4 Tips Untuk Cegah Akaun Facebook Ads Disapproved & Flagged

4 TIPS UNTUK CEGAH AKAUN FACEBOOK ADS DISAPPROVED & FLAGGED

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sebagai pengguna Facebook Ads mesti iklan anda pernah kena disapproved & flagged kan?

Jangan cemas, saya ada tips untuk mengurangkan risiko iklan anda mengalami perkara seperti itu!

4 TIPS UNTUK CEGAH AKAUN FACEBOOK ADS DISAPPROVED & FLAGGED

Perkara Yang Boleh Sebabkan Account Anda Disapproved & Flagged

Sekiranya anda menjual produk yang sensitif di Facebook seperti ubat kurus, produk intim, produk besar kecik dan macam-macam lagi, kebarangkalian iklan anda disapproved adalah tinggi. Lagi sedih akaun iklan itu akan diflagged tanpa belas kasihan.

Antara petanda awal akaun akan diflagged adalah iklan kerap ‘not approved’ (walaupun anda jual produk yang Facebook benarkan fesyen, travel, dsb).

Berdasarkan pemerhatian saya dalam agensi pengiklanan, punca sesuatu akaun itu diflagged bukanlah disebabkan ‘setting’ teknikal. Tetapi disebabkan melanggar Facebook Ads Policy.

Boleh rujuk sini: Facebook Ads Policy

Salah satu yang peniaga kerap langgar –> Copywriting!

Baca juga: Bagaimana nak buat copywriting yang selamat dari kena disapproved?

Disini saya nak kongsi beberapa tips untuk elak iklan kena flagged

1. Storytelling

Utk Copywriting, anda boleh buat jenis cerita..Nak cerita apa ya? Mungkin anda boleh cerita pasal testimoni dari customer..Cerita dari sebelum dia jumpa produk tu sampai la nampak kesannya..

Dengan guna story telling ni, kita menjual secara SOFTSELL…Audien LEBIH MUDAH terinspirasi dengan cerita orang lain…

2. Double Meaning

Untuk ELAKKAN anda dikesan promote produk-produk tersebut. Gunakan ayat-ayat double meaning yg MENGGAMBARKAN masalah dan penyelesaian untuk mempromosikan produk tersebut..

JANGAN terus direct sebut masalah atau penyelesaian yang nak di HIGHLIGHT kan tu..Gunakan DOUBLE MEANING…

3. Ejaan

Anda juga gunakan ejaan yang tak tepat, ringkaskan ejaan atau ayat-ayat yang lain refer pada masalah-masalah tersebut..

Ianya lebih kurang mcm double meaning tadi gak…

4. Jangan Guna Ayat Sensitif

Jangan sesekali gatal tangan nak gunakan ayat-ayat yang SENSITIVE & ada unsur-unsur SEXUAL yang FB awal-awal remarks..

“APA AYATNYA TU?..”

Jangan perkataan seperti DARA, KETAT, RAPAT, BESAR, MANTAP, GHAIRAH dan perkataan yang sama lebih kurang sama macam tu

Lihat juga:

https://lernify.com/cara-cara-untuk-setup-messenger-ads-di-facebook/

https://lernify.com/facebook-marketing-tips-trick-1/

https://lernify.com/3-cara-pasang-facebook-pixel-dalam-website/

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

10 Tips Marketing Terbaik
Artikel

10 Tips Pemasaran Terbaik

1. Cari Peluang untuk Mempelbagaikan Sebilangan besar belanjawan pemasaran hari ini tidak membenarkan perniagaan mengikuti setiap saluran pengedaran sekaligus. Anda perlu memilih saluran yang kemungkinan besar menghasilkan pulangan yang tinggi

teknik closing mudah
Artikel

Teknik Closing Mudah

Ada banyak faktor yang mempengaruhi hasil close sale. Antaranya tahap kesedaran, emosi, promosi, dan keperluan. Sebelum anda ingin closing, anda kena pastikan segala persolan di bahagian penjual (seller) sudah selesai.

retargeting
Artikel

Teknik Retargeting Dari Website

Retargeting dari website secara asasnya begini: Pengguna masuk dalam website > Pengguna keluar > Pengguna nampak semula iklan Kalau website anda masih baru, tiada trafik, tiada pelawat yang masuk dalam

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top