3 Cara Kembangkan Bisnes Anda

3 Cara Kembangkan Bisnes Anda

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Apabila anda mula berniaga, anda akan bermula dari 0 sale, kita mula belajar dapatkan sales pertama contohnya dapat rm100. Lepastu kita teruskan lagi, pusing modal dan sebagainya, capai target rm1000 sebulan, lepas tu rm5000 sebulan, dan seterusnya.
.
Akan sampai satu tahap, kita akan stuck pada satu level of income. Tak kisah lah masa kat rm1000 ke rm5000 ke rm10,0000 ke. Income dh tak boleh lebih dari itu. So, apa yang kita perlu buat?
.
Ada 3 strategi yang anda perlu fokus untuk kembangkan bisnes.
.

1. Dapatkan lebih ramai customer (at least 10% dulu)

Image 44

Andai kata biasa sebulan average customer anda dalam 100 customer, cuba cari cara untuk jadikan kepada 110 customer. Antara caranya naikkan bajet marketing, guna kan platform percuma seperti Facebook, instagram dan banyak lagi.
.

2. Tingkatkan harga produk SEIRING dengan value produk.

Bagaimana Strategi Harga Yang Betul Untuk Perniagaan Anda

Tingkatkan lagi kualiti, keunikan produk dan naikkan harga. Sama jugak macam jalan 1, cuba fikir macamana nak naikkan lagi 10% harga dengan value yang sesuai dengan kenaikan harga tu. Tukar Pakaging dan berikan freegift juga merupakan salah satu cara yang boleh digunakan untuk meningkatkan harga produk.
.

3. Tingkatkan buying frequency customer yang sedia ada –

Fikir jalan bagaimana nak buat customer yang sama, beli lagi produk lain daripada anda. Ataupun fikir bagaimana nak buat customer repeat order. Follow up customer lama, tambah produk baru yang customer lama mungkin perlukan, buat sistem loyalti (contoh macam belian ke-10 dapat free 1). Kena perah otak sikit.
.

Baca juga:

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

website

7 cara lajukan website wordpress

Usaha lajukan website ni penting. Ini bertujuan untuk elakkan pelanggan bosan menunggu lama. Ini disebabkan tempoh loading website yang lambat. Bila website perlahan, bounce rate akan tinggi. Bounce ni bermaksud

Kelebihan Dan Kekurangan Mobile Websites
Uncategorized

Kelebihan dan Kekurangan Mobile Websites

Pada masa kini ramai yang sudah memiliki telefon pintar sendiri. Website juga telah mula beralih kepada paparan mobile ataupun mudah alih. Jadi, apa kelebihan dan kekurangan Mobile website atau lebih

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top