4 Sebab Mengapa Perniagaan Dalam Talian Adalah Pelaburan Terbaik Yang Boleh Anda Buat

4 Sebab Mengapa Perniagaan Dalam Talian Adalah Pelaburan Terbaik Yang Boleh Anda Buat

Usahawan adalah individu yang jarang meneroka peluang perniagaan baru. Ada yang mencari peluang baru dengan sendirinya sementara yang lain terus mendapat idea baru.

Sebilangan besar peluang, tidak kira seberapa baiknya, akhirnya menjadi mimpi buruk yang menjana wang kerana overhead yang mahal, skalabiliti yang perlahan dan margin yang rendah. Perniagaan dalam talian, bagaimanapun, sangat menarik kerana mereka tidak mempunyai rintangan tradisional yang dihadapi oleh kebanyakan usaha baru. Berikut adalah empat sebab mengapa perniagaan dalam talian adalah pelaburan terbaik yang boleh dibuat oleh usahawan.

1. Menawarkan skalabiliti yang luar biasa

Tidak setiap perniagaan dalam talian akan secara automatik berubah menjadi kejayaan besar dengan pertumbuhan pesat. Ramai pengusaha memulakan perniagaan dalam talian dengan berfikir bahawa pelanggan akan secara automatik mencarinya dan penjualan akan meningkat kerana mereka mempunyai jejak kecil di Internet. Mereka berpendapat bahawa hanya beberapa tweet dan beberapa catatan Facebook yang diperlukan untuk melancarkan perniagaan dalam talian menjadi mesin ATM maya.

Menskalakan perniagaan mana pun tidak mudah, sama ada lokasi batu bata atau perniagaan dalam talian, tetapi perniagaan dalam talian mempunyai kelebihan. Sebagai contoh, kedai runcit batu bata mempunyai penonton yang ditentukan, biasanya radius dari lokasi perniagaan. Perniagaan dalam talian tidak dibatasi oleh ini dan boleh dipasarkan kepada khalayak di seluruh dunia.

Setelah strategi pemasaran dan pengiklanan yang berjaya dikenal pasti perniagaan dalam talian dapat membuka sasarannya dan meningkatkan anggaran untuk berkembang dengan cepat.

2. Memberi kebebasan tanpa had

Banyak usahawan tertarik dengan perniagaan dalam talian kerana kebebasan yang mereka tawarkan. Teknologi moden, komputer riba, tablet, aplikasi perniagaan dan sistem komunikasi VOIP hanyalah beberapa alat yang membolehkan perniagaan dikendalikan dari mana-mana lokasi. Lain kali apabila anda berada di Starbucks, lihatlah – saya jamin seseorang mengusahakan perniagaan atau permulaan dalam talian mereka sambil menyambung ke wifi dan menghirup kopi kegemaran mereka.

Tidak terikat dengan lokasi atau meja tertentu dari sembilan hingga lima boleh menjadi sangat memperkasa. Sebilangan usahawan tidak tahu bagaimana mengimbangkan kebebasan dan gagal dengan teruk, sementara yang lain menggunakan kebebasan sebagai motivasi untuk bekerja lebih keras. Jangan keliru kebebasan untuk melonggarkan masa Usahawan sejati menghormati kebebasan dan memahami bahawa kerja keras bernilai kemampuan untuk meluangkan lebih banyak masa dengan keluarga mereka dan mengambil bahagian dalam aktiviti yang paling ketinggalan kerana mereka adalah bahagian dari sembilan hingga lima usaha.

3. Overhead rendah dan margin tinggi

4 Sebab Mengapa Perniagaan Dalam Talian Adalah Pelaburan Terbaik Yang Boleh Anda Buat1
4 Sebab Mengapa Perniagaan Dalam Talian Adalah Pelaburan Terbaik Yang Boleh Anda Buat1

Perniagaan dalam talian selalunya membolehkan anda menghilangkan sebahagian daripada kos besar yang berkaitan dengan perniagaan luar talian. Anda bukan sahaja dapat menghilangkan perkara-perkara seperti ruang pejabat atau runcit yang mahal dan komitmen pajakan jangka panjang, tetapi anda juga dapat menghilangkan perlu mengikat wang anda dalam persediaan stok. Perjanjian penghantaran-turun dengan pengeluar atau pengaturan pembuatan-ke-pesanan dapat mengurangkan risiko kewangan anda dan membolehkan anda mengekalkan margin yang lebih konsisten dengan kos pendahuluan yang lebih rendah.

Bayangkan jika anda mempunyai perniagaan menjual topi dan anda mempunyai lima variasi: merah, biru, hijau, kuning dan oren. Anda perlu menyimpan semua variasi dalam stok kerana anda tidak tahu topi apa yang akan dibeli oleh orang yang melalui pintu anda. Sekiranya topi kuning tidak laku, anda terpaksa menolaknya dan mengalami kerugian. Menjual topi yang sama melalui penghantaran drop bermaksud anda tidak akan dibiarkan memegang barang dagangan yang belum terjual yang telah anda bayar.

4. Akses ke pasaran seluruh dunia

Perkara yang indah tentang perniagaan dalam talian adalah keupayaan untuk menjalankannya 24/7 tanpa sempadan. Tidak ada batasan geografi dan tidak ada waktu operasi tertentu – perniagaan dalam talian dapat menghasilkan pendapatan sepanjang masa, walaupun anda tidur.

Dengan rancangan media sosial yang terancang, pengoptimuman enjin carian dan strategi media berbayar, perniagaan dalam talian dapat berkembang maju. Anda mempunyai akses ke seluruh dunia tepat di hujung jari anda. Kemewahan untuk dapat menargetkan negeri, wilayah dan negara tertentu memberikan kelebihan kepada perniagaan berasaskan dalam talian.

Artikel ini dikreditkan kepada .entrepreneur.com.

Baca juga:

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *