4 Online Payment Gateway Yang Terbaik

4 Online Payment Gateway Yang Terbaik

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Pembelian atas talian sememangnya sudah menjadi kebiasaan bagi kita. Jom kita lihat beberapa online payment gateway yang terbaik di dunia:

1. PayPal

PayPal

PayPal adalah pemerolehan pembayaran yang paling banyak digunakan di dunia, memproses pembayaran lebih dari $ 4 bilion pada tahun 2011. Pembayaran PayPal dibuat menggunakan akaun pengguna yang ada atau dengan kad kredit. Wang boleh dihantar terus ke alamat e-mel, sehingga mendorong pengguna untuk mendaftar ke akaun PayPal baru. Selain mengambil pembayaran, PayPal juga memungkinkan penggunanya mengirim uang melalui layanan, yang merupakan fitur yang hanya disediakan oleh beberapa solusi pembayaran.

Harga: PayPal memerlukan 2.9% + $ 0.30 setiap transaksi dan tidak mempunyai sebarang persediaan atau bayaran bulanan.

2. Google Checkout

Google Checkout

Google Checkout adalah jawapan Google untuk PayPal. Google Checkout membolehkan pengguna membayar barang dan perkhidmatan melalui akaun yang disambungkan ke profil Google mereka. Manfaat utama yang dimiliki oleh Google Checkout daripada persaingan adalah berjuta-juta pengguna Internet menggunakan Google untuk perkhidmatan lain, membuat pembelian melalui Checkout menjadi proses yang lebih mudah.

Harga: Bayaran Google Checkout bermula pada 2,9% + $ 0,30 setiap transaksi untuk penjualan kurang dari $ 3,000. Peratusan yang mereka ambil menurun bergantung pada jumlah jualan bulanan.

3. Amazon Payments

Amazon Payments

Pembayaran Amazon membolehkan penggunanya menerima wang menggunakan API-nya (dan mengirim wang melalui ACH). Laman web crowdfunding yang popular Kickstarter menggunakan Pembayaran Amazon.

Harga: Bayaran Amazon Bayaran bermula dari 2,9% + $ 0,30 setiap transaksi untuk pembayaran lebih dari $ 10 (peratusan yang mereka ambil lebih sedikit untuk transaksi yang lebih besar). Untuk pembayaran di bawah $ 10, bayarannya ialah 5.0% + $ 0.05 setiap transaksi.

4. Stripe

Stripe

Stripe menyediakan penyelesaian pembayaran yang sangat baik untuk pembangun web yang ingin mengintegrasikan sistem pembayaran ke dalam projek mereka menggunakan API Stripe yang mantap. Dengan melewati proses pendaftaran tradisional, Stripe bertindak sebagai akaun pedagang untuk penyedia, menangani semua pematuhan PCI dan persetujuan pedagang.

Harga: Stripe mengenakan bayaran 2,9% + $ 0,30 setiap transaksi tanpa persediaan atau yuran bulanan.

Artikel ini dikreditkan kepada webfx.com.

Baca juga:

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Bisnes

10 KELEBIHAN KERJA DARIPADA RUMAH

Kerja daripada rumah adalah seseorang perlu kerja daripada rumah tanpa perlu datang ke syarikat. Ini kerana COvid 19 yang melanda dan merebak ke seluruh dunia dalam masa yang singkat. Terdapat

Bisnes

7 Strategi Pemasaran Yang Berkesan

Menubuhkan sesebuah perniagaan adalah bukan perkara yang mudah. Yang pertama sekali, anda idea yang bernas Dari sana, anda perlu menemui niche yang menguntungkan, menentukan demografi sasaran dan mempunyai sesuatu yang

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top