14 Kelebihan Elementor Pro Page Builder untuk WordPress

14 Kelebihan Elementor Pro Page Builder Untuk Wordpress

Sudah tiba hari-hari di mana anda memerlukan pengekod yang sangat berpengalaman untuk membina laman web untuk perniagaan anda. Sekarang, semua yang anda perlukan adalah page builder yang berkesan yang dapat memenuhi tujuan anda. Dalam konteks ini, Elementor adalah salah satu pembina halaman terbaik. Walaupun tersedia secara percuma dan semua orang dapat menggunakan ciri-ciri tersebut, versi Pro sebenarnya menawarkan banyak lagi. Mari kita lihat beberapa ciri yang tersedia secara khusus pada versi berbayar.

1. Additional widgets

Salah satu kelebihan terbesar yang ditawarkan oleh versi Pro pembangun halaman Elementor di WordPress adalah set widget tambahan yang disediakan. Versi ini disediakan khas untuk membina halaman yang kelihatan hebat, semuanya berkat pelbagai ciri yang ditawarkannya. Ini termasuk seperti widget Seruan untuk bertindak, karusel Media, dan widget log masuk. Di samping itu, widget harga khas seperti senarai Harga dan jadual Harga juga terdapat dalam versi pembangun halaman ini.

2. Popup builder

Seberapa penting konsep bentuk pop timbul dalam konteks pemasaran dalam talian? Bentuk pop timbul adalah kejahatan yang diperlukan. Mereka akan selalu muncul di laman web untuk mengumpulkan maklumat dari pelawat. Mereka membantu perniagaan mengumpulkan butiran seperti alamat e-mel, nama, maklumat hubungan, pilihan dan suka pengguna. Ini juga dapat menyampaikan maklumat penting kepada pengunjung seperti tawaran baru, potongan harga dan pelancaran produk baru. Elementor Pro sebenarnya membantu webmaster dalam membuat bentuk yang berguna dan interaktif untuk menjangkau pengguna. Bentuk-bentuk ini berkesan dan dapat membantu perniagaan anda membina pangkalan data pelanggan dan juga mengembangkan perniagaannya.

3. Template yang lebih banyak

Versi Pro dari Elementor memberi anda keuntungan besar dari templat yang lebih banyak berbanding dengan versi percuma. Terdapat lebih daripada 3000 tema dan halaman yang terdapat di portal. Anda kini boleh mengakses semua ini dan memilih templat terbaik mengikut keperluan mereka. Kelebihannya di sini ialah anda dapat memilih tema yang paling tepat menggambarkan perniagaan anda. Untuk versi percuma, bilangan templat yang terhad mungkin tidak sesuai dengan keperluan perniagaan yang dimaksudkan. Sebaliknya, dengan mempertimbangkan sebilangan besar tema dalam versi ini, mencari yang sesuai sebenarnya lebih mudah di sini.

4. Higher customization

Ketika datang ke penyesuaian dan perubahan, Elementor versi Pro benar-benar dapat memberi manfaat kepada anda di sini. Ini menawarkan berbagai macam penyesuaian untuk dipilih, untuk mendapatkan set reka bentuk yang tepat untuk perniagaan anda. Tahap fleksibiliti ini tidak ditawarkan oleh versi percuma sistem pembangun halaman ini. Versi Pro memberi anda kawalan ke atas setiap inci dan piksel laman web yang anda kembangkan. Anda boleh menggunakan idea dan reka bentuk yang berbeza dan menerapkannya di laman web anda. Di sinilah Elementor Pro mempunyai kelebihan yang ketara berbanding versi percuma Elementor.

5. WooCommerce Blocks

Versi Pro dari platform pembangun halaman membawa keseluruhan konsep Blok WooCommerce untuk hasil terbaik. Ini terbukti sangat berguna semasa membina laman web kedai dalam talian. Ini pada dasarnya berkaitan dengan membuat susun atur untuk memaparkan produk anda. Anda bukan sahaja dapat memaparkan produk anda dalam talian, tetapi juga dapat menjadikan kategori produk untuk antara muka laman web yang lebih baik. Salah satu aktiviti khas khusus pada versi Pro adalah pilihan Add-to-cart. Ciri ini boleh diletakkan pada produk tertentu di laman web dalam talian. Ini bermakna anda boleh menggunakan susun atur produk Elementor untuk memaparkan item dan juga menggunakan fitur tambah ke keranjang WooCommerce untuk membimbing pengguna. Kedua-dua ciri ini bersama-sama membuka jalan untuk laman web e-dagang yang baik.

6. Global widget

Manfaat lain dari Elementor Pro adalah konsep widget global. Ini bermaksud bahawa jika anda mempunyai widget di platform tempatan anda, anda dapat menyimpannya untuk menjadikannya widget global. Ini bermaksud semua penyesuaian tempatan anda kini dapat disimpan di pelbagai laman web dan platform. Jadi, anda boleh membanggakan widget tersuai di laman web yang berbeza. Juga, jika anda perlu mengemas kini widget ini, anda boleh membuat perubahan dalam satu dan mereka akan sentiasa dikemas kini di mana sahaja ia dipanggil.

7. Layouts

Bagaimana anda merancang laman web anda boleh membuat atau merosakkan perniagaan anda. Idea keseluruhan adalah untuk membuat laman web yang interaktif dan mesra pengguna. Oleh itu, jika susun atur telah dibuat dengan betul, ada kemungkinan besar laman web ini akan berfungsi dengan baik. Inilah sebabnya mengapa versi Pro Elementor menambahkan sejumlah susun atur dan struktur yang berbeza untuk membantu anda menambahkan reka bentuk yang berbeza padanya. Sebagai contoh, anda dapat memilih untuk menampilkan produk anda dalam format grid atau juga menggunakan gaya batu. Di samping itu, anda boleh memilih kaedah yang lebih konvensional dan menggunakan susun atur blog standard. Semua ini sebenarnya dapat menonjolkan pelbagai bahagian laman web dan memaparkan produk dengan cara yang lebih bermaklumat.

8. Mobile Preview

Memandangkan betapa cepatnya dunia, ciri ini menjadikan Elementor Pro lebih menarik. Dengan bantuan ciri ini, anda akan dapat melihat pelbagai reka bentuk dan templat semasa dalam perjalanan. Anda akan dapat membuat perubahan dan mengemas kini templat dari mana saja dan pada bila-bila masa. Ini memberi anda mobiliti yang sangat diperlukan untuk pembangun halaman WordPress. Atribut ini mengurangkan masalah yang berkaitan dengan masalah ukuran skrin dan memberi lebih banyak peluang kepada anda.

9. Harga

Elementor Pro menawarkan pelbagai rancangan dan membolehkan anda memilih rancangan yang sesuai dengan anda. Pertama, Lesen Peribadi berharga $ 49. Dengan pakej ini, anda akan dapat memasukkan satu laman web. Selain itu, anda juga mendapat sokongan dan kemas kini selama satu tahun. Yang berikutnya adalah lesen Plus, yang berharga $ 99. Ini membolehkan anda memasang 3 laman web yang berbeza dan juga memberikan sokongan pelanggan standard selama setahun. Terakhir, ada Lesen Pakar yang berharga $ 199. Pakej ini merangkumi pemasangan di 100 laman web, oleh itu, memberi banyak peluang kepada anda. Pakej ini juga dilengkapi dengan sokongan dan kemas kini selama satu tahun.

10. Borang Hubungan

Borang-borang ini membantu pengunjung untuk berhubung dengan anda yang menjadikannya dokumen penting. Ini adalah bentuk yang terdapat di setiap laman web dan dengan alasan yang baik. Dengan bantuan Elementor Pro Form Widget, anda boleh membuat cerita untuk memberitahu pengunjung. Widget diuruskan sepenuhnya secara visual yang tidak dibenarkan oleh banyak pembangun halaman. Di sini, anda hanya boleh membina borang di bahagian depan dan kemudian mereka menghubungkan anda ke CRM atau platform pemasaran automasi lain. Yang terbaik adalah, anda boleh melakukan semuanya dengan beberapa klik.

11. Boleh dimasukkan dimana-mana

Tidak mudah untuk memasukkan templat reka bentuk di mana sahaja kita boleh, sekurang-kurangnya sesuatu yang tidak kita dapati di banyak pembangun halaman. Tetapi dengan Elementor Pro, anda akan mempunyai pilihan untuk memasukkan template reka bentuk di mana sahaja di laman web. Yang perlu anda lakukan di sini adalah mengetahui kod pendek untuk templat yang anda mahukan. Kemudian, masukkan dengan teliti di lokasi yang diingini di laman web dan seperti itu kehidupan kita menjadi lebih mudah daripada sebelumnya.

12. Email Integration

Elementor Pro memberi pilihan kepada bukan pemaju untuk mengintegrasikan e-mel dengan pelbagai alat pemasaran e-mel. Ini adalah pendekatan penting namun tanpa gangguan yang diambil oleh laman web yang berbeza kerana ia membolehkan anda memberikan pengalaman yang lebih baik kepada para pengunjung. Beberapa alat pemasaran e-mel yang dapat kita gunakan di sini termasuk ActiveCampaign, HubSpot, MailChimp, ConvertKit antara lain.

13. Header and footer design

Rintangan awal merancang header dan footer telah diatasi dengan kemas kini baru di Elementor Pro. Sekarang, anda mempunyai pilihan untuk menyesuaikan header dan footer laman web anda tanpa kod. Anda boleh melakukannya secara visual dan mempunyai banyak pilihan untuk melakukannya. Bahagian terbaik dari Elementor Pro adalah bahawa ia sentiasa mengemas kini pilihan dengan maklum balas biasa anda.

14. Features lain

Selain dari yang disebutkan di atas, terdapat beberapa ciri khas lain yang terdapat pada versi Pro di sini. Apakah beberapa butiran ini? CSS tersuai adalah salah satu yang utama. Ini memberikan identiti unik kepada laman web yang dimaksudkan. Terdapat juga kesan animasi khas yang diperkenalkan dalam versi ini. Sebahagiannya termasuk slaid dan kesan animasi Ken Burns. Kotak balik juga berguna dalam konteks ini kerana ia dapat meningkatkan pada antara muka pengguna laman web ini. Akhirnya, pembangun borang langsung juga dapat memastikan bahawa laman web ini bukan sahaja menjual produk yang baik tetapi juga mengumpulkan maklumat dari pengguna yang mengunjungi laman web ini.

Artikel ini dikreditkan kepada annexcore.com.

Baca juga:

Terbaru!!

Panduan Ecomm Masterclass

Case Study Jualan RM1.9 Juta kurang dari setahun dengan Strategi Ecommerce Ads

Isi borang dibawah ini.. Lepas Register ni, Dapat BONUS Free bernilai RM249

[fluentform_modal form_id="10" btn_text="Daftar Sekarang" css_class="Ubai" bg_color="purple"]

Pertanyaan & Pendapat sila komen dibawah