3 Cara Kembangkan Bisnes Anda

3 Cara Kembangkan Bisnes Anda

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Apabila anda mula berniaga, anda akan bermula dari 0 sale, kita mula belajar dapatkan sales pertama contohnya dapat rm100. Lepastu kita teruskan lagi, pusing modal dan sebagainya, capai target rm1000 sebulan, lepas tu rm5000 sebulan, dan seterusnya.
.
Akan sampai satu tahap, kita akan stuck pada satu level of income. Tak kisah lah masa kat rm1000 ke rm5000 ke rm10,0000 ke. Income dh tak boleh lebih dari itu. So, apa yang kita perlu buat?
.
Ada 3 strategi yang anda perlu fokus untuk kembangkan bisnes.
.

1. Dapatkan lebih ramai customer (at least 10% dulu)

Image 44

Andai kata biasa sebulan average customer anda dalam 100 customer, cuba cari cara untuk jadikan kepada 110 customer. Antara caranya naikkan bajet marketing, guna kan platform percuma seperti Facebook, instagram dan banyak lagi.
.

2. Tingkatkan harga produk SEIRING dengan value produk.

Bagaimana Strategi Harga Yang Betul Untuk Perniagaan Anda

Tingkatkan lagi kualiti, keunikan produk dan naikkan harga. Sama jugak macam jalan 1, cuba fikir macamana nak naikkan lagi 10% harga dengan value yang sesuai dengan kenaikan harga tu. Tukar Pakaging dan berikan freegift juga merupakan salah satu cara yang boleh digunakan untuk meningkatkan harga produk.
.

3. Tingkatkan buying frequency customer yang sedia ada –

Fikir jalan bagaimana nak buat customer yang sama, beli lagi produk lain daripada anda. Ataupun fikir bagaimana nak buat customer repeat order. Follow up customer lama, tambah produk baru yang customer lama mungkin perlukan, buat sistem loyalti (contoh macam belian ke-10 dapat free 1). Kena perah otak sikit.
.

Baca juga:

close

Leave a Reply

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best, Free Powerpoint Template worth $300.. Get Here!

More To Explore

5 Sebab Untuk Menggunakan Jetpack Untuk Wordpress
website

5 Sebab untuk Menggunakan Jetpack untuk WordPress

Apa yang berlaku apabila orang di belakang WordPress.com, berkumpul untuk membuat plugin WordPress? Anda mendapat Jetpack. Dengan lebih daripada 5 juta pemasangan aktif, Jetpack dirancang untuk menjadi pemalam serba guna

Kelebihan Menggunakan Facebook Untuk Bisnes
facebook

10 Kelebihan Menggunakan Facebook Untuk Bisnes

Sekarang ni ramai rakyat malaysia yang sudah memiliki akaun media sosial mereka sendiri. Antara media sosial yang paling popular sekarang adalah facebook. Apa kelebihan menggunakan Facebook untuk bisnes ye? Kelebihan

Sponsored

Case study Setup Messenger Ads dengan Chatbot Mudah

chatbot
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top