3 Perkara Wajib Elak Ketika Closing

123

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sudah jadi kebiasaan dalam closing, ada prospek yang tiba-tiba senyap. Kadang kala lepas pengenalan terus senyap. Sampai harga tak balas, ada yang bagi alasan pelik-pelik. Nak elakkan prospek senyap, menyampah dan tak selesa dengan kita, 3 perkara ni sepatutnya elak ketika closing

1. Hardsell

elak ketika closing

Hardsell atau terlalu menjual adalah satu pantang larang yang kita perlu elakkan sama sekali. Tak kiralah online atau offline, terlalu cepat nak cerita pasal produk sehingga tak sempat nak kenal prospek dan nampak macam memaksa mereka untuk beli. Ini tak bagus.

Memang tugas kita sebagai penjual nak prospek kita tu belo produk atau servis, tapi selidik dahulu latar belakang dan yang penting masalah mereka. Ini kerana kita nak menunjukkan bahawa kita bersungguh nak bantu menyelesaikan masalah mereka, bukan sekadar nak untung. Ayat simple boleh tanya prospek, contoh

"Akak ada masalah apa ya? Boleh kongis sikit dengan saya, InsyaAllah saya cuba bantu akak"

2. Terlampau Pandai

Sebenarnya tak salah nak tunjuk pandai tapi jangan terlalu pandai sehinggkan nak mengajar prospek pada perkara yang tak sepatutnya dan menyebabkan prospek anggap kita ni seolah-olah nak menunjuk-nunjuk. Dan satu lagi jangan asyik nak menang. Jadi bila closing prospek, gunalah ayat yang mudah untuk diterima dan paling penting sekali ia dalam bentuk sharing.

3. Merendahkan Pesaing

Bab ini adalah salah satu kesalahan yang selalu diamalkan, kadang tanpa sedar. Bila mana tengah closing prospek, jangan suka merendahkan produk mahupun brand pesaing lain. Kita cuma bagi USP produk kita supaya dapat tunjuk kekuatan dan kelebihan produk kita, tanpa sebut nama brand lain. prospek juga dapat merasakan yang kita ni jenis orang yang macam mana. Prospek akan anggap yang kita ni memang suka nak jatuhkan orang lain. Ingat! buang jauh-jauh perkara negative ni. Perlu ingat satu perkara, jika kita fikir ataupun kata yang baik-baik, inshaAllah kita akan dapat yang baik-baik.

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

Teknik Pemasaran

10 Strategi Pemasaran Terbaik Tanpa Kos

Kita pernah hidup dalam masa kemelesetan ekonomi global yang besar. Pelanggan takut akan masa depan mereka. Kehilangan pekerjaan dan kekurangan kewangan memaksa mereka untuk menyimpan dan mengelakkan menghabiskan wang. Banyak

Teknik Pemasaran

6 Langkah Optimize Sale Conversion di Website

Semua orang impikan sale conversion yang automate. Kalau boleh automate beli direct melalui website. Tau-tau sales dah masuk, bunyi kcing kcing kat apps woocommerce menandakan order bertalu-talu masuk. Nak tahu

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top