5 E-commerce Payment Gateway Yang Ada di Malaysia

5 E Commerce Payment Gateway Yang Ada Di Malaysia

Membangun atau membuka Laman web Beli-belah E-commerce, anda perlu mempunyai payment gateway untuk mengumpulkan pembayaran dari pembeli ketika mereka membeli produk atau perkhidmatan secara dalam talian. Apa pilihan bahawa web harus mendapatkan perkhidmatan gerbang pembayaran di Negara Malaysia.

Berikut adalah 4 pintu masuk pembayaran popular di Malaysia:

1. EGHL

GHL Systems Berhad (eGHL) ditubuhkan pada Tahun 2013 Mac. eGHL menawarkan penyelesaian pembayaran Internet yang selamat, merangkumi saluran pembayaran kad dan bukan kad, di seluruh Asia Tenggara, kepada perniagaan dalam talian di seluruh rantau ini. eGHL mematuhi Akta Perkhidmatan Kewangan Malaysia 2013 & dikawal selia sebagai pemerolehan bukan bank dengan Bank Negara Malaysia. Gerbang pembayaran eGHL sepenuhnya mematuhi PCI Level 1 dan dibina berdasarkan teknologi terkini dalam industri. Cukup gabungkan dan mulailah menerima pembayaran untuk semua perisian aplikasi keranjang belanja Jenis E-dagang.

2. IPay88

iPay88 adalah Penyedia Gateway Pembayaran serantau terkemuka dan pemenang anugerah di Asia Tenggara. Ipay88 menyediakan penyelesaian inovatif untuk menerima pembayaran secara dalam talian. Ibu pejabat Ipay88 terletak di Kuala Lumpur, Malaysia dan kami mempunyai kehadiran di Kemboja, Indonesia, Filipina, Thailand dan Singapura.

3. Stripe

Standard baru dalam pembayaran dalam talian, stripe adalah platform perisian untuk menjalankan perniagaan internet. Stripe menyediakan alat yang kuat dan fleksibel untuk perdagangan internet seperti pasar, kedai e-dagang atau platform crowdfunding.

4. Paypal

Paypal adalah syarikat antarabangsa, tetapi mereka berkhidmat di Malaysia. Berbelanja dan bayar dengan PayPal dan bukan sahaja anda tidak perlu risau tentang keselamatan, anda juga akan dapat menikmati tawaran PayPal eksklusif di kedai kegemaran anda. Berbelanja dengan PayPal lebih selamat dan mudah kerana yang anda perlukan hanyalah e-mel dan kata laluan anda, dan Paypal akan menyimpan semua maklumat anda dengan selamat. Sokongannya cepat dan baik.

5. m2upay

Maybank2u Pay adalah penyelesaian pintu masuk pembayaran debit dalam talian untuk perniagaan anda. Pelanggan anda kini dapat membayar pembelian dengan serta-merta melalui akaun Maybank Current atau Saving. Mohon sekarang untuk Maybank2u Pay untuk menggunakan sistem pembayaran dalam talian yang selamat untuk memenuhi keperluan perniagaan anda. m2ypay menyokong wordpress dan kedai mudah.

Gerbang pembayaran yang lain

Senangpay.my  – Sama ada anda menjual di laman web e-commerce, atau di media sosial, atau platform lain, senangPay membantu anda menerima pembayaran dalam talian dengan mudah.

Artikel ini dikreditkan kepada entertop.net.

Baca juga:

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *