Commerce Payment Gateway Yang Ada Di Malaysia

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Membangun atau membuka Laman web Beli-belah E-commerce, anda perlu mempunyai payment gateway untuk mengumpulkan pembayaran dari pembeli ketika mereka membeli produk atau perkhidmatan secara dalam talian. Apa pilihan bahawa web harus mendapatkan perkhidmatan gerbang pembayaran di Negara Malaysia.

Berikut adalah 4 pintu masuk pembayaran popular di Malaysia:

1. EGHL

GHL Systems Berhad (eGHL) ditubuhkan pada Tahun 2013 Mac. eGHL menawarkan penyelesaian pembayaran Internet yang selamat, merangkumi saluran pembayaran kad dan bukan kad, di seluruh Asia Tenggara, kepada perniagaan dalam talian di seluruh rantau ini. eGHL mematuhi Akta Perkhidmatan Kewangan Malaysia 2013 & dikawal selia sebagai pemerolehan bukan bank dengan Bank Negara Malaysia. Gerbang pembayaran eGHL sepenuhnya mematuhi PCI Level 1 dan dibina berdasarkan teknologi terkini dalam industri. Cukup gabungkan dan mulailah menerima pembayaran untuk semua perisian aplikasi keranjang belanja Jenis E-dagang.

2. IPay88

iPay88 adalah Penyedia Gateway Pembayaran serantau terkemuka dan pemenang anugerah di Asia Tenggara. Ipay88 menyediakan penyelesaian inovatif untuk menerima pembayaran secara dalam talian. Ibu pejabat Ipay88 terletak di Kuala Lumpur, Malaysia dan kami mempunyai kehadiran di Kemboja, Indonesia, Filipina, Thailand dan Singapura.

3. Stripe

Standard baru dalam pembayaran dalam talian, stripe adalah platform perisian untuk menjalankan perniagaan internet. Stripe menyediakan alat yang kuat dan fleksibel untuk perdagangan internet seperti pasar, kedai e-dagang atau platform crowdfunding.

4. Paypal

Paypal adalah syarikat antarabangsa, tetapi mereka berkhidmat di Malaysia. Berbelanja dan bayar dengan PayPal dan bukan sahaja anda tidak perlu risau tentang keselamatan, anda juga akan dapat menikmati tawaran PayPal eksklusif di kedai kegemaran anda. Berbelanja dengan PayPal lebih selamat dan mudah kerana yang anda perlukan hanyalah e-mel dan kata laluan anda, dan Paypal akan menyimpan semua maklumat anda dengan selamat. Sokongannya cepat dan baik.

5. m2upay

Maybank2u Pay adalah penyelesaian pintu masuk pembayaran debit dalam talian untuk perniagaan anda. Pelanggan anda kini dapat membayar pembelian dengan serta-merta melalui akaun Maybank Current atau Saving. Mohon sekarang untuk Maybank2u Pay untuk menggunakan sistem pembayaran dalam talian yang selamat untuk memenuhi keperluan perniagaan anda. m2ypay menyokong wordpress dan kedai mudah.

Gerbang pembayaran yang lain

Senangpay.my  – Sama ada anda menjual di laman web e-commerce, atau di media sosial, atau platform lain, senangPay membantu anda menerima pembayaran dalam talian dengan mudah.

Artikel ini dikreditkan kepada entertop.net.

Baca juga:

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Ecommerce vs Traditional Retailing
Bisnes

E-Commerce vs Traditional Retailing

Ini adalah topik yang paling membangkitkan semangat bagi setiap peniaga ketika memulakan usaha baru dalam perniagaan. Apa jenis perniagaan yang harus dimulakan, tradisional atau e-commerce? Apa itu Perniagaan Tradisional? Perniagaan

123
Artikel

3 Perkara Wajib Elak Ketika Closing

Sudah jadi kebiasaan dalam closing, ada prospek yang tiba-tiba senyap. Kadang kala lepas pengenalan terus senyap. Sampai harga tak balas, ada yang bagi alasan pelik-pelik. Nak elakkan prospek senyap, menyampah

video marketing
Artikel

5 Jenis Video Pemasaran Wajib Buat

Dah ada page Facebook untuk bisnes?, tapi tak tahu nak mula dengan media apa yang sesuai? Untuk pengenalan, ini adalah 5 jenis video pemasaran yang boleh dibuat. Hasilkan video sepantas

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top